Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asienka28

Piekarnia cukierna specjalistyczna co sądzicie???

Polecane posty

Gość Asienka28

Zamierzam otworzyc piekarnie/cukiernie specjalistyczna, tzn. w ofercie poza niewielkim asortymentem zwyczajnego pieczywa i ciast bylby asortyment skierowany do róznych grup ludnosci, niemogacych jesc normalnego pieczywa i slodkosci np. bylaby linia dla cukrzykow, dla bezglutenowcow, dla wegan, dla osob odchudzajacych sie/z nadwaga, dla osob z nietolerancja laktozy, dla dzieci, dla osob starszych itp. W kazdej lini bylyby pieczywo i wypieki zartowno połcukiernicze jak i cukiernicze dostosowane skladem do danej grupy ludnosci. Wiem, wiem spozycie pieczywa w Polsce spada, ale wlasnie moze cos takiego inszego mialoby sens??? Co sadzicie??? Kupowalibyscie produkty z takich lini, jesli cena bylaby w miarę rozsądna???

Gość gość
wydaje się to być ciekawym pomysłem, moim zdaniem powinnaś spróbować swoich sił, jeżeli potrzebujesz namiarów na sklep z wyposażeniem to mogę polecić http://www.guztech.com.pl/

Gość gość
Tylko jeśli na 100% zagwarantujesz że składniki wegan np nie będą miały kontaktu ze składnikami pochodzenia zwierzęcego. Jeśli będziesz używać (dla prostego przykładu) tej samej stolnicy na której poprzednio używałaś ciasto z masłem to Twoje wypieki nie będą wegan. Ważne jest w jaki sposób masz zamiar promować wypieki i w jaki sposób będziesz je odzielać. Bez obrazy ale jak znam życie, ludzie są leniwi i myślą że "skoro nikt nie widzi...to kto będzie wiedział".

Gość gość
dobry pomysl, choc sa w piekarniach chleby i ciasta dla bezglutenowcow i cukrzykow, ale im wiecej, tym lepiej.

Gość gość
moj znajomy ma podobna piekarnie, a caly sprzet kupil tu www.guztech.com.pl