Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorikas

moja dieta ma być skuteczna

Polecane posty

Gość Dorikas

Cześć! od lat zmagam się sama ze sobą w sprawie zgubienia kg po ciąży. dziewczyny niektóre z Was już mają problem z głowy. Mocne postanowienie trzeba mieć w Nowym Roku 2015. Inaczej może zdrowie się ostro posypie... Proszę o radę lub o wasze wsparcie, Co sądzicie aby do 12.00 wyłącznie pić- wodę z cytryną, zioła, herbatki, kawy - (wstaję ok. 6.00) , ok. 12.30 pierwszy posiłek , o 18.30 drugi i ostatni. Zupełnie nie umiem schudnąć na 5 posiłkach, nawet na trzech, Umiem już jeść zgodnie z czasem tj. regularnie - nie było to niestety równie łatwe i oczywiste w rzeczywistości. Jakby co może jakaś podpowiedź , dla nas walczących o zdrowie!

Gość gość
Śniadanie jest najważniejsze, a potem utrzymanie poziomu cukru we krwi, to zapobiegnie napadom głodu. Do tego więcej białka i mniej węglowodanów.

Gość gość
no, to na pewno nie jest przykład skutecznej diety... ani mądrej...

Gość gość
dajcie jakies zdrowe menu , na jakim mozna schudnac , przyklad choc 1 dnia

Gość gość
Pierwsze śniadanie: owsianka z owocami (płatki górskie zadne tam słodkie crunchy) lub bułka grahamka z odrobina masła, plastrem szynki, sałata i ogorkiem. Herbata, kawa kto co woli Drugie śniadanie: jogurt naturalny i banan lub jajko na twardo i pomidor. Sok warzywny lub kefir lub maślanka. Obiad: ryba lub kawałek kuraka bez skory pieczone z ziołami, gotowane warzywa (brokuły, kalafior) lub surowka z kiszonej kapusty. Do tego ryż lub kasza gryczana porcja wielkosci filiżanki do kawy. Na szybko mozna zielona fasolke i jajo sadzone lub leczo. Jeśli wolisz zupy to np. zupa krem z brokula, pomidora, dyni czyli kto co lubi. Do pomidorowej male pulpety z mielonego Podwieczorek: szklanka soku pomidorowego lub owoc Kolacja raczej bialkowa: ryby wędzone,jajko, twaróg, kurczak może być wedzony. 2l wody dziennie. Możliwości dużo ogranicz ziemniaki, makaron biały, maczne produkty na rzecz warzyw.

Gość gość
myślę,że skoro jest tak jak piszesz i umiesz faktycznie przestrzegać regularności posiłków to teraz wystarczy dobry dietetyk, który ułozy Ci indywidualny program dietetyczny - zawsze to bezpieczniej, ja wiem, jak mi samej ciężko było wrócić do "dawnej świetności" po ciąży. Jeśli chcesz, dam Ci kontakt do mojej dietetyczki - www.slimcenter.pl - Pani Ania Pietrych to przemiła osoba, bardzo motywuje. Zobacz sobie też na stronie, proponują sporo fajnych rozwiązań jak porady dietetyka online.

Gość pulchna brunetka
To reklama ? slimcenter hmm i jakie ceny. Myślę, że odchudzić ktoś chce bardzo ale cudze portfele. Można samodzielnie ułożyć sobie dietkę taką jaka nam pasuje bez drenowania kieszeni. Stosowałam kiedyś taką dietę niskokaloryczną podzieloną na dwa posiłki właśnie i byłam bardzo zadowolona, moje posiłki przypadały na godz.11 i 16 bardzo mi to odpowiadało, nie musiałam myśleć co chwilę o posiłkach a to pierwsze śniadanie a to drugie, to nie dla mnie. Zaczynam znowu dietę, niestety :-(

Gość Anikaaaaaa
Evita Diablica zaśmiecasz wszystkie fora. Ah i popraw byki 10 złoty czy 10 złotych co??? Nienawidzę naciągaczy i oszustów.