Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rwa kulszowa w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Dwa razy miałam rwe kulszowa i dysk wypadniety.. czy sa przeciwskazania do porodu naturalnego czy lepiej cesarka? ?

Gość gość
Rwa kulszowa to jest objaw wypadającego dysku a nie choroba sama w sobie. A o tym, czy Twoja dyskopatia może być wskazaniem do cesarki czy nie, zadecyduje Twój ortopeda.

Gość gość
nie ma sie co zastanawiac ja mialam podobna sytuacje.Tez mam dyskopatie a co za tym idzie co jakis czas ataki rwy. Ja w ciazy poszlam z wynikami rezonansu do ortopedy.Bez problemu dostalam skierowanie na cc(na czym mi zalezalo).Lekarz na zaswiadczeniu wypisal,ze porod naturalny grozi przemieszczeniem dysku...

Gość aniaFF
U mnie na szczęście nic z kręgosłupem nie dolega. Ale ojcu polecono Dip Hot, taką maść rozgrzewającą. Po 2 tygodniach intensywnego smarowania maść pomogła. Więc może warto spróbować?

Gość gość
Niestety też podejrzewam u siebie rwe kulszową, jestem w 19 tc. Dyskopatie mam od dzieciństwa tzn od wejścia w okres dojrzewania. W pierwszej ciąży wszystko było ok i mogłam urodzin sn. teraz boję się tego że właśnie skończy się to cc czego bardzo bym nie chciała. Basen i masaże bardzo mi pomagają.