Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

18 lat i ciaza...

Polecane posty

Gość gość

Nie radze sobie z tym. Mam dopiero 18 lat a kilka dni temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Zawsze wyobrazalam sobie, ze to bedzie cudowna chwila i wyczekiwane dziecko, ale nastapi ona gdy bede miala okolo 30 lat, gdy skoncze studia... Czuje sie pusta, jakby wszystkie moje plany, marzenia wyparowaly...

Gość gość
trza było zostać dziewicą

Gość gość
weź tabletke "dzień PO", nasz ukochany rząd i nasza ukochana przywódczyni na to zezwoliła :)

Gość gość
Nie wyobrazam sobie zabic dziecka, nawet jesli poki co jest plodem, ale jego serce juz bije, ono czuje...

Gość gość
weź przestań tabletka ci nie zabije już płoda :D

Gość Kaśka wrocek
Nie przejmuj się, to nie koniec świata. Ja też miałam 18 lat, rodzice mi bardzo pomogli, skończyłam studia jestem szczęśliwą mężatką. Teraz mamy drugie dziecko w drodze :-) Dasz radę, mówiłaś już chłopakowi i rodzicom?

Gość gość
Nie namawiajcie młodej do zabójstwa, litości. Dzieci to skarb, powodzenia :)

Gość gość
serce zaczyna bic w 4-5 tygodniu ciąży. ale to dobrze ze nie chcesz zabic :) masz juz w koncu te 18 lat, a nie 15. a co z tatusiem dziecka?

Gość gość
Zlepek komorek to jeszcze nie dziecko! Autorko trzymaj się :) Dasz rade i spełnisz swoje marzenia ;)

Gość Kaśka wroc
>> Zachowałaś się jak ostatnia wywłoka k***iąc się w wieku nastoletnim. Idź przepadnij. >> To twoja matka się sk******iła i dlatego ty się urodziłeś sk*****ysynu

Gość Kaśka wrocek
< dziewiędziesiąt dwa > zanim coś napiszesz, to chwilę pomyśl. Jeszcze 25 lat temu dziewczyny 18-letnie wychodziły za mąż po skończonej szkole i nie było to nic nadzwyczajnego. Dzisiaj chcą skończyć studia, rozumiem to doskonale - ja też chciałam i skończyłam, mimo dziecka. I nie ja jedna.

Nie masz powodu do zmartwień i dołowania się. Jest wiele dziewczyn, które w Twoim wieku zostały matkami i nie zrezygnowały z swoich planów. Wszystko można pogodzić z sobą jak tylko się chce. W najgorszym wypadku odsuniesz trochę w czasie swoje plany życiowe. Pamiętaj, że nie wszystko można zaplanować.

Gość gość
to po huj się pierdoliłaś w tym wieku

Gość gość
Rodzice jeszcze nie wiedza, chlopak tak, nawet sie ucieszyl ale jemu jest latwiej bo ma 23 lata a mie te 18. Moja mama bedzie wsciekla, tak bardzo na mnie liczyla, ze skoncze dobre studia i nie zmarnuje sobie zycia...

Gość gość
Medycyny nie da pogodzic sie z dzieckiem... Ale fakt to tylko moja wina

Gość gość
najwzazniejsze ze sie nie zabezpieczalas - grzechu nie ma

Gość Kaśka wrocek
Ja najpierw powiedziałam tacie, a potem razem rozmawialiśmy z mamą. Nawet nie było tak źle, jak myślałam.

Gość gość
Medycynę da pogodzić z dzieckiem/mężem/rodziną. Pierwszy rok to masakra ale potem już lepiej.

Gość gość
usunęłabym i nie robiła problemu,

Gość gość
Autorko, czy maturę robisz w tym roku?

Gość gość
puszczalskie już namawiają na usunięcie heh typowe. Na szczęście dziewczyna ma trochę godności i zachowuje się jak dojrzała osoba przynajmniej już po. pwodzenia

Gość gość
Tak, w tym roku. To na jedyny plus..

Gość gość
Nie mam pojecia jak to wszystko bedzie, jak my damy sobie rade. Dziecka nie moglabym zabic, ono nie moze ponosic konsekwencji moich bledow. Jesli bylam na tyle dorosla zeby uprawiac seks, teraz musze byc na tyle dorosla zeby stawic czola konsekwencja chociaz jeszcze nie wiem jak i przyszlosc mnie przeraza.

Gość Kaśka wrocek
Dacie sobie radę autorko. Dobrze, że Twój chłopak się cieszy. Jak widzę, jesteś dojrzałą i odpowiedzialną osobą. Wasi rodzice na pewno Wam pomogą.

Gość gość
Kondolencje...:( ja bym chyba z mostu skoczyła, taka tragedia...nie wyobrazam sobie tego

Gość gośćgość
Lepiej mieć dziecko w młodym wieku niż urodzić po 30tce.

zawsze mnie to ciekawi że skoro nie chce dziecka to (i tu mówię o takim 100% niechceniu) czemu idzie do łóżka...