Ann65953 0 Napisano Styczeń 19, 2015 Chciałabym umówić się na prywatną wizytę do ginekologa aby przepisał mi tabletki antykoncepcyjne.Czy będzie mi koniecznie potrzebne ubezpieczenie albo książeczka zdrowia czy wystarczy dowód osobisty ? Ubezpieczenie trzyma moja mama a nie chciałabym,aby się o tym dowiedziała. I ile mniej wiecej taka wizyta będzie kosztować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 nie trzeba ubezpieczenia teraz w ogóle bo przy wizytach na nfz i tak sprawdzają wszystko w systemie ewuś. Koszt zależy od regionu i lekarza ale pewnie ok 100zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ann65953 0 Napisano Styczeń 19, 2015 Poczytałam troche i już sama nie wiem,wszędzie piszą,że potrzebne. A bez sensu jak pojdę bez i się okaże,że potrzeba :/ Ale dziękuję za odpowiedz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 Tyle razy chodziłam do gina prywatnie i nigdy ani jeden ani drugi gin nie chciał ubezpieczenia bo i po co? NFZ nic do tego nie ma przecież. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 jak prywatnie, to nic nie potrzebujesz oprócz kasy i ewentualnie dokumentu tożsamości jak jesteś młoda i młodo wyglądasz. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ann65953 0 Napisano Styczeń 19, 2015 W takim razie świetnie. A chciałam jeszcze o jedno zapytać. Czy przepisze mi tabletki po badaniach wykonanych na tej wizycie od razu, czy po badaniach na których wyniki trzeba będzie poczekać ? I czy jeśli już bym je brałą i by mi odpowiadały to trzeba chodzić co miesiąc czy można poprosić o wypisanie wiecej recept np. 2 czy 3? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 jeśli lekarz ma podpisana umowę z nfz to może przepisać Ci tabletki na zniżkę, nawet jak pójdziesz prywatnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 Ann gość wyżej ci dobrze pisze. Prywatnie ci nie jest potrzebne nic tylko dowód osobisty z danymi do recepty. Tabletki bez badań to przepisują nagminnie, nie tylko prywatnie ale jak pójdziesz do przychodni to tak samo. Chyba, że się uprzesz na badania, ale wtedy pełnopłatne i oczywiście kolejna płatna wizyta u tego gina. Receptę może napisać na 1 do 6 listków antykoncepcji. Jak się będziesz źle czuć po tym co ci przepisano, to musisz zmienić pigułki na inne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ann65953 0 Napisano Styczeń 19, 2015 W takim razie będę musiała się umówić. Dziękuję Wam bardzo za pomoc :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 gość dziś jeśli lekarz ma podpisana umowę z nfz to może przepisać Ci tabletki na zniżkę, nawet jak pójdziesz prywatnie. xx Nie wprowadzaj w błąd. Na zniżkę są przepisywane te, które sa zarejestrowane jako leki. A tymi są leki typu Diane, czyli te co mają dodatkowe działanie antykoncepcyjne i kilka antykoncepcji II generacji. Autorka pewnie dostanie coś z IV generacji, czyli te droższe i nie refundowane. Chyba, że zażyczy sobie tańsze, ale tak jak pisałam jeśli jej nie spasują, musi zmienić na inne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 14.57 to ty nie wprowadzaj błąd napisałam prawdę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 lista tabletek anty refundowanych: http://www.antykoncepcja.pl/newsy/lista-refundowanych-preparatow-o-wlasciwosciach-antykoncepcyjnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 19, 2015 - Lekarz w prywatnym gabinecie ma prawo wypisać receptę na leki refundowane, pod warunkiem że ma podpisaną umowę z Funduszem. To prawo, a nie obowiązek - wyjaśnia rzecznik NFZ. - Lekarz decyduje, czy chce mieć taką umowę dla dobra pacjenta, czy nie - dodaje rzecznik. Czytaj więcej: http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/1052770,kary-dla-lekarzy-za-recepty-wypisane-na-wizytach-prywatnych,id,t.html?cookie=1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach