Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiaszatanistka1994

Jak można słuchać metalu ale nie lubić Slayera?

Polecane posty

W środowisku black metalowym same zespoły obrażają się czasami wzajemnie i powinnaś o tym wiedzieć. Nie wiem czy robią to specjalnie ale raczej świadomie, tam każdy chce być najlepszy i dobrze bo jakby uważali się za słabszych od innych to co za przesłanie by nieśli z black metalem?

"nie wiem jak można obrażać Behemotha czy Guns'n'Roses chociaż to ta sama kategoria bardzo komercjalnych, chociaż technicznie dobrych, zespołów. " nie lubie ich ale nie mówię, że powinni "zejść ze sceny", skoro nadal ludzie chcą ich ogladać to niech grają, uważam że powinni grac dla swoich fanów, a po drugie, Guns`n`Roses jest dla mnie zwyczajnie irytujące i nudne, i nie tylko dla mnie :P Zresztą, oni nie przetrwali próby czasu, chyba, że uwazasz "Chinese democracy" za super album :)

Gość gość
W obrażaniu innych na pierwszą pozycję wysuwa się ten "laluń" z Machine Head. Żadnej dobrej płyty od kilku lat, ale ma się za nie wiadomo kogo. W tej chwili muzycy już nawet nie reagują na jego zaczepki, bo po co wdawać się w pyskówki z taką divą? :D

Gość gość
to poszukaj swoich starych tematów gdzie obrażałaś i zespoły i ich fantów :) Poza tym patrząc przez pryzmat próby czasu to Slayer ląduje w tej samej kategorii co Motley Crue :D

"W środowisku black metalowym same zespoły obrażają się czasami wzajemnie i powinnaś o tym wiedzieć" tak samo jak obrażaja wszystko inne, taka poetyka tej muzyki, ale gdy nie-twórca obraza taki zespół to powinien mieć jakies argumenty, czyż nie? :) "Nie wiem czy robią to specjalnie ale raczej świadomie, tam każdy chce być najlepszy i dobrze bo jakby uważali się za słabszych od innych to co za przesłanie by nieśli z black metalem? " Przeciez black metal to nie tylko kult siły, to też mizantropia, nie mówiąc już o depresive suicidal blacku :P

"Poza tym patrząc przez pryzmat próby czasu to Slayer ląduje w tej samej kategorii co Motley Crue" Uzasadnij to kuriozalne stwierdzenie, bo nie wiem jak sie do niego odnieść :) Nagrywają dobre płyty? Nagrywają. Grają świetne koncerty? Grają. Są popularni i nadal uwazani za najlepszy thrash metalowy zespół, mimo o wiele młodszej konkurencji z nowej fali? Są. Przetrwali próbe czasu.

Gość gość
i dokładnie to samo można było powiedzieć o Motley Crue kilka miesięcy temu (zakończyli działalność z pompą bo jak sami stwierdzili - trzeba zejść kiedy jeszcze jest się popularnym). :) Ja nie mówię, że Slayer jest zły, po prostu nie wszystkim musi się podobać. Za to King fajny, chociaż łysa pała :P

Oczywiście żeby obrażać to trzeba mieć też ku temu podstawy. Obrażanie dobra rzecz jeśli jest się mądrą i inteligentną osobą wtedy można pogardzić sobie innymi jak np lider Marduka - Morgan. Marduk to najlepszy black metalowy zespół i w komentarzach fanów ten zwrot powtarza się tysiące razy. Można powiedzieć że black metal to gatunek z którego trudno wykrzesać jakąś różnorodność, a jednak udaje się to Mardukowi i tak że 50% ich muzyki to klasyczny, szablonowy black metal, druga połowa to wplatanki i zabawa z dźwiękami. Oczywiście istnieją poza nimi zespoły o być może równym poziomie więc nazywanie ich także najlepszymi jest jak najbardziej prawidłowe. Zespół jest najlepszy tylko wtedy kiedy zdobędzie dozgonne uznanie u swoich fanów.

Można spotkać wielu młodych nastoletnich metali w koszulkach Slayera, za to w koszulce Motley Crue nigdy żadnego nie widziałam nigdzie :P to też pokazuje, kto przetrwał próbę czasu, a kto nie :P

Gość gość
bo wybiórczo patrzysz, masa osób ma koszulki Motley Crue. Przez ostatnie parę lat byli tak popularni, że nawet sieciówki zapłaciły im za możliwość wykorzystania ich zdjęć/logo. Więc odpuść ten argument, bo znowu się zaplączesz, uciekniesz z tematu i założysz kolejny.

