Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilonaaa77

FERIE województwo opolskie

Polecane posty

Gość Ilonaaa77

Witam wszystkich! i proszę o poradę i informację, gdzie oprócz lodowiska można zabrać dzieciaki podczas ferii? Chodzi mi oczywiście o Opole:))

Gość gość
Zależy od wieku tych dzieci, w samym Opolu jest kilka atrakcji, teatr lalek, kino?? teraz jest dużo filmów skierowanych wlasnie do dzieci np Paddington, Krolowa Śniegu, itp. Pewnie w szkole też są organizowane jakieś zajęcia na ferie, tak aby dzieciaki się nie nudziły...

Gość gość
no zapisz je na łyżwy w TOROPOL-u . Tylko męża trzymaj daleko od tej Pani co tam pracuje

Gość konczitamartinez1
Jeżeli ktoś planuje wysłać swoje dziecko gdzieś na ferie, to fajnie pomyśleć o ubezpieczeniu. Ja znalazłem darmowe ubezpieczenie w Prudential od 21.01 do 01.03.2015 r. Warto, bo suma ubezpieczenia to aż 10.000zł w razie czego. Tu macie szczegóły: www.kylex1.produktyfinansowe.pl/e/lead/1243/label=darmowe-ubezpieczenie-dla-dziecka

Gość mojzeszprorok
może jakieś rozrywki na powietrzy po prosty? spacer? jest wiele ścieżek nad Odrą poza miastem jak i w samym mieście przecież! Jest też las? Może o zwierzętach można pamiętać też i nakarmić kaczki nad kanałem ulgi albo na którejś z kamionek, bo zimowa pora teraz :) Dzieciaki lubią zwierzaki :)

Gość opiekunszympansów
No jak zwierzęta, to może właśnie ZOO?! Jest przecież super w Opolu. Co prawda teraz w zimie nie wszystkie zwierzaki są dostępne do oglądania, bo taka źyrafa to z afryki jest przecież, a nie z Syberii, więc nie będzie tak super jak w lecie, ale zawsze to jakaś rozrywka :)

Gość gośćsuperktoś
Z opcji wychodnego, ale nie w miejsca, gdzie można się połamać (lodowisko), utopić (kamionka) lub zarazić jakąś chorobą (kanał ulgi) jest rozrywka kulturalno-historyczna - skansen w Opolu. Powietrze, trochę informacji z przeszłości i wiedza o swojej okolicy jakaś :)

Gość Ilonaaa77
Haha dzięki za takie porady!! Szczególnie wezmę do serca by pilnować męża przed panią z lodowiska;))) (choć dzieciaki na łyżwach i tak muszą umieć jeździć) Spacery nad Odrę to raczej odpadają, bo to raczej takie codzienne zajęcie.. Zwierzaki owszem, moje dzieci kochają zwierzęta kotki, pieski, słonie, ale zoo zimą?? wydaje mi się, że zimą są trochę osowiałe.. Za to interesuje mnie ten skansen historyczny w Opolu?? Serio jest coś takiego? Skansen czyli że na powietrzu??

Gość Lollitta102
eeee jakoś mam dziwne wrażenie, że poprzednikowi chodzilo jednak o park rozrywki Jura Park w Krasiejowie, takie miejsce gdzie można oglądać dinozaury, jest to jedyne miejsce kulturalno-historyczne w okolicy, więc to na pewno to. Też fajna opcja, zeby wziać tam dzieciaki.

Gość gość
Tak, na bank chodziło o Jura Park, ale nie wiem czy to dobry pomysł na ferie bo tam tyle wycieczek teraz przyjeżdża. Nauczyciele przywożą tam dzieci, bo raz że jest rozrywka, a dwa że jest dużo wiedzy podanej w najbardziej przyswajalny sposób. Na pewno dzieciaki mają frajdę, bo nie co dzień mogą zobaczyć takie ogromne eksponaty - figury dinozaurów, czy też ich kości znalezione w miejscu wykopalisk.

Gość gość
Ferie już się co prawda skończyły, ale tam jest otwarte cały rok. Ja byłam z dziećmi w listopadzie i bawiły się świetnie, nie tylko podziwianie figur dinozaurów, ale też inne atrakcje, mają tam wehikuł czasu, plac zabaw (taki specjalny), gabinet paleontologiczny, itp. Ale jak masz okazję wysłać synka z wycieczką szkolną to nawet było by lepiej, nauczyciele mogą umawiać się jeszcze na jakieś dodatkowe zajęcia czy wykłady dla dzieci (ale to musisz się dowiedzieć).

