Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina2811111

dziwne ulozenie plodu

Polecane posty

Gość ewelina2811111

Jestem w 32tc ostatnie 2-3 wizyty zauwazylam, ze mala ma strasznie odchylona glowke do tylu moj ginekolog mowi ze tak jej wygodnie, wydaje mi sie, ze poprostu mnie zbywa ta odpowiedzia. Nie wiem czy obrala taka pozycje i faktycznie jej wygodnie czy to moze byc jakas wada wrodzona, na jakie badanie sie udac aby to wykluczyc prosze o rady

Gość gość
Ja bym przede wszystkim poszła do innego ginekologa, specjalisty od usg. A jakie ułożenie ma dziecko? Głową w dół? Jak było wcześniej? Dokładniejsze od usg to moze być echo. Warto wykonać, chociażby żeby wykluczyć wady serca i innych narządów.

Gość gość
tak jak mówi poprzedniczka..jest niepokój, idź do innego lekarza..... skoro Ty to zauważyłaś, to musi to być widoczne..... nie mam pojęcia czy to norma, a może taki obraz usg...po prostu idź do kogos innego i się upewnij że to nie jest nic dziwnego.

Gość ewelina2811111
W 20tyg bylo robione usg 4d i tam.nic nie wykryto dziecko mialo duzo mirjsca ale ulozenie bylo normalne jesli mozna to tak nazywac, od 3 4 wizyt mala jest ulozona glowka w dol i ma ja odchylona do tylu teraz nie jest odchylona az tak mocno ktoregos razu na usg wydawalo mi sie ze glowa zaraz jej odleci, jestem zalamana strasznie sie boje

Gość gość
Poczytaj sobie, że niektóre dzieci nie układają się główką w dół tylko inaczej /ok 5%/ np pośladkowo, w poprzek, po skosie i tak jak u ciebie. To może być podstawą do cc

Gość ewelina2811111
Wlasnie mala nie jest ulozona idealnie glowa w dol, jest ulozona na skos glowke ma na dole po lewej stronie moze to jest przyczyna odchylonrj glowki, ale dlaczego moj lekarz nic o tym nie mowi ...

Gość gość
Jeżeli wcześniej było ok, to nie wygląda to na żadną wadę a takie ułożenie. Idź skonsultować do innego lekarza to się uspokoisz przynajmniej. No i faktycznie takie ułożenie może być wskazaniem do cc!

Gość ewelina2811111
Zaluje, ze wybralam takiego lekarza prowadzacego moja ciaze, strasznie ciezko uzyskac od niego jakies informacje, ale juz jest chyba za pozno alby go zmienic, troche sie uspokoilam czytajac to. Jakie badania moglabyn zrobic w 32tc aby wykluczyc jaka kolwiek wade ?

Gość gość
Ja bym zrobiła echo płodu. Raz, że to jest też usg, więc ktoś obejrzy dziecko raz jeszcze, dwa, że sprawdzą wszystkie przepływy, budowę narządów itp. Skąd jesteś? Mogę w Warszawie polecić na Agatowej, przy hospicjum. Ja miałam skierowanie, ale prywatnie też chyba robią.

Przede wszystkim się nie denerwuj póki nie masz czym, bo dzidziuś czuje twój niepokój. Owszem,żeby rozwiać twoje wątpliwości umów się na wizytę do innego ginekologa. Nie panikuj. Nigdy nie jest za późno na zmianę ginekologa, moja siostra ostatnie 3 wizyty była u innego lekarza niż ten prowadzący. A ja wiernie chodziłam do jednego i i tak mnie olał przy porodzie.