Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzuch po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Pewnie już było, ale córuś już 1 r 2 m, a ja mam brzuch jak w 6 mcu :(

Gość gość
zacznij cwiczyc. ;)

Gość gość
Ten brzuch nie jest po ciąży, tylko to jest najzwyklejsza nadwaga, która została, trzeba mniej jeść i ćwiczyć.

Gość gość
coo? powaznie piszesz? ja dzien po porodzie mialam taki wklesniety brzuch,ze az sie przerazilam. zebra bylo mi widac. ja rozumiem tydzien miesiac trzy ale 14msc?

Gość gość
Ćwiczę. Brzuch jest po ciąży, bo we wszystkich rejonach zeszłam do stanu mniej więcej sprzed ciąży (biust mam duży, ale karmię, więc to normalne), no troszkę boczków mam, ale brzuch - masakra. Po prostu ciążowy brzuch. Żadnych rozstępów nie mam, ale wygląd 6mca. dziś Leżała ze mną taka dziewczyna. Przytyła w ciąży tylko kilka kg i po porodzie wyglądała jak szkielet. Brzuch miała właśnie wklęsły. Ale wiesz co? I CO Z TEGO? "ja rozumiem tydzien miesiac trzy ale 14msc? " Nic nie rozumiesz. To, że ty tak miałaś NIC nie znaczy, no chyba, że chciałaś się dowartościować. Słabe to w takim razie.

Gość gość
gość dziś gratulacje, pewnie się lepiej poczułaś, że ktoś ma gorzej, co?

Gość gość
sorry ale ponad rok z brzuchem "ciazowym" to przegiecie. ja w ciazy przytylam 20kg ale az takich problemow nie mialam. szczerze to chyba nie znam nikogo kto mialby taki brzuch po ponad roku.

Gość gość
No właśnie. Miałam zawsze piękną talię, a teraz wyglądam jak monstrum. Nie akceptuję siebie. Rok minął. Dziś byłam na zakupach ciuchowych. Wszędzie przeceny, ale ja straciłam serce do "polowań". Znowu wróciłam z za małym ubraniem. Nie wiem co robić. Nienawidzę swojego ciała.

Gość gość
Autorko nie mozesz miec ciazowego brzucha poniewaz dziecka w brzuchu juz nie masz. Zostala ci nastmiast pewnie wieksza ilosc skory poza tym masz figure w typie jablka czyli tyjesz najbardziej w okolicy brzucha. To bardzo niebezpieczne nadwaga, przejdz na scisla diete i duzo cwicz zwlaszcza te partie, zobaczysz ze pomoze

Gość gość
Sama przyznałas że jesteś prawie wszędzie taka jak przed, IE przyznałaś, że masz trochę boczków no i ten brzuch tam się po prostu najwięcej odłozyło i nie ma inneh rady jak jeść może nie mniej bo karmisz ale zwracaj uwagę na to co jesz, musisz poprawić swój metabolizm i musisz ćwiczyć innej rady nie ma masz nadwagę. Ja w ciązy przytyłam 20 kilo przez pół roku spadło mi 26 kg. Ale ja byłam na diecie bo córka miała alergię pokarmowa. No i duzo się ruszałam, właczałam sobie muzykę w domi i tańczyłam nawet z dzieckiem na biodrze, to bardzo fajnie rzeżni figure zwłaszcza boczki, polecam taniec latynoski. Nie ważne czy umiesz czy nie i tak nikt cię nie widzi:) I zacznij jeść wartościowe nie zapychające jedzenie.

Gość gość
nie autorko. bardzo przepraszam jesli odebralas to jako atak. po prostu sie zdziwilam i nie dowierzam zarazem.Na prawde nie chcialam zebys poczula sie urazona. Kurcze chodzilo mi o te 14msc,ze moze cos z hormonami,bo to nie jest normalne,ze az tyle czasu masz brzuszek.

Gość gość
"gość dziś Autorko nie mozesz miec ciazowego brzucha poniewaz dziecka w brzuchu juz nie masz. " No, zgadza się, ale wiesz co? Podaję, że 6mc, bo te, które się znają będą miały jakiś pt odniesienia. "Zostala ci nastmiast pewnie wieksza ilosc skory"... Pewnie tak, ale ta skóra jest opięta miękkim bębnie. "...poza tym masz figure w typie jablka czyli tyjesz najbardziej w okolicy brzucha. " Droga osobo. Mam figurę pomiędzy klepsydrą a gruszką. Talia to był mój największy atut. Byłam jak osa. Jakie jabłko?? "To bardzo niebezpieczne nadwaga, przejdz na scisla diete i duzo cwicz zwlaszcza te partie, zobaczysz ze pomoze " Nie mogę być na ścisłej diecie - karmię i ryzykuję niedobory. Zrobiłam 6tkę Weidera i ...guzik. Ćwiczę zumbę i pilates, 1 x w tyg. basen. Do tego praca w domu i opieka nad 2 cdzieci + mieszkanie na 4 piętrze.

