Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiony28

Który wybrać pierścionek na zaręczyny?

Polecane posty

Gość zagubiony28

Mam pytanie do Pań, który z tych pierścionków najbardziej się wam podoba, proszę o wybranie jednego i podanie numerka. Będę wdzięczny za podpowiedzi, bo się zamotałem i nie wiem co wybrać :) http://www.tinypic.pl/5sx4toj6xv8j

Gość gość
Osobiście nie lubię połączeń złoto-srebro wiec nie podoba mi sie żaden z tych, ale jeśli tylko z nich mamy doradzić to moim zdaniem odpada 2 i 6 bo wyglądają raczej jak obrączki niz pierścionki, skłaniala bym sie najbardziej ku 4. Na drugim miejscu 5, na trzecim 1

Gość gość
4, lepszy jeden duży kamień niż kilka małych :)

Gość gość44444444
4

Gość gość
To połączenie złota białego z żółtym, nie ma tam srebra, a dziewczyna nie lubi "tradycyjnych" pierścionków.

Gość gość
Nie chodziło mi o kruszec tylko o barwy ale skoro lubi mniej klasycznie to pewnie jej sie spodoba

Gość gość
Czyli z tego co widzę większość woli klasykę i wolałaby tradycyjny pierścionek z dużym oczkiem? Z wyborem klasycznego nie miałbym problemu bo każdy jest podobny i jest ich od groma.

Gość gość
debilu ty

Gość gość
Wiekszosc uwaza pierścionek zaręczynowy za cos na tyle utartego, ze powinno mieć ospowiednia formę albo nieznacznie od niej odbiegać bo w koncu tradycja to tradycja, jakby ktos ja chciał rzeczywiście odrzucić to sobie wymyślił medalion zamiast pierścionki albo w ogole brak podarunku. Wiec chcąc nie chcąc jakas tam tradycje sie zachowuje. Jeśli ona chce wiecej awangardy to bym na Twoim miejscu wybrała 1 albo 5

Gość gość
1,5 i 6 - cudne!

Gość gość
Odrzucić na pewno pierścionka nie odrzuci, bo czeka na niego od dawna :) problem w tym że ona jest z tych nietypowych i jak kiedyś oglądaliśmy jakąś biżuterię, to klasyczne modele jej w ogóle nie interesowały, poza tym raczej nie nosi pierścionków. A czy wypada zabrać dziewczynę do jubilera, aby sama sobie go wybrała, czy wolicie jednak niespodzianki i oświadczyny z zaskoczenia? Osobiście wolałbym zrobić niespodziankę, ale nie wiem czy trafię w jej gust.

Gość gość
1, 3 i 6 - sa najciekawsze:) pytanie tez czy woli biale czy zolte zloto

Gość gość
4 jest mega nudna

Gość gość
Lepiej z zaskoczenia:) Mozesz ewentualnie załatwić w sklepie mozliwosc wymiany w razie czego i powiedziec jej ze mozna wymienić ale wydaje mi sie ze nawet jeśli byś nie trafił w jej gust stuprocentowo to i tak bedzie sie cieszyła w koncu tu chodzi o gest i cała sprawę a nie o sam typ pierścionka.

Gość gość
Aha i zawsze jest jeszcze jedna opcja tzn pogadać z jej bliska koleżanka jakas zeby wygadała jaki jej sie pierścionek marzy, wsród dziewczyn mozna łatwo wrzucić taki temat na tapetę tylko tak zeby wyszło naturalnie, przypadkowo. Koleżanka Ci przekaże dokładne preferencje i bedziesz wiedział dokładnie czego szukać :)

Gość gość
Myślałem o tym aby pogadać z którąś z jej bliskich koleżanek, ale obawiam się że żadna ne będzie potrafiła trzymać języka za zębami zbyt długo. Zakup pierścionka planuje jeszcze w tym miesiącu, a oświadczyny zaplanowałem na 3 tydzień czerwca i na bank koleżanka się wygada :) Z ewentualną zamianą pierścionka nie ma problemu, już pytałem o to w sklepie. Ja się skłaniam ku zakupowi nr. 6 lub 1, bo jak wspominałem klasyczny pierścionek z oczkiem, a już tym bardziej dużym i odstającym nie jest w jej guście, ostatnio spodobał jej się pierścionek z czarnej ceramiki z niewielkim dodatkiem białego złota i szafirkiem, ale na oświadczyny, to on się raczej nie nadaje, więc odpada.

Gość gość
6, ewentualnie 1

Gość gość
Jesli planujesz oswiadczyny na czerwiec to nie kupuj pierscionka teraz. Moze znajdziesz inny model, moze ona kiedys zobaczy jakis ktory jej sie bardzo spodoba. Zakup pierscionka zareczynowego powinno sie zostawic na ostatnia chwile bo potem jest glupio jak ona zobaczy inne co sie jej spodobaja.

Gość gość
dla mnie osobiście najładniejszy to nr 3, zaraz potem 5, na trzecim miejscu 4, reszta jakaś taka "niezaręczynowa"

Gość gość
trochę mi się kłoci fakt że przeprowadzasz ankietę na najładniejszy pierścionek i jednocześnie wiesz że twoja luba ma oryginalny gust. to co się podoba większości jej już nie bardzo, sam wybierz, znasz ją, podpatrz jaką ma biżuterię (na pewno odnajdziesz jakiś wspólny motyw, nie sądzę abym miała biżuterię każda z innej mańki, na pewno jest jakiś element wspólny który podświadomie twoja dziewczyna wybiera i kupuje)

Gość gość
Sęk w tym że ona nie nosi pierścionków i nie mam jak podpatrzeć, zakup kolczyków, naszyjnika nie byłby dla mnie problemem. Mniej więcej gust jej znam, dlatego też skłaniam się ku zakupowi 6 lub 1 i pewnie któryś z tych wybiorę, a pytając na forum nic nie tracę. Pierścionek chcę kupić teraz, bo znając swoje szczęście, to potem mi coś wypadnie i mogę mieć problem z kasą, a w czerwcu czeka mnie jeszcze jeden wydatek związany z zaręczynami, więc wole teraz, zresztą nie lubię kupować na ostatnią chwilę, bo wtedy to już w ogóle się zamotam i kupię to co wcisną mi w sklepie, a tam też Pani doradzała mi klasyczne ;)

Gość gość
1 i 6,powodzenia

Gość dupniety_na_umysle
lepiej ceny podaj, a nie ktory ladniejszy :) Wedlug mnie wybierz najdroższy.

Gość gość
Jeśli chodzi o ceny, to one wszystkie są w bardzo zbliżonej cenie +/- 200zł różnicy między jednym, a drugim.

Gość gość
Szczerze? Wszystkie sa takie super i oryginalne :))) 1 jest prze boski :3333 ale 6 też niczego sobie. Przemyslalabym też 4 ;), ale ja doradzam 1.

Gość gość
1 lub 6, 4ke nosza 4 moje kolezanki oklepany:)