Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiony w codziennosci

Czy to depresja?

Polecane posty

WIem, babskie forum, a ja baba nie jestem, ale to jedyne jakie znam. Zaczynajac od poczatku, jestem facetem, po 30tce i wlasnie zdalem sobie sprawe, ze zycie zle mi sie potoczylo. Potoczylo? Tak latwiej napisac, niz ze sie je samemu zawalilo. Latwiej by mi bylo sie z tym pogodzic, gdybym cale dotychczasowe zycie zyl chwila, uzywal zycia, ale ja planowalem i plan wypelnialem i do niedawna wydawalo mi sie, ze szlo dobrze. Ale nie szlo. Teraz sie zorientowalem, ze stracilem mlodosc, ze za szybko wydoroslalem, a moze za szybko chcialem stac sie doroslym. Za powaznie do wszystkiego podchodzilem. I chyba dlatego gdy pojawila sie porazka zle ja znosze. Nie moge spac, nie mam motywacji do pracy, nie mam ochoty na spotkania ze znajomymi. Nic mnie nie interesuje, dni leca, a ja coraz mniej sensu w takim zyciu widze, w moim zyciu, straconym na gonieniu za tym, co nieistotne. I nawet nie ma sie komu pozalic, bo inni widza tylko fasade, obraz namalowany na zbutwialej ramie. Gdybym powiedzial ktoremus ze znajomych, ze mi zle, zostalbym wysmiany, wiec jak zyc? Gdzie szukac pomocy, zeby zostac powaznie potraktowanym? A moze nie szukac? Moze sie pogodzic z tym, ze jest jak jest i cieszyc sie, ze nie jest gorzej?

Gość gość
chyba barak ci baby

baba jest, ale to za bardzo nie pomaga. A czasami wrecz szkodzi.

Gość wrubel transferowy
komunisci z krwi i kosci tez planowali i plany wypelniali.... do dzis pamietam haslo planow szescioletnich :classic_cool: a wiec - idz na wagary jutro kompletnie bez planow i ciesz sie wszystkim co po drodze zobaczysz i spotkasz

Cos z tymi komunistami jest na rzeczy, szkoda, ze mi ktos tego 10 lat temu nie powiedzial :(

Gość gość
"Gdybym powiedzial ktoremus ze znajomych, ze mi zle, zostalbym wysmiany" x jeżeli masz babę to czemu z nią nie porozmawiasz tylko pierwsza myśl to znajomi no chyba że twoja baba służy ci tylko do jednego

mojej babie pasuje obecny stan rzeczy. Dobrze na tym wychodzi i intensywnie korzysta z owocow mojego nedznego zycia. Zapytam co zmienic, to zapyta sie po co.

i kolejny beznadziejny dzien. Wczoraj doszedlem do wniosku, ze motywacje do zycia mam jeszcze tylko dzieki niesplaconemu kredytowi. Nie lubie zostawiac po sobie dlugow

Gość gość
a ja wcale nie mam motywacji do zycia , ledwo rano wstaje z lozka

Dlaczego? Co u Ciebie jest tego powodem? Ja akurat nie lubie spac, a przez stan emocjonalny tez za dobrze nie spie, wiec raczej staram sie wczesnie wstawac i za dlugo w lozku nie myslec o beznadzieji zycia ;)

Gość gość
u mnie jest duzo powodow , czuje ze zmarnowalam swoje zycie , nic mnie nie cieszy i nic mi sie nie chce , a zyc musze

Nie wiem, czy fakt, ze ktos przezywa to samo co ja jest pocieszajacy, czy jeszcze bardziej przytlaczajacy. Chyba to drugie. Wspolczuje Ci, bo doskonale Cie rozumiem. To okropne uczucie, gdy wspominajac swoje zycie chcialoby sie cofnac czas i ulozyc wszystko od nowa, zupelnie inaczej.

Gość gość
dokladnie tak ja wspominam i duzo rzeczy zaluje , strasznie ciezko mi

A cos nie wyszlo tak jak chcialas? Bo u mnie przeciwnie, wyszlo jak chcialem, przynajmniej do pewnego momentu. To moje plany byly poprostu zle i o to mam najwiekszy zal, do siebie, tylko i wylacznie do siebie, nawet nie mozna winic politykow, panstwa, splotu okolicznosci. Po prostu bylem glupi, albo niedojrzaly, gdy podejmowalem najwazniejsze decyzje odnosnie swojego zycia.

Gość gość
co mi nie wyszlo np malzenstwo mam 30 lat jestem po rozwodzie zmarnowalam duzo lat zamiast cieszyc sie zyciem ciagle mialam problemy

Moje tez nie jest szczegolnie szczesliwe, tez duzo o nim mysle, ale jestem w o tyle gorszej sytuacji, ze ono trwa. Ty masz przynajmniej je za soba, a 30 lat to nie jest wiek, w ktorym nie mozna zaczac zyc od nowa i budowac szczescia. Chcoiaz straconej mlodosci to nie wroci.

Gość gość
tak mam za soba , ale najlepsze lata zycia zmarnowalam z czlowiekiem z ktorym nie bylam szczesliwa , myslalam ze bedzie inaczej bardzo sie pomylilam

Gość gość
przestan czlowieku jestes po 30 to niby duzo? pol zycia spokojnie przed toba w tym wieku mozesz spokojnie imprezowac jesli msz na mysli ze to ci umknelo w pogoni za planami sam mam 32 i czasami dopadaja mnie takie mysli ze juz powinienem miec rodzine w sumie uwazam ze to nadaje wiekszego sensu zycia wyszalalem sie akurat za trzech i szaleje dalej ale cos czego ci brakuje mnie oddalilo odmoich celow kazdy sie z czyms boryk zawsze mozna tozmienic/sie zmienic wyczekuj wiosny wtedy odyjesz :) i gaz do dechy!

Korwin zostal ojcem majac 72 lata, patrzac chociazby na ten fakt, rzeczywiscie mozna 33 lata uznac za poczatek zycia ;) Ale zeminiec wszystko tez nei jest latwo, zobowiazania trzymaja.

Gość gość
a jakie masz zobowiazania ? dzieci masz ?

praca, kredyt, zona dzieci nie mam, ale chcialbym miec, i tego tez zaluje, ze sie na nie duzo wczesniej nie zdecydowalem, nawet gdyby to miala byc wpadka.

Gość gość
to jeszcze mozesz miec dzieci , ja nigdy nie chcialam

moge i nie moge, to nie takie proste :(

Gość gość
czemu ??

Bo jakos nie wychodzi, a zona w sumie nie chce za bardzo dziecka (jej slowa: bedzie to bedzie), wiec o leczeniu bezplodnosci nie ma mowy. A latka leca i wiadomo, ze i ryzyko w ciazy z roku na rok wieksze.

Gość gość
uuuu no to fakt jest problem , jak ona nie chce to jest jej na reke taka sytuacja , powinienes z nia porozmawiac

Gość gość
Czemu jej nie zpstawisz skoro nie jestes szczesliwy ?

Gość gość
dokladnie odejdz w najgorszym wypadku znajdziesz sobie laske z dzieckiem co okaze sie lepsze od laski ktora chce sie tylko samorealizowac i jak ma miec dzieci to z przymusu..ale najlepiej wdowe zeby sie zaden facet nie wtulal w wasze zycie

bo ja kocham