Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam które urodziły dziecko na wychowawczym

Polecane posty

Gość gość

Jakie później mialyscie świadczenia? Bylyscie nadal na wychowawczym z pierwszego dziecka i pobieralas zasiłek macierzyński?

Gość gość
"Urodzenie dziecka podczas urlopu wychowawczego nie powoduje przerwania tego urlopu, a jedynie pracownica nabywa prawo do zasiłku macierzyńskiego. Zgodnie bowiem z art. 29 ust. 1 pkt 1 i ust. 5 ustawy zasiłkowej, ubezpieczonej, która urodziła dziecko w okresie ubezpieczenia chorobowego albo urlopu wychowawczego przysługuje zasiłek macierzyński przez okres ustalony przepisami Kodeksu pracy jako okres urlopu macierzyńskiego, dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiego. W czasie urlopu wychowawczego zasiłek macierzyński przysługuje za cały okres przewidziany przepisami Kodeksu pracy." http://www.gofin.pl/17,1,110,172059,wyplata-zasilku-macierzynskiego-po-urodzeniu-dziecka.html

Gość gość
Regulke to ja też umiem wkleić: /

Gość gość
Skoro umiesz wkleić to przeczytać chyba też potrafisz? :D

Gość gość
Przerwalam wychowawczy i poszlam na zwolnienie.. Szkoda mi swiadczen, pracowalam kupe lat przed pierwsza ciaza. Wiecej niz dwoje dzieci nie planuje.

Gość gość
Można przerwać wychowawczy i od razu na l4? Pracodawca nie będzie robić problemu?

Gość gość
można. A co może zrobić jeśli napiszesz że wracasz do pracy z danym dniem a w tym dniu przedłożysz L4? Zachwycony nie będzie ale co ma poradzić?

Gość gość
Więc tak zrobię. Pracodawca zrobił mnie w bambuko, gdy byłam w pierwszej ciąży, tyrałam jak głupia jeszcze w dziewiątym miesiącu i wyszłam na tym jak Zabłocki na mydle, się mu teraz odwdzięczę.

Gość gość
U mnie podobnie. Tez kupe lat u jednego pracodawcy, w ciazy 6 m-cy a teraz nie mam po co wracac. Tyle ze ja z nim uzgodnilam powrot i l4. By przerwac wychowawczy trzeba zlozyc wniosek i pracodawca musi wyrazic zgode.