Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

laparoskopowe usuniecie pecherzyka zolciowego

Polecane posty

Gość gość

Witam, 3dni temu mialam laparoskopowe usuniecie pecherzyka zolciowego w narkozie ogolnej. na drugi dzien juz wypisano mnie do domu. odczuwam bol w prawym ramieniu i strasznie mi sie odbija czy sa to normalne objawy mimo ze stosuje diete? prosze o szybką odpowiedz. pozdrawiam.

Gość podnoszę bo mogę
Tak, normalne. Mnie ramie dobre dwa tygodnie bolało. Rozne gastroakcje tez byly, dlatego radze zaczynać dietę stałą od kleikow. Uważaj bardzo z dietą na początek, odradzam mięsa i ryby, po rybach mialam straszne bóle :( teraz już jest lepiej.Aha, lekarze też nie mówią o tym, że słodycze należy ograniczyc mocno bo też brzuch będzie bolał. A potem stopniowo wprowadzac.

Gość gość
dziekuje za szybka odpowiedz. juz nie wiem co jesc... kawiorek i chudy ser juz mi uszami wychodza a to dopiero poczatek.

Gość gość
Kawiorek i chudy ser? To chyba prowo...

Ja zabieg miałam w lipcu. Lekarz mi powiedział ze mogę jeść trochę czekolade. Poza tym jadłam ryż, rybę i jogurty i wafle ryżowe. Ja akurat ****ardzo lubię i mogę jeść je bez końca. :-) poczytaj coś na temat diety lekkostrawnej. Nie jedz nic tłustego, wzdymajacego i tych wszystkich owoców i warzyw pestkowych. Ja przyznam się szczerze ze dietę trzymałam miesiąc. Teraz jem juz wszystko. Chociaz tłustego nie mogę w dużych ilościach jeść bo mnie strasznie "muli" :-) Po 3 tygodniach juz biegalam a powinno się czekać conajmniej czytałam 3 miesiące :-D A ramiona bolą bo wtlaczali w ciebie powietrze i to dlatego. Mnie z tydzień bolały a wstawać z łóżka to była masakra, musiałam siostrę prosić o pomoc w tym... :O Wszystko wróci niebawem do normy :-) powodzenia w powrocie do zdrowia kochana :-)