Gość gość
gość dziś Przepraszam, uniosłam się, miałam dziś naprawdę zły dzień. Te zakupy mnie dobiły, kłótnia z mężem itp.

Gość gość
a jesteś pewna ze to tylko brzuch, a nie następna ciąża???

Gość gość
" gość dziś Sama przyznałas że jesteś prawie wszędzie taka jak przed, IE przyznałaś, że masz trochę boczków" Te boczki nie są duże i czasem prawie znikają (moja waga się waha jakie +/-3 kg). "... no i ten brzuch tam się po prostu najwięcej odłozyło i nie ma inneh rady jak jeść może nie mniej bo karmisz ale zwracaj uwagę na to co jesz, musisz poprawić swój metabolizm i musisz ćwiczyć innej rady nie ma masz nadwagę." Tak staram się robić. "Ja w ciązy przytyłam 20 kilo przez pół roku spadło mi 26 kg. Ale ja byłam na diecie bo córka miała alergię pokarmowa. " U mnie ten brzuch to spadek po pierwszej ciąży. Nadwagę z 2giej zgubiłam w ciągu 3 mcy. "No i duzo się ruszałam, właczałam sobie muzykę w domi i tańczyłam nawet z dzieckiem na biodrze, to bardzo fajnie rzeżni figure zwłaszcza boczki, polecam taniec latynoski. Nie ważne czy umiesz czy nie i tak nikt cię nie widziusmiech.gif " spróbuję, może i humor się poprawi. "I zacznij jeść wartościowe nie zapychające jedzenie. " Mam czasem fazy na Mg (czytaj czekoladę :( ), drganie powieki, wahania nastroju itp. Tak sobie myślę, że tu też mogę coś zrobić. Wkurza mnie tylko to, że jak wszędzie z miesiąca na miesiąc powolutku chudnę, tak tam (na brzucholu moim paskudnym) nie rusza się nic, praktycznie NIC od ponad pół roku.

Gość gość
"gość dziś a jesteś pewna ze to tylko brzuch, a nie następna ciąża???" Tak, jestem pewna :) "zielona727 dziś Nie martw się, takie brzuszki są bardzo seksowne i podobają się facetom oczko.gif " Ale ja mam problem ze sobą i zdanie facetów (które też, nie oszukujmy się zależy od egzemplarza) ma dla mnie 2 rzędne znaczenie.

Gość gość
no cóż ciało się zmienia po ciąży. Ja po 2 ciąży ważę mniej niż przed porodem a brzuszek przed sobą noszę. I nie jest to tłuszcz lecz nadmiar skóry z którą już nic nie zrobię :(

Gość gość
to kup sobie hoolahop :D

Gość gość
" gość dziś no cóż ciało się zmienia po ciąży. Ja po 2 ciąży ważę mniej niż przed porodem a brzuszek przed sobą noszę. I nie jest to tłuszcz lecz nadmiar skóry z którą już nic nie zrobię smutas.gif" Tego się trochę obawiam, że to nieodwracalne :( Sorry, ale mam ochotę dać sobie w łeb. Wyobraźcie sobie, że zakupy straciły dla Was cały urok i powodują doła, podobnie jak każde spojrzenie w lustro z boku. "gość dziś to kup sobie hoolahop smiech.gif " To żarcik taki, czy na poważnie?

Gość gość
ja w ciazy przytylam 8 kg i zaraz po porodzie wyazylam tyle co przed czyli 60 kg przy 160 i czulam sie zle , brzuch byl takie jak przed ciazą , ale zawsze mialam problem z brzuchem. Teraz waże 55 kg ale ten brzuch i tak nie jest taki jakbym chciala . Podobno hulahop to super sprawa tylko że on musi byc taki specjalny , z wypustkami i ciężki , nie taki dla dzieci . kupialm go sobie ale jestem w ciazy takze na razie nie mogę .

Gość gość
Wiem, o jakim mowa, gdzieś widziałam. To mówisz są efekty?

Gość gość
A czasami niestety miesnie podczas ciazy rozchodza sie do takiego stopnia , za pozniej juz nie moga sie zejsc i bebechy nie sa podtrzymywane , na to tylko operacja rekonstrukcji miesni brzucha :/

Gość gość
Czyli jest szansa, że to już do końca życia? :( No pięknie.... :(

Gość moli12
Ja używam kołyski http://www.marbo-sport.pl/product-pol-14270-AB-Roller-AB-Slimmer-Hop-Sport.html , uważam że daje takie same efekty jak zwykłe brzuszki, z taką różnicą że nie obciążasz kręgosłupa i szyi, osobiści mam kołyskę z licznikiem (przy "uchwycie"), która liczy ilość zrobionych brzuszków :) Są też bez licznika, znacznie tańsze. Polecam :)