Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdalena_M

co lepiej studiować filologię angielską czy rosyjską ???

Polecane posty

Gość gość
rosyjską. Angielski jest już normą, anglistów od groma.

Gość gość
bez roznicy i tak skonczysz potem w supermarkecie za 1200 na reke jak bedziesz miala szczescie

Gość gość
jezeli chcesz zostac w Polsce to lepiej rosyjską bo bedziesz miala mniejsza konkurencje, a jezeli myslisz o wyjezdzie to angielska ,ale z kolei nie trzeba studiow zeby znac biegle angielski wiec generalnie uwazam , ze filologia angielska jest bez sensu

Gość gość
a jak ktos napisałam wyzej anglistow jest juz przesycenie, wiec jezeli chcesz zostać np tlumaczem wybralabym rzadszy język jak rosyjski , francuski, hiszpanski, arabski, duzo jest mozliwosci

Dziękuję za wypowiedzi. Osobiście mam dużą "słabość" do języka rosyjskiego więc wybiorę język wschodu. Zgadzam się z Waszymi wypowiedziami,że można skończyć za 1200 zł w sklepie ale,myślę,że jeśli wkłada się w coś dużo pracy i zaangażowania to fajną i dobrze płatną pracę w kraju również będę mogła znaleźć np.będąc po filologii rosyjskiej. Życzę Wam dużo dobrego!

Gość gość
Myślę, że rosyjski to lepszy wybór. Osób po filologii angielskiej jest bardzo dużo. Znajomość innego języka zwiększa szanse na znalezienie dobrej pracy. Sama uczę się rosyjskiego w http://www.jezykrosyjski.com.pl/ i planuję iść na filologię rosyjską - myślę, że to będzie dobry wybór.