Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

klucie pod prawa piersia w ciazy

Polecane posty

Gość gość

czesc dziewczyny zaczynam 7 mies.ciazy od okolo 2 tyg.dokucza mi silne klucie i bol pod prawa piersia najbardziej gdy siedze lub leze.Najgozej jest w nocy nie moge spac bo czuje w tym miejscu jakby ktos dzgal mnie nozem.Co to moze byc?czyzby macica tak uciskala na narzady?ma tez tak ktos lub mial w ciazy?

Gość gość
Macica też może uciskać na żyłę główna ale wtedy trzeba leżeć na lewym boku

Gość gośću
dzieki za odpowiedz.u mnie tez najgorzej jak leze na boku tym czy tym. strasznie to uciazliwe.czasem kluje caly dzien.nie wiem jak wytrzymam jeszcze 3 mies.nie moge normalnie cieszyc sie ciaza ciagle skupiam sie na tym bolu.zdominowal wszystko.masakra jakas.

Gość gość
Może pogadaj z ginekologiem na kolejnej wizycie. Ja cie straszyć nie będę niczym ale może być to coś poważnego. W ciąży trzeba podwójnie uważać, a jak Ci to tak dokucza... Ja bym zapytała ginekologa, czy ten ból może mieć coś wspólnego z ciążą, czy jest to ucisk macicy lub zwykły nerwoból, który nasila się zwłaszcza, ze o nim myślisz. Pozdrawiam

Gość gość
Nerwobol bolalby przy kazdym ruchu,non stop. To ucisk macicy. Chociaz skonsultowac z lekarzem mozesz oczywiscie. Ja jak klade sie na boku to po kilkunastu minutach czuje ucisk i klucie za piersia,za zebrami. Przekrecam sie na drugi bok i po kilkunastu minutach to samo,wiec znow sie przekrecam. Nie boli tylko jak leze na wznak,ale wiadomo,ze to niezdrowe w zaawansowanej ciazy. Ucisk macicy na zyle objawia sie raczej zawrotami glowy,omdleniem,,,a nie kluciem.

Gość gość
Oczywiscie zapytam ginekologa,wizyte mam w piatek.Mnie tez najlepiej na wznak bo wtedy nie boli ale zaraz mi duszno w takiej pozycji.Mysle ze moze to jakis ucisk na nerw bo czuje to tylko w jednym konkretnym miejscu.Dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam.