Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćewaaa

kto odczyta co napisał lekarz?

Polecane posty

Gość brak pomyslu na nick
no wyjasnilo sie a to pewnei skserowalas z karty :D no wiec co sie dziwisz dla siebie moze sobie pisac jak chce. nie wiem jak chcesz zrobic badanai jak nie masz napisane ktore hormony.

Gość gość
Usg prawidlowe, Hehe per rectum:-D

Gość gość
Ja myślę ze to nie jest ze usg prawa prawidlowe bo by nie pisal plusa,a to znaczy ze ma zrobić to badanie w kilku plus hormony

nie jetsem lekarzem ale postawie wiele ze tam jest usg i podane dni cyklu byc moze faktycznie to jest usg per rectum . zadnej innej literyu sie nie pisze tak jak s, on pisze jak dizecko i laczy litery .

Gość gośćewaaa
To pierwsze to badanie które muszę zrobić przede wszystkim, jestem tego pewna : ) A jeśli chodzi o resztę hormonów to wiem które zrobić bo już kiedyś robiłam i mam jej spisane. Nie wiedziałam po prostu o co chodzi z tym pierwszym badaniem. Myślałam że to jakiś dziwny skrót od hormonu ale to raczej usg, choć w ogóle nie rozumiem po co :o Dziekuję za odpowiedzi, juz nie zawracam głowy.

Gość gość
My tu nic wiecej nie wymyślimy ale daj znac jak sie dowiesz co to.

Gość gość
on wie ze jestes dziewica

Gość gość
Jeżeli jestes dziewica to na 70% myślę ze jest to usg do*od*bytnic*ze

Gość gość
on ci robi usg przez brzuch i wie ze jestes dziewica to wtedy .......zgadza sie

Gość gośćewaaa
Nie jestem dziewicą, mam prawie 30 lat. Robił mi normalne dopochwowe usg. Jak się dowiem dam znać :)

Gość gość
A no to napewno nie dopochwowe bo takie robia dziewicom.idz do apteki,farmaceutki umiejs idczytywac te lekarskie bazgroly

a nerki masz zdrowe ? przyszlo mi do glowy ze tam moze byc wg gfr nie wiem czy cos takieog jest ale na pewno jest eGFR bo mialem kiedys takie badanie tam sa chyba rozne parametry przed tym GFR bo to mozna badac ale mozna tez jakos policzyc. z tego co widze to to bada sie zawsze w komplecie z kreatynina.

no i jak masz zrobic z krwii to by sie zgadzalo bo to mozna tez z moczu robic. do teog masz lipidogram aby bylo wiadomo czy to nie w wyniku miazdzycy. to gfr jesli jest niskie swiadczy o przewklelej niewydolnosci nerek jedynym zpowodow jest ,miazdzyca,cukrzyca a to wyjdzie w lipitogramie. jak ci wyjdzie niskie to nie chce straszyc ale przed toba jeszcze masa badan.

Gość gość
Przeciez tam jest wyraznie napisane USG GIN,czyli usg ginekologiczne

Gość kingusia999
usg dopochwowe przydatków

Gość gośćewaaa
pamiętam że jak rok temu robiłam te hormony to było coś nie tak z hormonem które wydzielany jest w nadnerczy ale czy to ma coś wspólnego z nerkami to nie mam pojęcia :o