Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego wyrzucacie puste butelki jak jesteście na łące, nad rzeką?

Polecane posty

Gość gość

Czy jesteście debilami? Czy może patologiczna mama kultury was nie nauczyła??

Gość gość
nie wyrzucam, zabieram z sobą i wyrzucam do pierwszego napotkanego kosza

Gość gość
Od tego są służby aby sprzątać głupolu, na zachodzie tez sie wyrzuca na ulice ale tam sie sprząta!

Gość gość
nie wyrzucam w ogole :D u mnie za butelki i puszki pobieraja kaucje ;) takich buteleki i puszek nawet w smietniku nie znajdziesz :P w kazdym sklepie mozna je sprzedac i odzyskac pieniadze. w Polsce tez powinni wprowadzic taka oplate. nie bedzie problemu.

Gość gość
Jeszcze gorsze jest, po wypiciu butelkowanego piwa, stluczenie butelek i wrzucenie do jeziora tuż przy brzegu, lub w trawę NA BRZEGU kąpieliska miejskiego. Mlodzieży iławska wstydź się! Strach chodzić boso, po trawie, i wejść do wody.

Gość gość
A ja lubie tłuc po wypiciu bo lubię robić tulipanka :D i co ci do tego, od tego są leśnicy nieroby aby sprzątać

Gość gość
A kto niby miałby sprzątać na łące DEBILKO?? Krasnoludki?

Gość gość
Najpierw zostawiacie smieci na plazach itp a na drugi raz przyjedziecie i bedziecie w syfie siedziec. Jeszcze dobrze by bylo zeby tak gola stopa trafic na to potluczone wlasnorecznie szklo.

Gość gość
A to mi do tego że MOŻE RÓB SOBIE W DOMU TAKI SYF a nie szpecisz krajobraz. Tulipanka chce sobie zrobić, też mi wiejskie fanaberie:O

Gość gość
Tylko brudasy z obsranymi majtami zostawiaja smieci na plazy i w lesie:-) gnojki juz maja syf we krwi:-)

Gość gość
Leśnicy mają sprzątać ten syf który zostawiasz po sobie?? Też mi tupet! I co może jeszcze mają wskakiwać do rzeki za każda butelką BO TOBIE NIE CHCE SIĘ RUSZYĆ ZAŞRANEGO DÜPSKA??

Gość gość
Tak, leśnicy maja sprzątać i ruszać swój ass! A nie nic nierobienie a MOJE podatki.

Gość gość
myślę,że dla człowieka rozsądnego podstawową kwestią jest zainteresowanie i dbałość o stan środowiska dookoła siebie! Pomijam juz takie rzeczy jak udział w wielkich organizacjach z tym zwiazanych, ale chociażby we własnym zakresie, segregacja, oszczedność energii, czy oddawania baterii i żarówek w takie punkty - http://www.pgrproeko.pl jak tutaj, to chyba można zrobić...

Gość gość
Przede wszystkim to jest też kwestia tego, ze bardzo często nie ma w takich miesjcach koszy na smieci, albo chociaż takich specjalnych stojaków na worki (http://www.skatom.pl/). Może jakby było ich więcej, to by sie chciało ludziom wrzucać do nich smieci a nie obok.

Gość gość
często brak koszy to problem, ale wg mnie nie jest też dostatecznym powodem, aby zostawiać smieci w miejscu publicznym. U mnie w domu od dawna jest segregacja śmieci, a zbędne metale z przydomowego warsztatu czy złom kolorowy tez oddaje się do specjalnych punktów, jak np skup złomu w warszawie - http://zlommetalekolorowe.pl/ który jest obok nas.

Gość gość
no dla mnie to jest czysta głupota. Już lepiej postawić je koło jakiegoś kosza, żeby ktoś je wziął i np oddał na skup czy coś. Ja tak przynajmniej robię np. z makulaturą - kiedy mam jej więcej to zawożę ją do sur wtór http://www.sur-wtor.eu/oferta.html