Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

proszę o pomoc w interpretacji zasiłek macierzyński

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś może mi wyjaśnić: będę rodzić w sierpniu 2015, mam umowę na czas określony do 02/2016 na zwolnienie planuję iść ok. 7 m-ca, czy możecie powiedzieć - ile trwa macierzyński, 6 czy 12 m-cy? czytam że 6, a miał być roczny przecież. piszą coś o macierzyńskim i rodzicielskim - komu należy się rodzicielski, nic z tego nie rozumiem :) pzdr

Gość gość
macierzyński tobie a rodzicielski albo tobie albo mężowi, ustalicie między sobą kto go bierze

Gość gość
Ogólnie rok możesz wziąć jak zadeklarujesz od razu 12 m to masz płatne 80 % przez cały czas.

Gość gość
dziękuję Wam :)

Gość gość
Wybierasz sobie czy chcesz pół roku to masz po 100% wynagrodzenia albo 12 mcy po 80%

Gość gość
pol roku 100%? no jedno pol roku owszem,drugie przeciez jeszcze ma! 60%. a cały rok 80%

Gość gość
Pomocy!! Po ustaniu zatrudnienia tzn.umowa o pracę została przedłużona do dnia porodu bd zalatwiac zasilek macierzyński sama i bd potrzebowaz zaświadczenie o odprowadzonych skladkach na druku zus -3. Pytanie brzmi czy kadrowa lub szefowa moga mi odmówić wystawienia takiego zaświadczenia?? Zasiłek macierzyński bedzie placil zus wiec co im zależy. .