Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto zna cały tekst tej piosenki ???

Polecane posty

Gość gość

Jakaś harcerska piosenka, leciała tak " Pewnego razu, gdy Bella śpi, przychodzą wieści z sąsiedniej wsi, że ojciec Sebastiana żyje i chce się widzieć z Nim zaraz dziś " ...

Gość gość
Za dawnych czasów jak niesie wieść Gdzie hale owiec i wilków sześć Wśród szczytów gór gdy padał śnieg Mały Sebastian narodził się... Już od najmlodszych swoich lat samotny był jak polny kwiat Bo matka wnet umarła mu Wieści o ojcu zginęły z nią Staruszek wychowywał go, za co Sebastian kochał go I płynie rzeka i kwitnie kwiat Sebastianowi przybywa lat aż pewnej nocy gdy Bella śpi nadchodzą wieści z sąsiedniej wsi Że ojciec Sebastian żyw i chce go widzieć jeszcze dziś I od te pory szczęśliwy jest mały Sebastian i jego pies I od tej pory szczęśliwy jest mały Sebastian i Bella jego pies...

Gość gość
to jest piosenka HARCERSKA???

Gość gość
Dziękuje ! ; )

Gość gość
Ja znam w trochę innej wersji: Juz huczy wiatr i pada śnieg Mały Sebastian narodził się Lecz matka wcześnie zmarła mu Wieści o ojcu zniknęły razem z nią Aż pewien stary, poczciwy człek Ja cie wychowam synu rzekł, Mieszkali razem daleko stąd Mały Sebastian i Bella pies Pewnego razu gdy Bella śpi Nadchodzą wieści z sąsiedniej wsi, Że ojciec Sebastiana żył I chce zobaczyć syna jeszcze dziś I od tej pory szczęśliwy jest mały Sebastian i bella pies Mieszkają razem daleko stąd Mały Sebastian i bella pies

Gość gość
Wersja którą śpiewał mój tata: Gdy huczał wiatr i padał deszcz, mały Sebastian narodził się, już od najmłodszych swoich lat samotny był jak ten polny kwiat. Bo matka wcześnie umarła mu, wieści o ojcu zginęły gdzieś, i tylko stary dobry człek: -Ja Cię wychowam synu- rzekł. Mieszkali razem daleko hen, a z nimi Bella wierny pies, płynęło życie jak fale rzek: czasami dobrze, a czasem źle. Czasami smutno, gdy Bella śpi. Nadchodzą wieści z sąsiedniej wsi, że ojciec Sebastiana żyw, i że chce widzieć syna dziś!

Gość gość
Sypał śnieg wśród szczytów gór padał deszcz i tam, i tu pod jedną z gór gdzie sypał śnieg mały Sebastian narodził się. Już od najmłodszych swoich lat samotny był jak polny kwiat bo matka wnet umarła mu a wieść o ojcu przepadła z nią. Staruszek wychowywał go, za to Sebastian kochał go mieszkali gdzieś w dalekiej wsi mały Sebastian i jego pies. Aż tu pewnego dnia, gdy Bella śpi przychodzi wieść z sąsiedniej wsi, że ojciec Sebastiana żyw i chce zobaczyć syna dziś. I odtąd już szczęśliwy jest Sebastian ten i jego pies znów sypie śnieg, zakwita kwiat Sebastianowi przybywa lat.