Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdrowe odzywianie

Zdrowa dieta, zaczelam po raz kolejny

Polecane posty

Gość Zdrowe odzywianie

Hej! rok temu mialam operacje zmniejszenia zoladka. mam sie odzywiac zdrowo 5 razy dziennie. bede tu spisywac co jem i co gotuje. jak cos to waga na dzis to 95kg, wzrost 164cm. ma ktos chec dolaczyc sie?

Gość Zdrowe odzywianie
I Sniadanie: na talezu sredniej wielkosci jest: malutki kawalek piersi kurczaka, kawaleczek sera feta, kawaleczek brokulow, cwierc ziemniaka, 2 liscie zielonej salaty, plasterek szynki, 2 lyzeczki oliwy z oliwek. zjadlam 1/3 i juz nic sie ni zmiesci. za godzine wezme multiwitamine, zelazo i cynk. wypije kawe inke ze slodzikiem i mleczkiem.

Gość Zdrowe odzywianie
II SNIADANIE: dokonczylam talez z pierwszego sniadania, jedno jajko na twardo i 1 lyzeczke majonezu. pije druga kawe inke z mlekiem, potem herbata z mlekiem.

Gość gość
wg mnie za dużo tłuszczu, a to dopiero 7;47

Gość Zdrowe odzywianie
Mowisz? staram sie by w kazdym posilku bylo troche oliwy oraz troche protein. III SNIADANIE: 2 liscie salaty, pol jajka, pol lyzeczki oliwy, cwiartka kiwi, woda z sokiem z cytryny.

Gość gość
Ja staram się ograniczać tłuszcze, a są one w zasadzie we wszystkim; chudym mięsie, jajkach, serze, pieczywie. Oliwa owszem jest zdrowa, ale niestety to tłuszcz i kalorie, ja używam jej tylko do surówek, zup warzywnych ewentualnie do smażenia. No wg mnie jesz za mało warzyw i owoców.

Gość Zdrowe odzywianie
OBIAD: 1 skrzydelko kurczaka z 1/4 ziemniaka w sosie pomidorowym, 1/4 kiwi, kawalek pity z miesem mielonym, 1/5 pomidorka i pol liscia salaty, kilka kropel oliwy. po kilkunastu minutach bede popijac herbate malinowa ze slodzikiem.

Gość Zdrowe odzywianie
Moze za malo warzyw, ale nadrobie na wieczor, zas owoce to moge w ilosci jeden owoc sredniej wielkosci na dwa, trzy dni. wybieram kiwi, zielone jablka, grapefruity, gruszki, ale w malych ilosciach. najadlam sie!!! pfff....

Gość gość
i to ma byc zdrowo?

Gość Zdrowe odzywianie
:-) 5 posilek KOLACJA: 1kromka chleba wielozbozowego, 1plasterek szynki, 1lisc salaty, kawaleczek sera feta, kilka lykow herbaty malinowej ze slodzikiem. Taj, to ma byc zdrowe odzywianie :-)

Gość gość
Eeeee

Gość gość
Talerz! Kurde od rana ziemniaki, kurczaki... A może owsianka, jogurt albo kanapka razowa? 3sniadania?

Gość Zdrowe odzywianie
:-) Witam! waga dzis pokazuje 9,25kg :-) Jogurty w niczym mi nie pomagaja, zjem czasami, ale nie ze musze, lepiej zeby w kazdym posilku bylo bialko, oraz by wyeliminowac cukry. Ide zrobic sniadanie!

Gość Zdrowe odzywianie
I SNIADANIE: plasterek szynki, lisc salaty, pol jajka, lyzeczka majonezu light, odrobinka sera feta, cwierc marchewki, odrobinka brokulow, cwierc kiwi, plasterek pomidora, kawa inka z odrobina mleka i ze slodzikiem. :-) smacznego

Gość Zdrowe odzywianie
Marchewki i pomidora i polowy brokulow nie zjadlam. za kilkanascie minut wezme multiwitamine. udanego dnia!!!!!!!

Gość Zdrowe odzywianie
Oczywiscie waga pokazuje 92,5kg

Gość gość
to jest głodówka a nie zdrowa dieta... opanuj się, kobieto! :o

Gość gość
Jak ty masz rozlozone te posilki? sniadanie o 4 nad ranem a obiad o 11? a cwiczysz cos? i ta diete kto ci uklada. bo powinnas po operacji raczej miec zalecenia od lekarzy itp indywidualne treningi plus dieta

Gość Marta Gosposia
Ja miałam problemy z wagą do puki miałam pralkę w kuchni. Po prostu dużo podjadałam podczas patrzenia się jak pralka kręci. Gdy mąż kategorycznie zarządał przestawienia pralki do łazienki - problmej ka ręką odjął. W pół roku zrzuciłam 10kg.

