Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za 10 dni rodze a nie mam poloznej

Polecane posty

Gość gość

Mam nr do jakies podobno fajnej kobietki ale nie wiem co mam powiedziec przez telefon. To tak prosto z mostu ze chce sie do niej zapisac i zeby przyjechala na patronaz

Gość gość
A po co dodatkowo placic? w szpitalu maja obowiazek sie Toba zajac.

Gość gość
Ale to na fundusz. Zawsze jest tak ze po porodzie przyjezdza polozna i daje ,,instruktaz,,

Gość gość
Ale o co Ci chodzi? O wizyte domową?

Gość gość
Ahaaa..to zadzwoń jak wrócicie ze szpitala. A jest z Twojej przychodni? Ja miałam ze szkoły rodzenia i zadzwoniłam jak już byliśmy w domu. :)

Gość gość
To juz po porodzie zglaszasz dziecko do przychodni i tam rejo kwa polozna Cie odwiedza.

Gość gość
Ona nie jest z mojej przychodni. Ale podobno nie musi byc z mojej. Ta do ktorej ja jestem zapisana w przychodni to takie lelum polelum. Chce kogos konkretnego dlatego chcialam sie przepisac.

Gość gość
To zgłos sie do tej przychodni, gdzie pracuje ta konkretna co ją chcesz i zapytaj tam, czy jest taka możliwość zapisania się do niej.

Gość gość
Ale po co wam taka położna, co wam to pomoże że raz jakaś baba przyjdzie i obejrzy dziecko??

Gość gość
Killa razy taka polozna odwiedza i dziecko i mame. Pokazuje jak pielegnowac maluszka udziela cennych rad. Ja tam bylam zadowolona z takiej opieki. Mialam fajna mloda babeczke

Gość gość
Ja zmienilam polozna bedac w ciazy z drugim dzieckiem.zadzwonilam i powiedzialam ze chce sie przepisac.i ona nie jest z mojej przychodni.

Gość wifigdańsk
ze co? a to tak mozna sobie wybrac połóżną jak nie jest z twojje przychodni? to znaczy z przychodni do ktorej chodzilas do lekarza prowdzacego? bo jak wiadomo nie ma rejonizacji i mozna sobie wybrac lekarza ale jak s ię jzu czlowiek zdecyduje na jakiegos to i chyba tą połozną musi miec jesli chodzi o wizyty domowe. bynajmniej ja byłam przypisana do danej poloznej od mojego lekarza ginekologa choc i tak inaczej załqatwilam sobie zdjecie szwów bo akurat moja przychodnia byla za daleko i po porodzie było mi za ciezko jechac tak daleko.

Gość gość
Nie trzeba miec poloznej z tej samej przychodni co lekarza rodzinnego :) wiem bo sama sie przepisałam do innej

Gość gość
I poco wam te polozne.Mnie tylko wkurzala przychodzila.Do niczego mi nie byla potrzebna,co to za problem zajac sie dzieckiem.

Gość gość
Tak po prostu właśnie- powiedz że dostałaś jej numer, zapytaj czy prowadzi wizyty patronażowe i czy możesz się do niej zapisać. Jak nie mieszka/pracuje daleko, to nie powinno być problemu. Wfifgdańsk- oczywiście że nie trzeba w tej samej przychodni co lekarza prowadzącego, u mojego prowadzącego zresztą nie było takiej opcji, położną (u mnie, pewnie różnie bywa) można wybrać tam gdzie np. lekarza rodzinnego. A że ja do rodzinnego nie byłam w ogóle zapisana, to i deklaracji do położnej nie składałam. Jak masz fantazję to możesz i położną w Gdańsku, ginekologa w Zakopanem, a rodzinnego w Warszawie sobie wybierać. A "bynajmniej" to nie to samo co "przynajmniej" :P

Gość gość
I co do potrzeby bądź nie wizyt- owszem, ja też "zająć się" dzieckiem potrafiłam sama, ale nie potrafiłam ocenić cofania się żółtaczki, nie wiedziałam jak radzić sobie z paskudną wysypką i skąd ona może być, nawet nie zauważyłam kataru u noworodka bo od urodzenia "furczał", a doświadczona położna od razu wyczaiła, za co ją chwaliła potem pediatra. Pomagała mi też jak sama sobie nie radziłam z pozycją "spod pachy".