Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odczuwanie wiecej ruchow.dziecka jak zawsze

Polecane posty

Gość gość

Hej jestem w 25 tc. Czuje ruchy od 17 tc. Dzi. Moja mala szaleje.od rana do tej pory nawet przy pracy czulam.jej ruchy gdzue zawsze spala czy powinnam sie niepokoic?jak myslicie

Gość gość
Odp ktos

Gość gość
Jesli ruchy sa g***towne,to pojechalabymna Twoim miejscu na IP. Jesli po prostu jest ich duzo,to chyba nic powaznego. Moze zmienila polozenie i czujesz wszystko inaczej. Na wszelki wypadek zadzwon do lekarza i skonsultuj sie,bo teoretycznie kazde ,,dziwne,, zachowanie dziecka w brzuchu,odbiegajace od ,,normy,, powinno byc obserwowane.

Gość gość
Na pewno pod koniec ciazy jak dziecko sie g***townie duzp rusza to moze byc niebezpieczne a w 25 tyg raczej nie...

Gość gość
Nie wiem czy sa g***towne nirmalne tylko.odkad czuje.ruchy miala stale pory ruszania a dzis odkad wstalam.sie.wierci kreci kopie gdzie popadnie

Gość gość
Zawsze g***towne ruchy musza byc sprawdzone. Po co wprowadzasz autorke w blad? Jesli cos sie dzieje,to wezmiesz odpowiedzialnosc? Ja raz poczulam takie ruchy,przeciagnelam sie nieswiadomie,macica skurczyla sie bolesnie i dziecko zaczelo sie szamotac jak oszalale,jakby chcialo sie uwolnic,dusilo sie. Po chwili zaczelo sie normalnie ruszac,moze macica je ucisnela,nie wiem... Bylam wlasnie ok 25-26tygodnia, Takich g***townych ruchow nie pomylisz z zadnymi innymi, Jesli dziecko po prostu rusza sie wiecej,czesciej to pewnie nic takiego. Ma jeszcze miejsce na fikolki :)

Gość gość
A moze jesz co chwila jakies slodkosci?;)

Gość gość
Na pewno pod koniec ciazy jak dziecko sie g***townie duzp rusza to moze byc niebezpieczne a w 25 tyg raczej nie...

Gość gość
Dzis nie zjadlam nic slodkiego

Gość gość
Dla spokoju mozesz pojechac na KTG sprawdzic tetno. Chociaz nie wiem czy w 25tygodniu juz robia KTG :\

Gość gość
Podziwiam te przyszłe mamusie.Nie możesz pójść do lekarza,? Czy to takie trudne,że musisz o to pytać na forum? Ten Cie zbada i udzieli wskazówek.Myśl rozsądnie!

Gość gość
Jakbym.mogla.to.bym nie pytala na.forum.do.lelarza.mam 50 km do.szpitala.30km wiec nie stac mnie.zeby co.chwile jezdzic a czasem dziewczyny sa przewrazliwione tak jak ja bo to 1 ciaza i nie.wiem co.i jak

Gość gość
Chcialam sie doradzic

Gość gość
Jesli masz tak daleko do szpitala to moze zadzwon i zapytaj.

Gość gość
nie badzcie chamskie, Wy tez tu siedzicie wiec co sie czepiacie ze ktos o cos pyta. Autorko ja tak mam ale jestem juz w 37tc gdzie podobno dziecko powinno byc juz spokojniejsze i przygotowywac sie do porosu. Mi doktor mowil, ze to niebezpieczne jak ruchy sa gwatowne lub jest ich za duzo poniewaz dziecko moze obkrecic sie pepowina i zawsze trzeba to skonsultowac z lekarzem. Wiec nie czekaj, jedz na IP. Najpeiwniej wszystko ok, i odesla Cie do domu ale warto sprawdzic