Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wasz drugi porod

Polecane posty

Gość gość

Czy rzeczywiscie byl lzejszy i krotszy od pierwszego?

Gość gość
Tak dokladnie. Byl duzo krotszy i znacznie mniej bolesny

Gość gość
Tak. Był ekspresowy - 40 minut i ból porównywany do umiarkowanego bólu przy miesiączce.

Gość gość
Zmartwie cię był gorszy bo dziecko było wieksze ,kolejny porod nie zawsze jest lżejszy to powie ci każdy ginekolog

Gość gość
Wlasnie ze moj ginekolog mowil ze z regoly drugi jest lzejszy. Dlatego tez pytam na forum. 1 dziecko moje mialo wage 4550 urodzilam sn teraz mala ma miec max 3400 (z usg tak wychodzi) chcialam cesarke ale lekarz namowil mnie na sn uzywajac argumentow ze dziecko male i ze drugi porod lzejszy

Gość gość
znacznie krótszy , bolesniejszy jednak

Gość gość
Po pierwszym twierdzilam ze nigdy wiecej dzieci a po drugim ze mogłabym tak co tydzień rodzic..

Gość gość
U mojej siostry co poród to gorszy był po pierwszym spoko,przy drugim brak skurczu par tych a i tak rodziła a przy trzecim cuda na kiju wymioty itp.ledwo żyła, powiedziała że jakby dziecko nr.3 było przy nr.1 to więcej by nigdy nie rodziła. Mnie lekarz mówi to samo co tobie i ze dziecko nisko szybko będzie itp.Ale już z nim ustaliliśmy że jak nie urodze do 39tc. To zrobi mi cc,

Gość gość
Ja zastanawiam sie jak bd wygladal moj drugi porod. Jestem teraz w 5 msc pierwszy 15 min wczesniej mnie nacieli 4-5 parc i synek byl 59 4380 i zastanawiam sie jak teraz bd powiem wam ze wole rodzic jak za 1 razem niz chodzic do dentysty..

Gość gość
Ja tez chcialam cc bo przy pierwszym mialam co robic. Ale ze teraz dziecko male to wlasnie naklania na sn. Mowi ze w 39 wywolamy sprobuje rodzic 3-4 godz a jak akcji nie bedzie to rozwiazemy to cc.

Gość gość
pierwszy 12h, i oxy, drugo 10 h bez oxy. Porownywalne

Gość gość
Drugi znacznie szybszy, ale na końcu skurcze były bardzo intensywne. Urodziłam na trzecim skurczu partym.

Gość gość
ja wlasnie pierwszy miala super szybki ateraz boje sie jak bedzie, polozna niby tewierdzi ze nawet nie zdaze dojechac do szpitala amam tylko 8 km :) to nie wiem juz co gorsze :P

Gość gość
na razie dbam o siebie i staramy się z mężem o drugie dziecko. Chodzę na badania do mojej doktor ginekolog położnik Anny Kluz Kowal z gabinetu w Białymstoku http://gabinetginekologicznybialystok.pl/. Mam nadzieję że na wiosnę i u mnie zakiełkuje Fasolka :)

Gość gość
1 skończyło się cc bo brak postępów porodu. Ból nie dozniesienia. Drugi poród od pierwszego bolesnego skurczu niecałe półtora h. Skurcze tylko parte co 2 minuty, a poprzednie średnio co 5 minut więc sporo czasu na odpoczynek. 1 córka 4 kg, a syn 3300 więc może stąd ta różnica.

Gość gość
U mnie pierwszy poród był super lekki jak dla mnie, bóle jak na @ a jak miałam parte skurcze to nadal nie wiedziałam że to już trzeba przeć i gdyby nie to że leżałam na łóżku i położna zobaczyła jak główka wychodzi to bym pewnie dalej nie zaczęła przeć zobaczymy jak będzie ty razem

Gość gość
Autorko ja byn nie rodzila wiecej sn po takim duzyn dziecku. Po co? Chcesz pozniej nosic ciagle podpaski? Bierz cc i nie sluchaj biadolenia. Sama urodzilam 4 kg i wiem co to jest duze dziecko rodzic. Pozniej wszysyko pociete, na szczescie kegla cwiczylam to rozjechana jakas nie jestem. Kolejna ciaza tylko cc na zimno na samym poczateczku 38 tc!

Gość gość
Drugi poród miałam bardzo lekki i ekspresowy. Sama jestem zdziwiona. Skurcze zauważyłam dopiero jak zaczęły się pojawiać co 4 min. Praktycznie mało brakowało, a urodziłabym w domu. 15 min po przyjeździe do szpitala pojawiła się córka.

Gość gość
od pelnego rozwarcia 30 min. i po sprawie tyle ze byl bardziej bolesny

Gość gość
Mój drugi poród trwał jakieś 15 godzin (z czego tylko 1,5 godziny w szpitalu,dojechałam już z 8cm), pierwszy tylko 7 godzin. Za to przy drugim czułam się jakbym miała zwykłe zatrucie pokarmowe a nie poród :D nawet nie poczułam kiedy dziecko wyszło :D i generalne parę godzin po nie wyglądałam jakbym własnie urodziła, zero nacięć, pęknięć, otarć. Ból był umiarkowany, nie krzyczałam , nie pociłam się

Gość gość
Obydwa porody miałam niezłe bo nie jestem zacofana i wspierał zawsze Mąż! !!To samo zawsze jest przy każdym badaniu krocza u ginekologa nie jestem moherem nie wstydzę się Męża przy badaniach cipki i poródach !!!