Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czekałyście na wypłatę chorobowego w ciąży przez ZUS?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie do kobiet, którym to ZUS, a nie pracodawca wypłacał chorobowe w ciąży po upływie 33 dni zwolnienia. 4 grudnia minęły ustawowe 33 dni, za które chorobowe opłacane jest przez pracodawcę. Jak dotąd nie doczekałam się przelewu z ZUS, a ustawowo ZUS ma na przelanie świadczenia 30 dni od daty dostarczenia L4. Ile Wy czekałyście na ten pierwszy przelew i czy potem wpłaty odbywały się regularnie?

Gość gość
Zawsze w dniu wyplaty pensji w firmie

Gość gość
To może płaciła ci firma? Zatrudnia więcej niż 20 osób? Bo wtedy przelewy robi pracodawca, jak mniej ZUS i wtedy są cyrki.

Gość gość
Gościu z zazdroszczę... czekając na ten cholerny przelew ledwo z mężem na jednej wypłacie wiążemy koniec z końcem. A rezerw oszczędności nie chcemy ruszać przez jakiś baranów z ZUS.

Gość gość
Ja nie dostałam jeszcze za październik, bo mój "wspaniały pracodawca" najpierw nie wysłał Z-3, a potem wysłał ale z błędem. Teraz mam napisać podanie o przyśpieszenie terminu wypłaty.

Gość gość
Niestety zus wysa bardzo nieregularnie i na rozne kwoty. Raz mniej a raz więcej. Razem z koleżanką, która tez była na l-4 ciazowym smialysmy sie, ze ZUS przelewy robi jak nazbiera