Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niestawienie się do urzędu pracy

Polecane posty

Gość gość

Od kilku miesięcy jestem bezrobotna bez prawa do zasiłku. Jutro mam stawić sie na kolejne spotkanie, aby podpisac dokumenty, ale niestety jutro musze pilnie wyjechać i nie będę mogła się stawić do urzędu. Kiedys obiło mi się o uszy że bezrobotnemu przysługuje jakby hm kilka dni w czasie których może zgłosić "brak możliwości podjęcia pracy" bez ryzyka utraty statusu osoby bezrobotnej. Czy ktoś z Was oreintuje się o co chodzi?

Gość gość
to idź dzisiaj

Gość gość
w ciągu chyba 7 czy 10 dni musisz powiadomić o tym dlaczego się nie stawiłaś i będzie dobrze.

Gość gość
po 7 dniach to już będziesz miała dostarczone pisemko, że zostałaś wykreślona z listy i tylko zwolnienie lekarskie coś pomoże. Idź dziś, wyjaśnij że jutro musisz wyjechać i po sprawie

Gość gość
Jeżeli się nie stawisz to cię wykreślą z listy, no chyba że przyniesiesz zwolnienie od lekarza albo masz znajomości w urzędzie pracy

Wyślij maila, najlepiej DZIŚ (+ zadzwoń) do swojego opiekuna z prośbą o zmianę terminu. Wydaje mi się, że masz 7 dni na uzasadnienie, ale powyższe będzie najlepszym rozwiązaniem.