Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to ostatni niedziel

Pora na piwo

Polecane posty

tak się zastanawiam przy piwie, jeśli przyjąć że istnieje wiele wszechświatów to może duchy nie są naszymi duchami tylko przebiciami z tych innych wszechświatów? Co o tym myślicie?

Gość Martusiaoop
Myślę że to nie tylko piwo :D ;) . Podzieliłbyś się!!!

Pytam o moją teorię na temat duchów, a nie o to co piję. No bo jak pamiętacie jak się nagrywało na kasety VHS. No czasem jak taśma była zniszczona już, to były jakieś przebicia z poprzednich nagrań. Może we wszechświecie jest tak samo. Ktoś umiera w jednym wszechświecie, ale żyje nadal w innym i ta postać ze wszechświata w którym żyje przebija to wszechświata w którym nie żyje.

Gość gość
..ale to chyba czasoprzestrzeń , a nie wszechświaty? No chyba że o inny wymiar chodzi..

Nie wiem nie znam się na tym dobrze. Ale wydaje mi się że o wszechświaty. My mamy nasz planetę ona jest w jakimś układzie gwiezdnym, wiele układów gwiezdnych tworzy galaktykę, wiele galaktyk tworzy wszechświat... wydaje mi się że wszechświatów też musi być wiele i one tworzą wszechświat wszechświatów - jak te ruskie lalki... ale dodając do tego teorię że czas nie jest liniowy można by przyjąć że część zjawisk duchów to zapętlenia czasu. Jakieś wydarzenie jest odtwarzane w kółko - ale na to już mądrzy ludzie wpadli, zastanawiają mnie natomiast te przebicia z innych wszechświatów.

Gość Martusiaoop
Nie nooo ! Jak Układ planetarny, galaktyka - wiele galaktyk. Ale wszechświat jest jeden.Przynajmniej nic mi nie wiadomo o żadnej teorii aby było ich więcej, zresztą wedle fizyki wszechświat to wszystko co istnieje , cała materia i energia.. Ogólnie cały kosmos.. Wsio co znane i nieznane, odkryte i nieodkryte.. Poza wszechświatem nie ma już nic! Miliardy lat temu , wszechświat był malutkim punktem, nastąpił wielki wybuch, bla bla bla.. No chyba że roskminiasz istnienie wielu tych malutkich punktów, które tak kiedyś rosdupiło.. Nie dotarliśmy jeszcze do krańca wszechświata , nie wiemy co tam jest, czy coś tam jest i przede wszystkim w czym wszechświat się ciągle rozszerza..

Gość Martusiaoop
ale to jest koncepcja , nie ma pokrycia w niczym. To tak samo jak moja osobista teoria "po kilku piwach" Chcesz poczytać? ;)Bo nie wiem czy jest sens pisać:P

Gość Martusiaoop
No to się skup.. -Atom to jądro i krążące wokół jądra protony i neutrony. analogicznie -Słońce i krążące w okół niego planety i inne ciała niebieski. Atom łączą się tworząc pierwiastki. analogicznie Różne układy słoneczne, tworzą galaktyki. A co jeżeli jesteśmy tylko malutką cząsteczką czegoś bardziej złożonego?!

Hmmm... no tak, dodajmy do tego że w jogurcie żyją jakieś tam bakterie, na psie żerują pchły... może jesteśmy tylko bakteriami w jakimś super jogurcie? Albo pchłami na superpsie? Może z jogurtem głupie porównanie, ale wiesz do czego zmierzam. Ciekawa ta koncepcja.

Gość Martusiaoop
Taa, ale patrz :wszechświat się rozszerza, niektóre materiały pod wpływem temperatury również zmieniają objętość, czy choćby sama woda, gdy zamarza.. ;) To głupie, ale ile ludzi na świecie tyle pewnie dziwnych teorii..Tu się to złączyć może , z Twoją koncepcją o duchach, bo skoro my jesteśmy małą cząsteczką czegoś, to gdzieś tam jest kolejna taka mała cząsteczka, w której być może jest planeta bliźniacza ziemi.. Chociaż! Droga ewolucji jest niezbadana, bo przecież gdyby coś, gdzieś tam kiedyś nie przyebało w ziemię , ssaki nie miałyby możliwości się rozwijać.. Mało prawdopodobne by historia ziemi i tej bliźniaczej planety potoczyła jota w jotę tak samo.. Mało prawdopodobne że gdzieś istnieją stworzenia takie jak ludzie, podobne być może , ale nie takie same..

No tak. Ale zakładając że teoria o podwodnych bazach UFO jest prawdziwa i między innymi na dnie jeziora Wdzydze kosmici mają swoją bazę to może duchy to kosmici? Może upodobniają się do zmarłych ludzi, skanują ich ciała i przejmują wizerunki. Co myślisz?

A swoją drogą, no nie wiem czy atomy danego pierwiastka wyglądają tak samo. Wiesz coś o tym? Bo jeśli wyglądają tak samo i jeśli nasz wszechświat jest takim atomem to może gdzieś jest identyczny wszechświat?

Gość Martusiaoop
szczerze? Nie mysle, nie znam sprawy. Spokojnej nocki życzę :*