Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie czy dom? plusy i minusy

Polecane posty

Gość gość

Proszę o wypowiedzi :) ja nie wyobrazam sobie mieszkac w domu, nie wiem dlaczego. Wole mieszkanka ;)

Gość gość
mieszkanie: - zero prywatnosci (dookoła sasiedzi wiec nawet sie bzykac glosno nie da ani klócić) - malo miejsca na rowery, sprzety itp - malutki albo wogóle brak ogródka - małe opłaty dom: - duze opłaty (w szególnoisci jak dom jest spory) - spokój od sasiadów za ścianą- imprezy mogą byc głośne - ogródeczek super latem wystawic sobie basen, opalac sie robic grilla.

Gość gość
Dom,chociazby maly ale dom.prywatnosc,swoboda, ogródek,

Gość gość
dom i duze oplaty? nie rozsmieszaj mnie moi rodzice w skali roku placa za dom,mniej niz ja za klite 40 metrowa-czynsz 550,fundusz 150 i oplaty to sobie policz

Gość gość
Zalezy gdzie , ja mieszkalam w bloku w warszawie na ursynowie oplaty duze sam czynsz wynosi 1500 plus oplaty, a przeciez jeszcze zycie, czasem remont, zmiana mebli wiec wynajelam i kupilismy dom w malym miasteczku 60 km od warszawy, oplaty 500zl za budynek plus oplaty prad, gaz, woda , smieci, a ogrzewamy dom drzewem, duzo wiecej miejsca, podworko, oddzielny garaz, duzy taras, balkon, ogrodek, maz prowadzi wlasny sklep wiec w warszawie zatrudnia pracownikow, czasem pojedzie zobaczyc co i jak a tu gdzie kupilismy dom otworzyl drugi, wiec jestem za domem

Gość gość
mieszkanie

Gość gość
dom minusy koniecznsoc odsniezania, remontow plotu, dachu, samodzielnego troszczenia sie o naprawy piecow, dbania o ogrodek zwiekszone ryzyko wlamania jak sie wyjedzie na wakacje mieszkanie minusy brak ogrodka ograniczona prywatnsc i wolnosc, mniejsza powierzchnia niz dom

Gość gość
Z domem widzę tylko taki problem, że ja chyba nie dałabym sobie rady sama z ogrodem. Nie znam się zupełnie na tym.

Gość gość
E, głupoty gadacie w sprawie tego ogrodu. Ja też się nie znam roślinach, więc korzystam z pomocy firmy, która najpierw przyjechała ogarnęła wszystko i zaprojektowała, a teraz dba o to lub pomaga mi o to dbać. A komfort życia przecież jest zupełnie inny jak masz przed domem super piękny ogród, w którym możesz wypocząć. Ja taki ogród ogarniam z rock and flower studio, jeśli ktoś z was ma jeszcze wątpliwości to polecam :)

Gość gość
Zgadzam się ogrod to swietna sprawa a dla mnie dodatkowo zyciowa pasja! Uwielbiam prace w ogrodku, to mnie relaksuje, korzystam ze sprawdzonych nawozow z firmy Krex i wszystko mi pieknie rosnie :)

Gość gość
Za żadne pieniądze nie wróciłabym do bloku. Mieszkam w domu na odludziu, mam dwie wielkie działki bezpośrednio sąsiadujące ze sobą ( w sumie 3 hektary) i tu wiem, ze żyję, bo mam ciszę, święty spokój i pełną swobodę. To taki mój raj na ziemi

Gość gość
Mieszkanie czy dom? Wszystko zalezy od sytuacji finansowej danej osoby i preferencji. Sa mieszkania, ktore sa drozsze od domu. Sa tez domy, ktore maja kilka malych klitek, niskie sciany, ale za to ogrod. Na pewno lepszy jest dom, nawet maly niz mieszkanie w bloku. Ale nie kazdego stac na utrzymanie takiego domu, ze wzgledu na ogrzewanie i naprawy. Moji rodzice sprzedali dom i kupili mieszkanie, bo koszty utrzymania byly za duze. Ogrod tez wymaga duzo pracy i nakladow finansowych. Teraz maja mieszkanie z balkonem i sa zadowoleni, zawsze cieplo itp. Ja kocham mieszkania w starych budownictwach, z duzymi, wysokimi pokojami i ornamentami na suficie, ale koszty utrzymania/remontu mniei przerazaja.