Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się czyta nazwisko Kecher?

Polecane posty

Gość gość

Czesc, za parę dni na pewnym spotkaniu będę przedstawiała kolejnych gosci z których jeden nazywa się Kecher, nie wiem tylko jak się to nazwisko czyta. Moja szefowa twierdzi, że tak jak się pisze ale ja nie jestem przekonana a przeciez nie zadzwonię do kolesia żeby zapytac jak się czyta jego nazwisko.

Gość gość
jak bym przeczytala keczer ale to tez jakos dziwnie brzmi.

Gość gość
kesier

Gość gość
Keszer

Gość Magical Mystery Tour
Tak jak się pisze - Kecher. Przecież jesteśmy w Polsce a nie w Niemcech...

Gość gość
tak jak sie pisze to na pewno nie bo tylko w polskim jezyku nazwiska czyta sie tak jak sie pisze a to polskie nazwisko nie jest na pewno. Ja bym przeczytala keczer ale chyba wlasciwiej jest keszer, moze zapytaj kogos kto zna niemiecki bo to mi na niemieckie nazwisko wygląda.

Gość gość
magical mystery tour, to chyba nie ma znaczenia w jakim kraju jestesmy, czyli nazwisko Jolie przeczytalbys tak jak sie pisze bo jestesmy w Polsce a nie USA? troche glupio, mysle, ze wartro znac prawidlowa wymowe nazwiska tym bardziej, ze to pewnie jakies zawodowe spotkanie

Gość gość
Wymawiaj Keczer, bo gdybyś miała wymawiać po niemiecku to musiałabyś wymówić Keśa(r) z niemym "r"...

zadzwon do niego z jakiegos innego błahego powodu. moze odbierając telefon przedstawi sie i bedziesz wiedziala ;)?

Gość Magical Mystery Tour
Ale Ci ludzie są polakami, tak? Co innego Angelina Jolie, która nie jest polką, więc nie czyta się jej nazwiska tak jak się pisze. Znam wielu ludzi (polaków), którzy mają niemieckie nazwiska i czyta się jak tak, jak się pisze. No, ale to tylko moja opinia :)

Gość gość
tak, to Polak. Dziękuję wszystkim za rady, chyba faktycznie przeczytam po prostu kecher, tym bardziej, że od dawna jest klientem naszej firmy wiec szefowa pewnie dobrze wie, jak powinno się mowic, dzięki:)