Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego gadając z niektórymi osobami czuję się tak źle?

Polecane posty

Gość gość

Nie chodzi o to, że ktoś np. "jest" lepszy ode mnie albo o lubienie/nielubienie po prostu niektórzy się tacy, że nie czuję się przy nich dobrze... Mam nawet kolegę, który niby mnie bardzo lubi, ale wyczuwam w nim coś lekko nieprzyjemnego i agresywnego i przez to czuję dziwne napięcie przy nim. Mam innego, typ dobrodzieja, przy którym też nie czuję się ani zbyt dobrze, ani sobą za bardzo.. a on jest w teorii miły etc. i przy nim nie wyczuwam tego, co przy koledze nr 1 Przy niektórych czuję się tez, jakby cała energia ze mnie parowała i siedzę zmulona (to się tyczy tego drugiego kumpla) miałam też takie dwie przyjaciółki, które z kolei były bardzo absorbujące i ciągle wymyślały pseudoproblemy, często też po prostu kłamały jak mitomanki (niestety sprawdzone und potwierdzone..) Co ciekawe, takie osoby przyczepiają się do mnie jak rzepy i ciężko mi się od nich uwolnić. Miałam zerwać znajomość z tym "dobrym" kumplem, ale nie wyszło. Z nim jest wyjątkowo ciężko. Na szczęście nie widujemy się zbyt często, bo nie jest na miejscu, choć rozmowy na fejsie też czasem się dają we znaki i na szczęście znam trochę innych osób, np. jakiś czas temu poznałam faceta, przy którym bardzo dobrze się czuję i mogę być wręcz lepszą wersją siebie

Gość gość
po prostu to fałszywi ludzie są powinnaś od razu z nimi urywać kontakt a nie się angażować w znajomość jak nie lubisz tego typu osób

Gość gość
z tymi pseudoprzyjaciółkami dawno urwałam ale nie z każdym mi się udało, i niekoniecznie każdy z nich fałszywy.. tych dwóch kolegów raczej nie, po prostu do siebie "nie pasujemy" najwyraźniej. Najgorsze, że z 1 wróciłam do kontaktu bo nie mieliśmy go 2 lata (on się odezwał), i wypisuje do mnie codziennie jest jeszcze jeden, kiedyś często do mnie przyjeżdżał, ale i przy nim nie czuję się bezpiecznie..Jednak w innym sensie, widzę, że jest egoistyczny. Ja mu się napomagałam, a przy nim czuję, że on by mi nie pomógł.. nieraz tego dowiódł. Też się chce spotykać, ale się wykręcam. Czytałam kiedyś o ludziach-wampirach albo toksycznych i chyba do nich, przynajmniej niektórych, to pasuje...

Gość gość
No niestety, kiedyś myślałam inaczej i w rezultacie moje grono nie wygląda zupełnie tak, jakbym chciała... Chciałabym znać więcej innych ludzi.

Gość gość
No i pewnie masz jak moja siora w przeszłości.Potrafiła otworzyć drzwi obcemu facetowi i dosłownie w 2 minutowej rozmowie tak fatalnie na nią zadziałał że omal nie zemdlała i nie na bazie sexu niech nikt nie myśli tylko jako niezrozumiałe zdarzenie.

Gość gość
No to ładnie...