Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arthur27l

Ile macie oszczędności ???? Mam 27 lat i 15 tyś zł.

Polecane posty

Gość arthur27l

Mam prawko, samochodu nigdy nie miałem, ukończony licencjat, mieszkam z rodzicami. Praca na magazynie za 1700 do ręki.

Gość gość
nie twoj biznes synek ale napij sie staropolanki moze byc lekko gazowana

Gość gość
mieszkam z mezem- ogólny przychód dla rodziny 3,5 tys. odłożone mam wiesz ile- tylko teraz sie trzymaj zeby cie kwota nie przeraziła- 1200 zl.i to na autocasco. za polskie wynagrodzienie nie da sie odłożyc realnych pieniędzy

Gość gość
Da się odłożyć, ludzie nie mają dużych potrzeb i do utrzymania się wystarczy niewiele, całe reszta jest na pokaz i to najwięcej kosztuje.

Gość gość
ok. 15 tys. zl. zarobki 9 tys. w tym roku mialem bardzo duzo wydatkow :O

Gość gość
25 lat i około 25 tyś oszczędności

Gość gość
niedługo 24 lata , mam 50 tys i samochód za 5 tys , nie mam dziewczyny. Pracuje ciężko ale mało mi idzie na życie , pizze zjem raz na miesiąc obiadów nie jadam tylko na kanapkach albo jakies dania ze słoika

Gość gość
ja mam 25 lat i 110 tys odłożone na wklad wlasny do mieszkania

Gość gość
to macie bardzo dużo :) młodzi Niemcy np. pracują i prawie nie oszczędzają ,nie potrafią wszystko przepieprzają a potem po 30 stce biorą wszystko na kredyt.

Gość prawictwo pospolite 134
ja mam 30 lat i 0 zł nigdy nie pracowałem i nie szukałem pracy

Gość gość
a ja miałam troche odłożone auto się zepsuło jestem w plecy:(

Gość gość
31 lat i 0 oszczednosci. bo po opltach jerdzeniu, wolna kwote przeznaczam na urzadzenie mieszkania.

Gość gość
Bo oszczędzać trzeba umieć, znam takich co zarabiają po 6-8k a nic swojego nie mają, ba... nawet długów mają od cholery, bo żyją na pokaz i się bawią, co rok kupują nowe telefony po 3-4k, co wieczór latają po klubach i tam wydają po kilka stów. A znam takich co wiele do szczęścia nie potrzebują i połowę pensji odkładają, bo nie wiedzą co z nią zrobić, nie mają potrzeb, nie muszą mieć butów za 800zł, bo wystarczą im takie za 100zł, więc nie mają na co wydawać.

Gość gość
z 1700 zł to możesz od cholery na zaoszczędzać, jak mieszkasz przy cycku matki to tak

Gość gość
oszczędzać trzeba umiec ? Chyba bardziej chcieć bo nic trudnego w tym nie ma

Gość gość
a mlodzi sa zwykle na dorobk u i nic nie potrzebuja. a gdzie cos nowego do domu. my jestesmy mlodzi na dorobku. wiekoszosc mebli sprzetu mamy odrodziny. ale chcemy wszystko nowe, wiec to nam pochlania oszczednosci.

Gość gość
ale za taką c*****a place to jak ja mam oszczedzac? kupuje najpotrzebniesze rzeczy w najtanszych sklepach, ciuchy mam tanie nawet nie z sieciowek bo to dla mnie drozyzna, nie stołuje sie w knajpach- jak wyjde z facetem raz w miesiacu na pizze to jest huk, nie mam zadnych rat, odkladam kase ale co chwila sa wydatki, to jakis wiekszy rachunek za gaz to jakies przeglady auta, to to to sramto. naprawde ciezko jest oszczedzic tym bardziej jak sie mieszka samemu a nie z rodzicami a dom to skarbonka bez dna

Gość gość
Nawet mając 1700zł można zaoszczędzić, może niewiele, ale się da, wystarczy zrezygnować z pewnych rzeczy. Ile ja znam takich osób co zarabiają poniżej 2000zł i ciągle narzekają, że nie stać ich na wakacje, większość z tych osób pali, więc wystarczyłoby rzucić fajki i 300zł/miesięcznie zaoszczędzone, co pozwoliłoby na ładne wakacje raz w roku.

Gość gość
slusznie ale nie kazdy CHCE rzucic fajki tak jak nie kazdy CHCE rzucic bzykanie co sie nawinie :)

Gość gość
to jakis wiekszy rachunek za gaz to jakies przeglady auta x Jak zarabiasz mało, to po co ci auto? Auto to spory wydatek, zwłaszcza jeśli to wrak i często coś się psuje, a nie potrafi się samemu naprawić.

Gość gość
Więc skoro nie chce rzucić, ani przejść na tańszego e-papierosa, to niech nie narzeka że go nie stać na wakacje, bo stać, tylko musiałby z czegoś zrezygnować ;)

Gość gość
25 lat i 80 tys. zł

Gość gość
mun takie bajeczki to tylko na kafe :D

Gość gość
Moj maz zarobil juz za granica ok 200tys euro z czego kupilismy 2pokojowe mieszkanie, wybudowalismy dom, kupilismy 3 samochody w tym jeden dostawczak, motor, od 8 lat 2 razy w roku wakacje a teraz pomalu konczymy budowe domu w polsce. Chcemy wrocic jak skonczymy dom i uskladamy ok 100/150tys zl. Ja w tym czasie zarobilam ok 1/10 tego. Maz ma w tym roku 33lata.

Gość gość
ale ty jestes głupi mun, ja j***e własnie widać twoj dystans do kafe - screeny będzie dawał :D

Gość gość
28 lat 35000 zł

Gość gość
znowu te pogrózki

Gość gość
30 lat - 4 tysiące haha...ha :/