Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elviska1

Oślepiający Błysk. Czy to mogła być petarda?

Polecane posty

Gość Elviska1

Czasami przypomina mi się chwila sprzed dziesięciu lat. Stałam z kolegami na balkonie na trzecim piętrze. Była wiosna albo lato, niebo było bez chmurne, deszczu nie było ani się na niego nie zapowiadało. Staliśmy i rozmawialiśmy' i nagle rozgległ się głośny huk/strzał i oślepiło nas mocne' jasne światło. Przez jedną lub dwie sekundy widziałam tylko biel przed moimi oczami. Rożne mieliśmy myśli, że koniec świata, że burza że petarda. Jak sie okazało pierwsze dwa przykłady były błędne, a więc była to petarda? A możee coś innego? Jak myślicie? Istnieją petardy o tak mocnym rozbłysku? Może głupie pytanie, ale ja się nie znam :) Będę wdzięczna za każdą odpowiedź :D

Gość gość
to był PIORUN

Gość Elviska1
A sory to nie piorun już pamiętam, to kolega mi wystrzelił w oko z pendzla.

Gość Elvis007a
gość. Wyjaśnij to zjawisko. Od A do Z.

Gość gość
no dobra, pan wyciąga pendzla i posuwistymi ******* doprowadza cię do oślepienia poprzez strzał w oko, możliwe oślepienie, 2 sekundy

Gość gość
kurcze google nie masz

Gość Elvis007a
gość a myślisz, że nie wpisywałam? Oczywiście że szukałam odpowiedzi w google ale nie było. Więc liczyłam że ktoś mi tutaj odpowie na pytanie

Gość Elviska1
Koledze waliłam konia czy to możliwe, że on mnie postrzelił ?

Gość Elvis007a
Ah dziękuję ci za link. To faktycznie mógł być piorun. Ale widzisz pozwól że zacytuję "Ale mało kto wie, że pioruny mogą uderzyć w ziemię z bezchmurnego nieba" Więc skoro mało kto wie, to znaczy , że nie uczą tego w szkole. Chyba że na studiach związanych z meteorologią.

Gość gość
no wiesz mnie uczyli o tym w szkole podstawowej na przyrodzie

Gość Elvis007a
W takim razie musiałeś niedawno skończyć pdostawówkę skoro to pamiętasz. Bo co prawda coś w podstawówce na przyrodzie było o zjawiskach pogodowych, to jednak nie zapamiętałam tego do dzisiaj. A w późniejszych latach już o tym nie wspominali, tego jestem pewna.

Gość gość
fakt jestem młoda mam dopiero 23lata

Gość Elvis007a
No to dokładnie tyle co ja. Więc widocznie masz lepszą pamięć, albo mnie w szkole podstawowej nigdy nie uczyli o takim zjawisku. Wątpie jednak by dużo o tym wspominali jeżeli w ogóle. Zjawiska pogodowe od zawsze mnie interesowały i myśle że coś takiego mogłabym zapamiętać.

Gość gość
tu nie o pamięć chodzi tylko o inteligencje :classic_cool:

Gość gość
TO chyba jednak nie, bo skoro y pamiętasz.... Inteligentny człowiek odpowiedział by na moje pytanie kulturalnie, wyjaśnił spokojnie, a nie napisał jedno słowo, a potem obrażał. Tak więc, tu na pewno nie chodzi o inteligencję :)

Gość gość
ok. nie widzisz tego bo nie możesz ale ja z ciebie leje ja rozumiem że ktoś coś może nie wiedzieć ale ty chyba nie bo widzisz piszesz jak osoba z wielkim ego jak c***iszę że to piorun ty zamiast sprawdzić mądrzysz się i nie dopuszczasz do siebie tego że czegoś nie możesz wiedzieć a gdy się kapłaś usprawiedliwiasz się jak głupi dzieciak masz za duże ego :D

Gość Elvis007a
Nie znasz mnie, nie wiesz jaka jestem. W internecie każdy moze być jaki chce. Twardy, mięki. Przyznałam ci rację. Szukałam w internecie informacji na ten temat i nie znalazłam, ty znalazłaś i git, podziękowałam. Ale to nie znaczy, że podoba mi się twój brak kultury. Myślisz że jesteś lepsza od innych? Wypominasz mi moje ego, a nawet mnie nie znasz. Może spójrz na siebie? I co? Widzisz ideał? Masz beke O: To pośmiejmy się razem, ja z ciebie ty ze mnie. a zaraz... chyba już to robimy :D

Gość gość
to byl obiekt z galaktyki Gryfa i Fabu

Gość gość
niektórzy ludzie nigdy się nie nauczą :D

Gość Elvis007a
No widzisz :)