Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test ciążowy pozytywny, a ciąży brak...

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry Dziewczyny, bardzo proszę Was o wyrażenie swojego zdania, chodzi o to, że... Ostatnie krwawienie miałam koniec listopada/początek grudnia. Gdy kolejne ciągle nie występowało 9.01 zrobiłam test ciążowy. Pojawiła się druga, baaaardzo jasna kreseczka. 10.01 zrobiłam kolejny: wynik taki sam. 13.01 umówiłam się do lekarza. Pani dr zrobiła mi usg i ku ogromnemu mojemu zaskoczeniu i mojego męża, stwierdziła, że "żadnej ciąży nie widzi". Zasugerowała, żebym znów zaczęła brać tabletki anty. to okres mi się wyrówna. Z niechęcią usłyszałam jej propozycję, bo nie chcę ich już zażywać. W takim razie dr przypisała mi receptę na lek wywołujący miesiączkę. Mój mąż doradził mi, abym lepiej nie wykupowała tej recepty i nie brała leku, tylko na wszekli wypadek umówiła się jeszcze do innego lekarza, bo on nie jest przekonany do "diagnozy" pani dr. Tak naprawdę to jest lekarz, który najchętniej zajmowałby się jedynie wypisywaniem recept na antykoncepcję. I ja też mam jakieś takie dziwne wrażenie, że jestem w ciąży... Do innego lekarza idę w tym tyg. Wczoraj zrobiłam kolejny test: pojawiły się już dwie wyraźne, grube kreski. Dziś to samo. Dziewczyny, czy to możliwe, żeby dr się pomyliła podczas badania usg? Czy to możliwe, że nie będąc pewną, czy jestem w ciązy, przypisała mi tabletki na wywołanie okresu? Czy test ciążowy (a raczej 4) mogą się mylić? Nie wiem już, co mam o tym myśleć... Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Może jajeczko dopiero się zagnieżdzało i nie było tego widać na usg. A dlaczego nie zrobiłaś sobie badania z krwi na obecność BHCG. Wyszło by taniej niż usg, a widziałabyś na bank czy jesteś w ciąży

Gość gość
Ja bym poszła na betę, może jeszcze za wcześnie, żeby było widać na usg. Zrób betę i wszystko się wyjaśni.

Gość gość
poczekaj moze wczesna ciaza za tydzin sie wyjasni, czasem jest ciaza pozamaciczna

Ja też bym poczekała, nic nie bierz. Za tydzien zrób usg u innego lekarza. U mnie długo nie bylo nic widać a ciaża rozwinęła sie prawidłowo.

Gość gość
Dziękuję, Dziewczyny. W pon. na pewno pójdę na badanie krwi. Prawdę mówiąc jestem przerażona myśląc, co by było, gdyby okazało się, że jestem w ciąży i zaczęłabym przyjmować te leki na wywołanie okresu... Cieszę się, że jest możliwość, że ciąży po prostu może nie być jeszcze widać na usg.

Gość gość
Bo na USG ciąze dopiero widać OD 5-6 Tyg w zwyz!!!!!! Sam gin. mimmowil ,ze wcześniej jest to NIEMOZLIWE, aby zobaczyć jak jest mniejszy tydzien

Gość gość
te leki to pewnie luteina lub duphaston, więc absolutnie by Ci nie zaszkodziły

Gość gość
Majowniczka wyraźnie napisałam o jakie leki mi chodzi

Tak ale lekarka mogła zapisać coś innego niż progesteron. Nie wiem, bo autorka nie napisała. Akurat ten by nie zaszkodził. Ale to może byc coś innego.

Gość gość
czy Ty się musisz czepiać? chyba autorka idiotką nie jest i czytać potrafi, nie sądzisz, ale widzę że Ty na zasadzieczepić się byleby wyjść na mądrzejszą