Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imię dla córeczki !

Polecane posty

Gość gość

Na pierwsze będzie miała na 100% Maja :) Tylko teraz mamy dylemat jakie wybrac drugie imie zeby ładnie współgrało, dodam, że nazwisko jest długie. Zastanawiałam się nad Maja Lena, co myśliscie? I jakie wasze propozycje?

Gość gość
Oba imiona oklepane, głupie, brzydkie, daj spokój, co to za imiona pszczółka maja czy jakaś ruska Lena

Gość gość
Sorki, slabe. Przepraszam za szczerosc.

Gość gość
nie mam zamiaru rezygnowac z tego imienia tylko dlatego ze nagle wszyscy sie na nie rzucili, mnie podoba sie ono od dawna i takie bedzie.

Gość gość
Ps. Poza tym nie pytaj na forum bo ci przykro bedzie. Mi sie nie podobaja te imiona ale uwazam, ze jedli juz to nie powinnac laczyc twoj krotkich imion bo to nie pasuje podam przyklad Jak lepiej 1. Ewa ida 2. Maja lena 3. Maja pola No prosze Cie;) Moim zdaniem jyz ladniej np 1. Maja Aleksandra dajmy nA to Zdrojewska Powodzenia ps2 wam sie musi pofobac

Gość gość
Mi akurat sie zbytnio nie podoba ale nie o tp chodzi. Skoro ma byc maja a na drugie nie eiecie jak to moze warto zeby to imie drugie cos dla was znaczylo np po msmie po babci hm??

Gość gość
ja bym dała drugie dłuższe. np. Maja Magdalena, Maja Marianna; z krótszych to jeszcze Maja Anna nawet fajnie brzmi. nazwiskiem się nie sugeruj, przecież nikt nie przedstawia się dwoma imionami

Gość gość
Nie wypowiem sie nt imion ktore wybralas ale podam ci kilka ktore mi sie podobaja moze cie zainspiruje Nina, ola/olga, julia, milena;)), i np polskie hania

Gość gość
A po co w ogole drugie imie ?

Wiem,że mocno oklepane Maja ale mi się tam podoba :p Jak nie Maja to kiedyś z mężem myśleliśmy o Julii w każdej formie mi się podoba. Julia, Julka, Julcia. Mąż się upierał przy Martynie, że niby jak Martyna Wojciechowska, choć ona tak na prawdę ma na imię Marta. Pracujesz w biurze i potrzebujesz pomocy? Na tym blogu http://biuroweopowiesci.soup.io znajdziesz setki wskazówek jak sobie radzić z taką pracą!

Gość gość
ja też uważam, że jeśli pierwsze imię jest krótkie, to drugie powinno być dłuższe

Gość gość
Podoba mi sie imie Martyna;) fajne, mocne, z charakterem i sliczne zeobnienie Martynka;) julka tez fajne ale pofobnie jak Maja bardzo oklepane. Ale i tak uwazam ze Ty musisz czuc imie, musi sie wam podobac j tylko wam. I pyt po co ci drugie imie?

Gość gość
A po co dwa imiona? Ja jestem posiadaczką dwóch imion - Julianna Agata + nazwisko. Do panieńskiego dodałam mężowskie nazwisko i jak się komponuje? Julianna Agnieszka Chwidzewicz Pergaczowicz [nazwiska zmyślone, ale bardzo podobne], Wolałabym jak Ewa Bem_krótko i ładnie

Gość gość
to po co sobie dodawałaś nazwisko męża do swojego - trzeba było tylko jego przyjąć a drugie imię odróżnia cię od innej osoby o tym samym imieniu

Gość gość
Iga Katarzyna

Gość gość
polskie matki to sa na ogol skrzeczace c**y neinawidzace ludzi bo nie wiedza nawet kim chca byc 333 www.youtube.com/watch?v=nlPRhdwZtxQ

Gość gość
Maja to nie brzmi jak imie nawet, a jak przezwizko ksywka, wyobraz sobie dorosla Maje??zenada na maksa dwa wymysl sobie 2 imie normlane bo ksiadz ci nie ochrzci napewno..wogole te psie prrzczilkowe imie jestw kalendarzu??

Gość gość
Lena to tak bardziej dla pieska pasuje:)

Gość gość
Okropne jedno i drugie. Maja to brzydkie imię , popularne wśród nizin społecznych.

Gość gość
Maja Lena nie pasuje. W moim odczuciu brzmi dziwne. Za miękko, za mdło. Zawsze możesz zajrzeć do kalendarza i wybrać drugie imię z którejś daty imienin Mai, lub gdzieś koło tej daty.

Gość gość
cd. Albo imię z daty urodzenia dziecka sobie wybierz. Jeśli tata dziecka ma imię pierwsze, czy drugie mające wersję żeńską, to też będzie dobre rozwiązanie. Wystarczy, że pierwsze imię jest w tej chwili bardzo popularne, drugie nie musi być z pierwszej 5 najpopularniejszych imion ostatnich lat.

Gość gość
Widziałam kiedyś ładne połaczenia Maja Róża bardzo mi się podobało :)

Gość gość
gość 2015.01.17 Widziałam kiedyś ładne połaczenia Maja Róża bardzo mi się podobało usmiech.gif xx Pszczółka Maja siedzi na róży. Przepraszam, ale tak mi się skojarzyło.

Gość gość
gość 2015.01.16 Ps. Poza tym nie pytaj na forum bo ci przykro bedzie. Mi sie nie podobaja te imiona ale uwazam, ze jedli juz to nie powinnac laczyc twoj krotkich imion bo to nie pasuje podam przyklad Jak lepiej 1. Ewa ida 2. Maja lena 3. Maja pola No prosze Cieoczko.gif Moim zdaniem jyz ladniej np 1. Maja Aleksandra dajmy nA to Zdrojewska Powodzenia ps2 wam sie musi pofobac x Racja. Mam mały kompromis odnośnie długiego imienia i punktu 3. Maja Apolonia Zdrojewska:)

Gość gość
U mnie Moja siostra Maja ma na drugie Anna

Gość gość
okropne imie!

Gość gość
Samanta

Gość gość
Czy wy czytać nie umiecie? Autorka nie pyta czy wam się imię podoba tylko jak dobrać drugie imię dla dziecka, więc zachowajcie sobie swoje zdanie dla siebie i wypowiadajcie się na temat :/ Autorko ja również myślę, że dwa krótkie imiona to jakoś nie pasują i stawiała bym na krótkie i dłuższe np Maja Kornelia itp :)