Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matki noworodkow i 2, 3 latkow.

Polecane posty

Gość gość

Spocie w dzień? Bo ja powiem szczerze ze wypiekami. Maz wraca 20... jeśli spicie z dziećmi to kiedy sprzatcie i gotujecie?

Gość lili134
O ja tez jestem ciekawa bo jestem w ciazy mam w domu 5 latke, wiesz ja sie chorob boje

Gość gość
Miałam w domu noworodka i dwulatka. Spałam i ogólnie odpoczywałam, kiedy dzieci razem miały drzemkę. Dwulatek już potrafił trochę się sam pobawić a noworodek spał więcej, lub towarzyszył mi w pracach domowych w wózku lub leżaczku. Prace domowe robiłam ile się dało poza drzemką dzieci zawsze o tej samej porze dnia (przy noworodku bardziej na raty). Dzieci szybko wiedziały, że to pora na sprzątanie i gotowanie a one muszą zająć się trochę same sobą.

U nas tak będzie w maju. Niestety córka prawie 3 l juz praktycznie nie sypia w dzień. Więc na to średnio mogę liczyć. Ale maż ma teraz zmiany więc jak coś weźmie dziewczyny żebym na pół godziny się mogła położyć;-) przynajmniej na to liczę.

Gość gość
Ja śpię, inaczej nie mam sily..tak ok z godzinke...wlasnie sie obudzilam :p

Gość gość
Mam 4 dzieci.Najmłodsze 7 mies.i nigdy nie śpię w dzień.Nie jestem senna w ciagu dnia .

Gość wifigdańsk
nieraz jak juz bardzo musze to się klade a dzieciaki bawią się razem. acha chodzi o noworodka,jak mlodsza byla noworodkiem to korzystalam kiedy spala i tez się kladlam aby zregenerowac siły.inaczej by się nie dało. trzeba odpoczywac kiedy mozna wtedy kiedy dziecko spi to ejst jedyny moment kiedy naprawde odpoczniesz i to nic ze balagan i obiad czeka czy zmywanie naczyn,twoj odpoczynek jest najwazniejszy,jelsi ty nie bedziesz funkcjonowac to nic nie bedzie w domu.dlatego najwazniejsze zeby się choc raz na godzinke polozyc.

Gość gość
U mnie roznica 2 lat miedzy dziecmi. Spalam na poczatku pierwsze dni po porodzie. Potem odpoczywalam kp. Corka spla w tym samtm czasie co niemowle na poczatku. Wtedy ogarnialam dom. Po kilku miesiacach zrezygnowala z dzemek za to szybko chodzi spac. Ogolnie nie jest zle. Mam ogarniety dom, gotuje prawie codziennie dla wszystkich, nadal kp 8 miesiecznego synka, dla relaksu czasem cos upieke.