LBNT 0 Napisano Styczeń 17, 2015 Witam, Mam pewien problem i nie daje mi to spokoju, a do poniedziałku raczej zwariuję. Mój osiągnięty przychód brutto wynosi 36770,33 zł za rok 2014. Pobieram rentę w wysokości lekko ponad 700 zł. Żeby nie przekraczać dochodu poszedłem do ZUSU zawiesić rentę na okreś listopada i grudnia, ale nastąpiła pomysłka ZUSU i grudniowy wpływ na konto był razem z rentą w roku 2015 styczeń. Czyli zawiesiłem tylko jedną rentę w listopadzie, w którym osiągnięty przychód z zakładu pracy wyniósł 3,648,45. Chce się dowiedzieć czy i ile muszę oddać teraz do ZUSU. Nie wiem czy dobrze to sobie tłumaczę,ale robię to tak: cały przychód podzieliłem na 12 tyle ile miesięcy, a że teraz pobierałem rentę przez 11 miesięcy mnożę to razy 11 i wychodzi wynik. Po zrobieniu tak z ilością rent dziesięciu wychodzi nie całe 30 tys. a ZUS podaje przychód w wysokości 31 z drobnymi. Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia jak mniej więcej policzyć ile będę musiał zwrócić :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach