Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwne placki na skórze

Polecane posty

Gość gość

Witajcie dziewczyny. Chciałam Was zapytać czy któraś miała u dziecka takie objawy jak suche placki na skórze np kolanka czy łokcia, ogólnie na zewnętrznych zgięciach stawów? Taką szorstką skórkę. Moja Mała ma od kilku dni takie małe placki ok 1 cm/1cm na kolanku i łokciu i zastanawiam się czy to poczatki azs. Te zmiany sa w kolorze ciałka i mało widoczne, tylko czuć przy dotyku. Dzięki za pomoc

Gość gość
Moze byc azs albo egzema albo alergia na cos.

Gość gość
Mój tak miał i lekarz stwierdził azs.

Gość gość
Moja córka miała takie placki, które się powiększały i zaczynały łuszczyć od środkowej części zaczynając i to było azs. Swędziało ją to oczywiście, ale jak była całkiem mała (6 m-cy) to się nie drapała.

Gość gość
AZS. Można to doraźnie zaleczyć sterydem (np. maść Pimafucort na receptę) i bardzo często nawilżać skórę, żeby się nie przesuszała. Ale przyczyn też trzeba poszukać - może to być np. alergia na mleko krowie albo białko jaja

Gość gość
mojemu dziecku azs zeszło jak przestałam karmić, nie jadłam nabiału, no niestety masło ale zorientowałam się po czasie. mam żal do siebie, ale myślałam że takie małe ilości nie zaszkodzą.

Chętnie zobaczyłabym zdjęcie, ale podejrzewam, że AZS. Pisałam już wcześniej na innych forach o podobnych tematach, wejdz na stronę http://matkaemigrantka.com popatrz na zdjęcia przykładów AZS, jeśli twoje zmiany wyglądają tam samo to będzie to. O tym jak się tego pozbyć dowiesz się w zakładce Atopowe Zapalenie Skóry na tym samym blogu. Za darmo i pomoże. Powodzenia