Gość gość
ja na diecie księzycowej schudłam 10 kg w 2,5 miesiąca ! bez cwiczen :) z niewielkiej wagi bo 65 kg przy wzroscie 170, pewnie z większej by spadło więcej

Gość Zdrowe odzywianie
Dietetyk kazal mi stosowac sie do kilku zasad, ktore sa identyczne jak te z filmu na youtube "DZIESIEC ZASAD ZPROWEGO ODCHUDZANIA" . Zero pszenicy, zero mleka, sniadanie bez weglowodanow, zero cukru, weglowodany tylko w 2 posilkach pod postacia owocu lub kasz, tylko woda i herbata, chleb czarny na zakwasie lub zero chleba, 1 owoc na dzien, oliwa i tluszcz zwierzecy a zero roslinnych jak margaryny i oleje zolte, jogurt kefir maslanka tylko raz dziennie, oraz 2 litry wody- to zasady z filmiku, ale sa to takie same zasady jakie dal mi dietetyk i jakich kazal przestrzegac chirurg.

Gość Zdrowe odzywianie
Mamy roznice czasowa, u mnie jest jedna godz do przodu, ale na forum pokazuje polski czas wpisu. to nie glodowka, mam zmniejszony zoladek, nie miesci sie wiecej. dlatego mam na talerzach miec po odrobinie wszystkiego, bo inaczej to np 160gram piersi kurczaka zapcha mi zoladek i juz nie bedzie miejsca na warzywa czy surowke. porcje sa male i czeste.

Gość gość
owszem, to jest głodówka, nie zjadasz nawet 1000 kcal, a powinnaś ok. 1800... :/

Gość Zdrowe odzywianie
Nie licze kalorii, 5 do 6 posilkow mam zjadac, im czesciej tym lepiej ale nie za czesto. teraz pije inke ze slodzikiem, bez mleka. na potem mam gotowa zielona herbate ze slodzikiem. na obiad w planie jest filet rybny. zobaczymy pozniej.

Gość agoga
Mam pytanie; czy ten sposób odżywiania musisz stosować już do końca życia, czy tylko jak zrzucasz wagę?

Gość Zdrowe odzywianie
II SNIADANIE: pol malej gruszki, odrobina surowki z pomidora i salaty, kawalek brokulow, cwiartka marchewki, pol jajka, pol lyzeczki oliwy. pije zielona herbate oraz wode z sokiem z cytryny. to nie jest dieta. to jest zdrowy sposob odzywiania. na cale zycie raczej, bo powrot do niezdrowego trybu odzywiania oznacza przybieranie na wadze. operacja ta to tylko pomoc, a nie trwale rozwiazanie.

Gość Zdrowe odzywianie
II SNIADANIE: pol malej gruszki, odrobina surowki z pomidora i salaty, kawalek brokulow, cwiartka marchewki, pol jajka, pol lyzeczki oliwy. pije zielona herbate oraz wode z sokiem z cytryny. to nie jest dieta. to jest zdrowy sposob odzywiania. na cale zycie raczej, bo powrot do niezdrowego trybu odzywiania oznacza przybieranie na wadze. operacja ta to tylko pomoc, a nie trwale rozwiazanie.

Gość gość
to nie jest zdrowy sposób odżywiania!! ani zdrowa dieta, to jakaś parodia diety takim sposobem to dobijesz do wagi sprzed wycięcia żołądka

Gość Zdrowe odzywianie
A to niby czemu niezdrowa? przeciez to od dietetyka!

Gość gość
chociażby dlatego, że używasz słodzika a to straszne świństwo, rakotwórcze, uzależnia i rozregulowuje ośrodek sytości, prowadzi do otyłości, używa się tego do tuczenia świń bo żrą po tym i żrą że za mało kcal jak dla Ciebie? po co tak mieszasz?? na jeden posiłek i ser feta i kurczak i szyneczka???? od jakiegoś dietetyka z bożej łaski "za godzine wezmę multiwitaminę"- przeczytałaś skład tego badziewia???