Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolka :(

Polecane posty

Gość gość

Hej mamusie, prosze o rade bo już nie wiem jak działać żeby ulżyć mojemu maluszkowi. Synek ma 6 tyg. Nie karmię piersią. Maluch poczatkowo jadł Nan Pro HA, ale miał problemy z brzuszkiem. Espumisan i Delicol nie pomagały  Zmienilismy mleko na Bebilon dla niemowlat z tendencją do kolek i zaparć. Była chwilowa poprawa ale znowu to samo  juz nie wiem co robić..

Gość gość
nutramigen lgg ale on jest na skaze białkową ale mojej kuzynce doktórka przepisała na brzuszkowe problemyi kolki poszły w diabły do tego infacol i dicoflor,masowanie brzuszka,kładzenie na brzuszku,przykładaj ciepłą pieluszkę jest też kateter windi i jest b dobry on jest na gazy i jest bardzo pomocny,wyślij męża do apteki bo szkoda biedactwa by się męczyło my przechodziliśmy kolki,,koszmar'' a jak nie będzie na kateter windi jest na allegro to zamów! i butelka dr browns na kolki koniecznie! daj znać jak z dzieckiem pózniej!

Gość gość
Wiem co przeżywasz mój synek tez miał kolki i potrafił caly dzień plakac.u nas lekarka zaczela od infacolu 15 minut przed jedzeniem ale nie bardzo pomoglo i w końcu dostaliśmy debridat na receptę o ile pamiętam to 3 razy dziennie i nam pomogli i mleko z bebiko zmieniliśmy na bebilon comfort tez dużo dalo zupełnie inaczej wygladala zawartość pieluszki.na tym mleczku byliśmy 2 miesiące i potem nan pro 1.u nas kolki się skończyły po tym mleku i debridadzie ale słyszałam od koleżanek ze krople sab simplex są tez dobre i mam je ale nigdy nie używałam bo nam pomógł tamten zestaw

Gość gość
ulewanie,gazy pręzenie,płacz mogą świadczyć o alergii na białko mleka krowiego i laktoze! idz po skierowanie do alergologa do rodzinnego i rób testy paskowe! bo rąbią w szpitalu takim maluszkom,sama robiłam! najlepiej prywatnie do alergologa wtedy bez problemu bedziecie mieli recepte na nutramigen bo jest drogi i mała puszka ale zdrowie dziecka najwazniejsze! co drugie dziecko jest teraz alergikiem! u nas wysypki nie było a alergia wyszła i to silna! puki co kateter widi,infacol,dicoflor,nie męczcie dziecka!

Gość gość
gosc wyżej dobrze pisze czemu tak zwlekałaś? szykuj portfel i prywatnie szybko testy robić bo dziecku bidy narobicie :-O bo to wygląda na skaze moja droga

Gość gość
Zgadzam się trzeba zrobić badania i miec pewność.jezeli okaże się zwykle kolka wtedy można cos podać dziecku a samemu lepiej nie eksperymentować

Gość gość
Autorko twoi znajomi nie mają mozliwości ci odstąpić nutramigenu? chodzi mi o takich co karmią dzieciątko ze skazą? Jeżeli nie, to nie ma apteki u was co wam sprzeda ale drozej bez recepty? jak się chce to się załatwi... Bo jezeli po 2 tygodniach karmienia nutramigenem przejdzie to będziesz miała czarno na białym i testy wtedy migiem zrobić.

Gość gość
Gdzie wy testy robicie takim małym dzieciom? Mojemu synowi dopiero po roku zrobili testy ale odrazu mówili, że u takich małych dzieci są one nie miarodajne. Najważniejsze to jest leczenie objawów a nie wynik takiego badania.

Gość gość
Dlaczego odrazu ma podać nutramigen? Moim zdaniem to nie ma sensu. Najpierw najsłabsze czyli Bebilon pepti dopiero potem nutramigen i inne bardziej specjalistyczne mieszanki.

Gość gość
Jak gdzie robiłam testy z dzieckiem w szpitalu kochana w szpitalu! i wyszła alergia twierdzisz że jest nie miarodajna? to ci powiem ze jesteś w błędzie,pod moją nieobecność babcia podała małemu inne mleczko bebilon pronutra, i co ?wymioty,pisk i płacz,pręzenie po podaniu nutra nic! babci się oberwało i jakie wnioski... Też uważam że bebilon pepti a jeżeli nie będzie poprawy wtedy nutramigen jeżeli masz możliwosć to poproś w aptece albo załatwcie recepte wiesz jak....

Gość gość
Nie ja tak twierdzę tylko kilku lekarzy u których było moje dziecko . Tak jak mówisz-najważniejsze było to, że po "zwykłym" mleku dziecko miało problemy brzuszkowe a nie to co wyszło z badaniu. Mój syn miał raz badania pod kątem alergi, póki co nie trzeba ich powtarzać bo po co? Ma silną reakcje przy próbie prowokacyjnej(za pierwszym razem nie wiedziałam co się dzieje i gotowa byłam jechać na pogotowie).

Gość gość
Bardzo dziekuje dziewczyny za rady, wogole za taki odzew :) napewno sprobuje tego co napisalyscie. Moze faktycznie ta alergia.

Gość gość
Dziewczyny zamowilam ten nutramigen mam nadzieje ze sie cos poprawi.

Gość gość
ale zgodzili się w aptece ci zamówić bez recepty? z resztą nie ważne byle by dziecko nie cierpiało,daj nam tu znać jak dalej z dzieckiem i jak po nutramigenie się będzie się czuło :-)

Gość gość
Karmi dziecko chemicznym syfem i zdziwiona, że ledwo zipie. Cyce ci poobrywało, kaleko ?