Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

41 tydzien ratunku

Polecane posty

Gość gość

Właśnie kończy mi się 41tc, Maluch wcale się nie zbiera na ten świat... za tydzień mam iść na wywoływanie porodu ale strasznie się boję.... Próbowałam już chyba wszystkiego żeby w końcu się cos zaczęło a tu nic :( Była któraś z Was w podobnej sytuacji? Jak to jest z tym wywoływaniem? Boje się bo dziecko jest duże, już teraz ma prawie 4500, martwię się o niego i o siebie, czy dam radę :(

Gość gość
przy takiej wadze malucha powinnas miec cesarke a nie meczyc siebie i dziecko! ja mam do tp 3 tyg i juz chcialabym byc po wszystkim wiec Cie rozumiem bo sama sie boje tego, ze przenosze i wywolywania ewentualnego :( moja szwagierke trzymali prawie 3tyg po terminie i dopiero sie zlitowali i wywolali, to byla porazka dopiero. A te naturalne przyspieszacze to nie na kazdego dzialaja bo ona wszystkiego probowala i nic.. musisz czekac niestety, powodzenia!!

Gość gość
też mam nadzieję, że nie będą ci kazali rodzić takiego olbrzyma sn...

Gość gość
Matko przenajświętsza, jak Ty wyhodowałaś tak duze dziecko? To jest wskazanie do cc. Ja swoje dzieci rodziłam równo 17 dni po terminie, ale miały po 3100 g. Idź do lekarza, niech da Ci skierowanie na cc. A tak poza tym, to nie idź na wywoływanie porodu, to bez sensu, przecież przez tydzien dużo nie zwiększy masy

Gość gość
Moja szwagierka miała termin na 4 czerwca 2014 a urodziła 18 czerwca. i dopiero jej małemu sie nie spieszyło na świat. Ale co urodził się zdrowy jak ryba i w sumie też mieli poród wywoływać ale jednak sam sie zdecydował ze sie urodzi. Tak że uszy do góry:)

Gość gość
nie masz przypadkiem autorko cukrzycy ciazowej? takie duze dziciaczki sa zazwyczaj wtedy. Dobrze Ci radzimy, pogadaj z lekarzem o cc bo nie ciekawie moze byc

Gość gość
autorko, idziesz na cesarkę?

Gość gość
porozrywa cię, dzieciak się poddusi, nie ryzykuj

Gość gość
olej to to samo co olejek?

Gość gość
olej rycynowy jest na wywołanie kupy, stosuje się go przy zaparciach :D Wy na tym macierzyńskim jesteście tak beznadziejnie głupkowate, ze głowa mała. ale spoko, czytałam że podczas ciąży tak bywa

Gość gość
Zgadza się , olej jest na zaparcia , ale gdy pobudza jelita do pracy porusza też macicę , tak czytałam ..... Czytałam także że dziewczyny wypijały tego po pół butelki , ja tylko łyżeczkę , na mnie nie podziałało przeczyszczająco .... ale urodziłam tego samego dnia

Gość gość
to to samo

Gość gość
Na mojej butelce pisze olej rycynowy więc to na pewno nie to samo co olejek

Gość gość
zapytam w aptece.. najlepiej na tym wyjde ;) ale dzieki

ja byłam w 42 tygodniu i wywołanie to jest najgorsza rzecz jaka mnie spotkała:/ meczyli mnie 2 dni i skonczyło sie cc

Gość gość
Mi w 36 tygodniu mówili ze wg usg dziecko jest duże -3400 mała urodziła sie kilka godzin później miała 3950 więc nie tylko do tylu usg moze sie pomylić

Gość gość
Nie mam cukrzycy ciążowej i wszystkie pozostałe badania też w normie. dziecko jest duże genetycznie, u męża zarówno on jak i całe rodzeństwo urodziło się powyżej 4,5 i wszyscy po terminie. Chyba spróbuje z tym olejkiem, bo w sumie to jak nie na poród to może chociaż na zaparcia pomoże.

Gość gość
Urodziłam 20.01- udało się. Poród sn, 4450- łatwo nie było ale się dało. :)

Gość gość
gratuluje :*

Gość gość
co pomogło?

Gość gość
Gratuluję

I to najlepszy przykład że niema co słuchać gadania wszystkowiedzących z forum☺ gratuluję możesz być z siebie dumna☺

Gość gość
Dla wszystkich obecnych i przyszłych mam na chwilę relaksu zapraszam na mój blog: www.MartynaG.pl blogująca mama

Gość wifigdańsk
gratulacje autorko. a juz ci chciałam pisac zebys migiem załątwila sobie to skierowanie na cc. ale ty jestes dzielna::) a tak przy opkazji wypiłąs ten olej?;) ja tez urodziłam obie moje w 41tc ale wazyły 3350 i 3150. podziwiam naprawde ze urodzilas z tak duza wagą sn.

Gość gość
A co tu podziwiac? Urodzic kolosa,popekac,polamac spojenie lonowe ,poddusic dziecko mozna,ale po co? Do tego po terminie... Ja gratuluje,ale nie podziwiam. Walczylabym o cesarke,balabym sie o dziecko.

Gość wifigdańsk
oj ja tez bym walczyła o cesarke. chyba bym nawet dala pod stołem lekarzowi jak by nie chciał dac skierowania. ja osttanio przecyztałąm cos ale moze nie bede o tym pisac bon jeszcze ktos się przestraszy no ale niestety ogolnie powiem ze taki naturalny poród takiego duzego dziecka to ogromne ryzyko. napomnknę tylkoo9 ze czytalam jeden porzypadek ze głowka się urodzila a reszta sie zakleszczyla i w zadne sposób nie mozna było ani uropdzic ano zrobc cc bo głowka juz byla na zewnatrz to ejst doipero koszmar. ale juz dalej nie ebde pisac bo to za bardzo makabryczne jak na to forum. naprawde jednak jelsi jest jakas inna osoba w takij sytuacji to naprwde niech robi wsystko zeby miec cc.