Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy, uciekajcie z zagranicy. Tam źle się dzieje i będzie gorzej !

Polecane posty

Gość gość

W UK Polacy są nielubiani, bo wg nich zabieramy prace i wyludzamy zasiłki co jest troche prawdą. Teraz ataki we Francji i Belgii, to dopiero początek, islamisci nie odpuszczą, bedą mordować niewiernych. Lepsza bieda w polsce niz wizja wysadzenia w powietrze tam

Gość gość
Oczywiście, porzucę wszystko i wrócę.... A w Pl będę na 100% bezpieczna i szczęśliwa... dobre..

Gość gość
Pracuję w DE i nie narzekam, ludzie przyjaźni, faszyści z islamem sobie radzą, nie jest źle :)

Gość gość
Musiałabym na głowę upaść aby do tego chlewu wracać.

Gość gość
Ale jak widać kochasz ten chlew skoro na polskim kafe przesiadujesz

Gość gość
chu..j im w dupska obrzydliwe sprzedajne bydlęce niech tam zostaną zgniją i zdechną ! nie chcemy ich w Polsce ! niech nawet miliony tam zarobią byleby te padła nie wracały do nas ! żyjcie tam emigroty chujoty zostańcie służcie jako c***y służcie swoim burżujom liżcie im stopki dupki i pipki taka wasza tandetna rola :) tylko jedno nigdy do nas nie wracajcie :)

Gość resFT
dobra,dobra,za granicą Polak bardziej szanowany i szczęśliwy z życia niż w tym poje..anym kraju.Kto raz wyjechał ,nie wraca ,no chyba że ma tu szczęśliwą rodzinę i miły dom ,że szkoda pozostawiać,to tak. A takich jest mniejszość

Gość gośćzemnie
I mówią że to inteligencja wyjechała :)

Gość zasmucony losem Ojczyzny
Nie wiem o co wy się kłócicie? Polacy, nie bądźcie sobie wrogami, bo wrogów prawdziwych mamy dość! Nie jest niczyją winą, że wyjechał, gdy tutaj nie mógł znaleźć pracy! Ja nie wyjechałem, ale już sam nie wiem co robić? Ludzie się ratują, jak mogą i nie można nikogo potępiać, za to, że chce sobie poprawić swój własny los i to nie oszustwem, ale pracą. Gdyby w Polsce była praca, to ludzie nie wyjeżdżaliby! Nie traciliby związków ze swoimi rodzinami, znajomymi, ze swoim krajem. Nie miejmy do nikogo pretensji! Szanujmy się! Polacy :) Szanujmy się nawzajem, bo nikt nas więcej nie uszanuje! Nie ważne, czy mieszkasz w Ojczyźnie, czy na obczyźnie, ważne, że jesteś Polakiem i pamiętasz skąd pochodzisz :) Polacy wyjeżdżali za chlebem, albo by ujść prześladowaniom od 200 lat! Dziś znowu Ojczyzna krwawi, bo wyjeżdżają jej dzieci :( To nie są żarty. Naprawdę, to nie są żarty

Gość resFT
nie chodzi o pracę ,bo pracy bylejakiej jest w h.j ,wystarczy przejrzeć ogłoszenia tu i tam. Chodzi o godną pracę i godne traktowanie i normalną rzeczywistość do życia ,do prowadzenia rodziny.A takiej rzecyzwistości w Polsce NIE MA. I nie pieprzcie już o pracy,bo to jest puste hasło,powtarzane milion razy przez debili którzy słuchają innych debili. Jak koleżance chciałem znaleźć pracę na jej kwalifikacje,to nie była zainteresowana,a było 20 ofert,bo ona chce państwową pracę.A to spie..laj pomyslałem sobie.

Gość gość
W nosie mam co myślą o Polakach. Mieszkam w DE i nie muszę się martwić o pieniądze na czynsz czy wyprawkę dla dzieci do szkoły. Mam tu ładny domek, dzieci szczęśliwe, pracujemy i jeździmy na wakacje. Niewiele co? W Polsce dla mnie nie do osiągnięcia.

Gość gość
po studiach mam plan wyjechać do niemiec. mam w d***e co tam będą myśleć. jestem pracowita, mogę mieć "i mniej prestiżową" robotę a potem będę starać się coś w zgodzie z wykształceniem jak tylko będę śmigać językowo i się dokształcać u nich dodatkowo. mój facet jest marynarzem, ma doświadczenie. więc nie wiem czemu mieli by nas z widłami pogonić. pchać się do wielkich miast tez nie mamy zamiaru a jak się pokaże że jest się sensownym człowiekiem to raczej nikt pretensji nie będzie miał, że tam odprowadzamy podatki itd