Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielona727

jestem w ciazy, co grozi ojcu?

Polecane posty

Dopiero 2 lutego skończeniu 18 lat, mam podejrzenia o ciąży. Mój chłopak ma 17 lat. Rozmawialiśmy, ze on pójdzie do pracy (nie zuci szkoły), będzie mi pomagał. Mieszkam w dużym domu i moi rodzice nie należą do najubozszych wiec napewno mi pomogą. Co grozi mojemu chłopakowi jeśli do zapłodnienia doszło w wieku 14 lat?

Gość gość
Szkoda ze nie zaczęłas się puszczać jak lezalas w kolysce. Matko!!!masz 14 lat bezwstydnico! !!

Gość gość
Odpowie juz jak dorosły. Nie można współżyć z osobą poniżej 15 roku życia.

Gość gość
Zamiast się puszczać gowniaro poćwicz ortografie

Gość gość
"Dopiero 2 lutego skończeniu 18 lat," co to znaczy?

Gość gość
Chyba ta analfabetka miała na myśli to ze ten chloptas skończy 18 lat w lutym

Gość gośćannn
Napisz jeszcze raz, tylko trochę jaśniej.

Cala się trzęse i nie myślę o tym co pisze. Wiec w lutym koncze 15 lat on w marcu 18. Co mu grozi??wiezienie?

Gość gość
co grozi? chcesz rady? nie możesz powiedzieć kto jest ojcem bo on może pójść do więzienia.. a nawet uda mu się wykaraskać, to będzie miał duże kłopoty będzie pomagał? lol wasz optymizm jest aż zatrważający poziom wiedzy seksualnej 0 świadomości prawa 0 język ojczysty 0 przepaść..

Gość gość
aha. jeśli ukończył 17lat a Ty miałaś 14, z tego co wiem to niestety mogą być konsekwencje ale pewnie na niczym się nie skończy jeśli wyrazicie chęć opiekowania się dzieckiem, wspolnego życia itd. musisz przede wszystkim z rodzicami pogadać bo trzeba lekarzy załatwiać itd ;)

Gość gość
MUSISZ powiedzieć, kto jest ojcem, jeśli nie chcesz jeszcze bardziej komplikować sobie życia. Przy okazji nauczysz się, co to znaczy odpowiedzialność.

Gość gość
najpierw upewnij się, że jesteś w ciąży zanim wpadniesz w panikę i zrobisz coś głupiego.. (zresztą.. mówię do dziecka z ci#ką..) i nie czerp wiedzy od koleżanki, czy z forum albo wróżki tylko testy rób.. ginekolog najprawdopodobniej powiadomiłby policję, chyba że zajdziecie kogoś zaufanego..

Gość gość
Po co piszecie jej glupoty o więzieniu? Do zadnego więzienia nie pójdzie, skonczy sie oczywiście rozprawą i zapewne dozorem kuratora, nic wiecej. A tobie autorko gratuluję glupoty

Gość gość
Teraz o tym myślisz puszczalska szmato? ???

Gość gość
Moj byly byl tak uzadzony przez dziewczyne. Tez wtedy mial 17 ale ona nie byla w ciazy. Sprawa trafila do sadu a on dostal wyrok w zawieszeniu. Nie mow, ze zaczeliscie jsk mialas 14

Nie mówić kto jest ojcem? Odrazu po szkole codziennie wracam do domu i za chwile przychodzi do mnie chłopak. Jesteśmy 2 lata razem wiec bedzie wiadomo. A jeśli moim rodzicom złość by przeszła i na sprawie by powiedzieli ze ''pozwolili nam wspolczyc'' kco jest nie prawdą) uratowali by go przed kłopotami?

Gość gość
Boże dzieci gdzie wy macie rodziców? Gdyby mają córka zaciazyla w wieku 14 lat wygonila bym ją z domu.jak jesteś taka dorosła żeby się bzykac to bądź na tyle dorosła żeby ponieść tego konsekwencje

Gość gość
Kurwa od dwóch lat jesteście razem?????? Tzn zw miałaś faceta w wieku 12 lat? ????? Masakra

Gość gość
„Art. 200 § 1. Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12. Większość ekspertów uważa, że tylko osoba dorosła (taka, która ukończyła 17 lat, a niektórzy, że dopiero taka, która ukończyła 18 lat) może dopuścić się czynu opisanego w tym artykule. Jeżeli sprawca nie ukończył 17 lat w chwili czynu, odpowiadać może wyłącznie w trybie przepisów o postępowaniu w sprawach nieletnich. W sytuacji kiedy osoba dorosła (która ukończyła 17 lat) dopuszcza się czynów opisanych w art. 200 k.k., mamy do czynienia z przestępstwem publicznoskargowym, czyli ściganym z urzędu.

Gość gość
dodam jeszcze, że po pierwsze powinnaś zrobić test ciążowy, jeżeli rzeczywiście jesteś w ciąży, to do zapłodnienia doszło w grudniu, czyli grubo przed Twoimi 15 urodzinami, jesli nie zataisz ciązy to ginekolog się zorientuje (bo to prawie dwa miesiące różnicy (na upartego miesiąc różnicy) pomiedzy zapłodnieniem a skonczeniem 15 lat

Gość zdezorientowana1
Ja jak miałam 14 lat to nosiłam jeszcze bluzę z Kaczorem Donaldem, zbierałam naklejki z gum do żucia, nosiłam dwa warkoczyki i kolorowe spinki, pierwszy raz całowałam się z chłopakiem jak miałam 17 lat, a dziewictwo straciłam w wieku 19 lat. Kto tak miał? Może to z nami było coś nie tak? Ja się nie nadaję na ten świat :o

Gość gość
Pierwszy pocałunek z językiem 14, pierwszy stosunek 17

Gość gość
nic mu nie grozi bo tez byl niepelnoletnie, gdyby byl juz pelnoletni to co innego a tak oboje nie mieliscie jeszcze 18 lat wiec nic mu nie grozi