Gość sasanka_P
Zimą do jura parku to pełne szaleństwo bo spodziewałabym się, że wzorem niedźwiedzi, dinozaury zapadają w sen zimowy :) ciekawe czy są jakieś atrakcje rekompensujące tą plażę :P

Gość gość
Ja nie żartowałam z ta Panią z lodowiska :) to jest jakaś nimfomanka i jeszcze się tym chwali. A jura park super sprawa byłam ze swoimi dzieciakami i były zachwycone (było lato więc nie wiem jakie zimą posiadają atrakcje)

Gość Alina75
Dinozaury zapadły w sen zimowy już miliony lat temu.. strach żeby się nie obudziły ;P

Gość gość
Figury w Krasiejewie faktycznie wyglądają jak prawdziwe (choć przecież nigdy żywych dinozaurów nie widzialam), ale wrażenie robią naprawdę niesamowite. Mam odczucie, że każdy szczególik to był robiony przez jakiegoś artystę, nawet piórka są na niektórych

Gość Maariczka
W internecie możesz przeczytać jak dokladnie wygląda tworzenie tych figur, na pewno trafiłam kiedyś na taki artykuł i opisywali, że tworzenie jednej figury trwa nawet kilka miesięcy, oczywiście wszystko wcześniej planują komputerowo, żeby były jak najbardziej realistyczne. Osobiście byłam tam tylko raz, w lecie, bardziej skuszona kąpieliskiem niż widokiem okazów, ale nie skłamię jak napiszę, że kolejny raz to właśnie dla nich tam wrócę

Gość MamuniaIgorka
Moje dziecko też było tam z wycieczką klasową, mieli jakieś zniżki grupowe, więc od razu je puściłam. Synuś opowiadał później, że było rewelacyjnie, choć nie skupiał opowieści na dinozaurach, a raczej na pozostalych atrakcjach, jakieś specjalne pojazdy (wehikuł wieków czy czasu?), szklane podłogi z kościami, itp. W czerwcu mają też pojechać do jakiegoś muzeum człowieka, też w Krasiejowie.

Gość gość
To nie muzeum, tylko Park Nauki i Ewolucji Człowieka, polecam poczytać na stronie...

Gość MamuniaIgorka
Wychowawczyni wspominała o jakichś eksponatach mumii i wystawach dotyczących ewolucji człowieka, więc mi się to kojarzy z muzem, a że nazwę zapomniałam to wybacz.. Na stronie oczywiście sprawdzę, bo zawsze sprawdzam gdzie synuś jedzie;)

Gość gość
Teraz w Krasiejowie Park Nauki i Rozrywki do marca zamknięty, ale w odwodzie pozostaje JuraPark na szczęście :)

Gość KingaSss
No właśnie nie zostaje, bo Park Nauki i Rozrywki w Krasiejowie to właśnie JuraPark i Park Ewolucji, a całość modernizują. Do marca zamknięte.... Dopiero w kweitniu można się wybrać!

Gość Marlenkahh
Właśnie może jakiś teatr lub kino ? Ja osobiście nie widzę tam nic ciekawego dlatego zabieram dzieciaki na Ferie do Barcelony :) Chłopaki są fanami FC :P , jak się zarezerwuję odpowiednio wcześniej to i fajną promocję możesz znaleźć. http://ofrancji.pl/ na tej stronie masz troche opisane co i jak :)

Gość Dddddede
Kurczę, szkoda, że do końca marca JuraPark zamknięty. Wybierzemy się chyba z rodzinką w wakacje, pokąpać się i w ogóle. A po drodze może otworzą go na Noc Muzeów ];-> ;d

Gość gość
ja w ogóle na wiosnę lubię najbardziej jeździć do juraparku. jak jest tak zimno, biało lub szaro i ponuro raczej, to uważam że dobrze zrobili robiąc modernizację akurat teraz

Gość gość
też uważam, że to dobra decyzja. tak się zastanawiam, czy ta modernizacja ma coś wspólnego z tym, że niedawno otworzyli podobny park w Kolorado, może sprowadzą jakieś amerykańskie udogodnienia i nowe atrakcje? jakieś sprzęty może fajne;)

Gość gość
Szkoda, że w tym roku na ferie park był zamknięty, obiecałam synowi że go tam zabiorę, trzeba teraz czekać do wiosny ..

Gość Danielooa
Hej, a znacie jakąś alternatywę dla juraparku gdzie można pójść z dziećmi, wiem że jest opolskie zoo, może coś jeszcze ciekawego?:) w juraparku już byliśmy, pewnie odwiedzimy na wakacje ponownie :)