Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chwila zapomnienia w okresie

Polecane posty

Gość gość

Witam zwracam się z dość głupim pytaniem jednak ważnym dla mnie. A mianowicie okres dostałam 16 stycznia a 18 stycznia całowałam się z chłopakiem leżałam na nim w leginsach je d na w pewnym momencie włożył penisa za moje majtki na włosy linowe ja raz się poruszylam gdy poczulam go odrazu wyciągnęłam l. Warg środowych nie dotknął penis. Wytrysk u nie było lecz nie wiem co z preejakulat em:/ zaraz poszłam umyć to miejsce ręcznikiem z mydłem. Niestety nie miałam tamponu i zwinelam papier toaletowy w rulonik i przyłożyłam do miejsca wejścia pochwy. Czy jest ryzyko zajścia w ciążę? Cykle mam 26-28 dniowe długość krwawienia praktycznie skończył mi się dziś 20 stycznia wczoraj był bardzo skapy

Gość gość
masz 10 lat? Dzieci nie powinny się całować w tym wieku, może poczekaj... najlepiej kolejne 10 lat aż dojrzejesz... to smutne

Gość gość
Mam 17 lat

Gość gość
Jest ryzyko?

Gość gość
pytasz o to trzeci dzien. juz dawno mialabys pewnosc robiac test ciazowy

Gość gość
Na pewno jesteś w ciaży ! 100% musisz iść do ginekologa

Gość gość
Od kiedy 3 dni po zdarzeniu test ciazowy??? Po co się nabijanie? ? Pytampierwszy raz

Gość gość
pierwszy raz? byly ze cztery posty o tej tresci. kopiuj - > wklej

Gość gość
Może ktoś miał podobny ?? Ale pytam poważnie jest ryzyko?

Gość gość
Z tego co piszesz to NIE. Idz lepiej na lekcje biologii albo najlepiej do zakonu. I nie zawracaj wszystkim głowy banałami z podstawówki bo panikujesz.. Skoro ciąża Cię tak przeraza to po co prowokujesz chłopaka?

Gość janek_35
Na pewno nie: okres + preejakulat = szansa na zapłodnienie wynosi 0,00001%. Ja z żoną przed pierwszym dzieckiem kochałem się przez dwa lata - stosunki przerywane w dniach płodnych, normalne w dniach niepłodnych (tak na czuja - zwykły kalendarzyk) i nie zaszła w ciążę. Jak chcieliśmy - to zaszła, niebawem rodzi trzecie dziecko więc obaj jesteśmy płodni. Więc powtarzam - nie ma szans za zapłodnienie

Gość janek_35
Zresztą jak jest okres to jajeczko jest już w pochwie lub wydalone z ciała a nie w jajowodach, gdzie następuje zapłodnienie. Więc jak plemnik napotkał na jajeczko to już za późno je spotkał, gdyż pochwie. Wyjątkowo, gdy akurat drugie jajeczko by znajdowało się w jajowodzie, to mogłoby dojść do zapłodnienia. Ale drugiego jajeczka tam raczej nie ma - może być na skutek terapii hormonalnej, brania tabletek antykoncepcyjnych i akurat gdy się zapomni brać to może dojść do wzmożonej produkcji jajeczek. Wyjątkowo też w pierwszym dniu okresu może dojść do zapłodnienia gdy jajeczko jeszcze nie zeszło do pochwy - ale to musiałaby być głęboka penetracja i obfity wytrysk

Gość gość
Skąd pan ma taką wiedzę?