"(zakończyli działalność z pompą bo jak sami stwierdzili - trzeba zejść kiedy jeszcze jest się popularnym" Bzdura. Po co odbierać milionom fanów okazje do pójścia na koncert swojego ulubionego zespołu ze wzgledu na jakieś idee fixe? :) jak są dobrzy to niech tworzą i grają dalej, póki są dobrzy w tym co robią, na emeryture przyjdzie czas kiedy dobre czasy się skończą :) Nawet jak na starość nagrają jakies badziewie to w niczym to nie przeszkadza, bo stare albumy same sie obronią :P A jeśli uważasz że należy "zejść ze sceny niepokonanym" to każ "zejść ze sceny" młodemu utalentowanemu sportowcowi u szczytu kariery, albo każ zrezygnować komus z pracy w której jest świetny i swietnie zarabia, bo przecież trzeba odejśc u szczytu :D

"Przeciez black metal to nie tylko kult siły, to też mizantropia, nie mówiąc już o depresive suicidal blacku" x Ten gatunek to inny rodzaj muzyki. Jest tam często dużo subtelności oraz refleksyjnego krótkiego fortepianu.

Gość gość
Kasia - Przestali razem nagrywać bo w międzyczasie każdy zrobił sobie solową karierę. Dziwne jest, że ty takich rzeczy nie rozumiesz, albo udajesz, że nie rozumiesz.

" Marduk to najlepszy black metalowy zespół i w komentarzach fanów ten zwrot powtarza się tysiące razy. " A niedawno ktoś tu pisał że Darthrone to najlepszy black metalowy zespół co ma najinteligentniejszych fanów a Marduka można na śmietnik wyrzucić :P Zabawne. :P " Można powiedzieć że black metal to gatunek z którego trudno wykrzesać jakąś różnorodność, " to bardziej o thrashu, black i tak jest różnorodny, choć może nie ten klasyczny z lat 90.

"Ty Kaśka , ale Jeffa to szkoda chłopa" smutno że żyjemy w takich czasach gdy legendy już odchodzą, ciekawe kto będzie następnym trupem z wielkich, pewnie Lemmy. Szkoda, ale czasu sie nie zatrzyma :P "Kasia - Przestali razem nagrywać bo w międzyczasie każdy zrobił sobie solową karierę. Dziwne jest, że ty takich rzeczy nie rozumiesz, albo udajesz, że nie rozumiesz. " nie odnoszę sie bezpośrednio do nich, tylko pisze ogólnie o tym podejściu, że "trzeba zejść ze sceny", które dla mnie jest bezsensowne :) i nawet nie chodzi mi o sytuacje, gdy muzycy tak uznają, chodzi mi o takich gderających o tym "fanów", wiem, odleciałam mentalnie za bardzo od twojej wypowiedzi :P "a Maxia z Bracholem (Cavalera)słuchałaś" Cavalera Conspiracy, znam, ale wole starą Sepulturę :P

Gość gość
lubie SLAYERA , lubie RUSH i K.Jarretha i co mam się wypchać ?

Gość gość
aha no właśnie ... do Kaśki- Lemmy gra u mnie po sąsiedzku

Gość gość
MORDA TĘPA KUR/WO!!!!!

gra prywatny koncert w piwnicy u twojego sąsiada? :) nie dziwie się, Motorhead jako brytyjski zespół gra koncerty w Anglii, jakby grał u mnie po sąsiedzku to by było coś :P

Gość gość
sąsiad słucha , jego żona słucha i ich dzieci ....... o lipcu mówie

Gość gość
mam pytanie autorko czy 1994 w Twoim nicku to rok Twojego urodzenia????

"sąsiad słucha , jego żona słucha i ich dzieci ....... o lipcu mówie " ja nie jestem z Warszawy, to mam troche daleko :P a sąsiedzi też będą słuchać dopiero w lipcu, czy dzielisz sie z nimi muzyką już teraz głośno ją włączając? :P "mam pytanie autorko czy 1994 w Twoim nicku to rok Twojego urodzenia????" No tak, a to źle czy dobrze? :D ale nie wyskakuj mi, że jestem nastolatką, oblicz najpierw dobrze ile mam lat 2015-1994, to proste :P

Gość gość
Sleyer piekne brzmienie gitar tylko dla ludzi nie dla lemingow:)

Co powiecie o pierwszych 70 sekundach do momentu rozpoczęcia wokalu? Ja bym opisała to tak: wejście gitary - ktoś usiadł na ławce i ma nieotworzone wino, chwila refleksji, magiczny moment zbliżającego rozstania się z trzeźwością. Wejście perkusji (cyknięcie) - korek zdjęty, nadchodzi fala radości i buntowniczej mocy oraz krótki jazgot gitary (zachwianie w głowie) = przerwanie picia wina po czym wejście głosu - moment idealny do rozpoczęcia rozmowy tudzież jakiś własnych monologów https://www.youtube.com/watch?v=O3Q7pfse8PE

Gość gość
dziele się muzyką , niech se słuchają , mam trochę we wzmacniaczu

Gość gość
no własnie widze ze nie jestes nastolatka, ale niestety rozumowanie masz gorsze niz nastolatka, dlatego chciałam sie upewnic ze to Twój rok urodzenia, zero w Tobie dorosłosci, inteligencji i polotu

"" ale niestety rozumowanie masz gorsze niz nastolatka, dlatego chciałam sie upewnic ze to Twój rok urodzenia, zero w Tobie dorosłosci, inteligencji i polotu " Uwielbiam ludzi argumentujących ad personam i nie uzasadniających nawet dlaczego uważają tak a nie inaczej :) byle tylko dopieprzyć komuś, byle obrazić :)