Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Związek bez miłości

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie, piszę do Was, bo jestem w kropce... Jestem w związku już prawie 3 lata, ale nadal nie kocham mojego partnera... Jest on naprawdę dobrym człowiekiem, wiernym, szczerym, uczciwym, ale nadal nie czuję tego czegoś... Lata mijają, my nie jesteśmy coraz młodsi i trzeba by było podjąć jakąś decyzję, ale nie wiem jaką... Co powinnam robić, czy kierować się sercem czy rozumem?! I stąd moje pytanie, czy powinnam trwać w związku bez miłości, z rozsądku, czy może powinniśmy się rozstać? Napisałam bardzo ogólnie, ale jeśli będzie trzeba rozpiszę sytuację. Dziękuję za każdą odpowiedź....

Gość gość
Tylko go krzywdzisz. Uwolnij go od siebie i pozwól mu spotkac kogoś kto naprawdę go pokocha. Na początku będzie cierpiał ale przynajmniej nie zmarnujesz mu życia. Skąd się ku*wa tacy ludzie biorą...

Gość gość
powinnaś się rozstać

Gość gość
Ale właśnie chodzi o to, że on wie, że ja go nie kocham i mimo wszystko chce być ze mną...

Gość gość
3 lata go oszukiwalas?jak tak mozesz?ale podle sa kobiety.

Gość gość
To chociaż Ty myśl racjonalnie

Gość gość
Nie oszukiwałam! On o tym wie od samego początku...

Gość gość
Pobieżecie się ,kilka lat po ślubie ty albo on pozna prawdziwą miłość i co wtedy?

Gość gość
Tkwię w takim samym związku, obecnie to po tylu latach przyjaźń, nie potrafię nawet go od siebie uwolnić.

Gość gość
robcie co chcecie kogo to interesuje wasze zycie i przyszlosc

Gość Ona_pyta
Nie mogę wziąć ślubu bez miłości, bo w końcu to miłość się ślubuje... Nie wiem co mam robić, nie chcę go zranić, chcę żeby był szczęśliwy... Rozmawialiśmy dziś o tym, że nie możemy trwać w tym co jest obecnie, bo to nie ma sensu i albo powinniśmy się rozstać albo wykonać kolejny krok, ale ja nie jestem w stanie wykonać niczego bez miłości... Głupie wiem...

Gość BlondynkaM
Zostaw to i daj mu być szczęśliwym kobieto. Z czasem trafi na taką, która to będzie kochać. Jak można być z kimś,kogo się nie kocha? . Nie rozumiem tego...

Gość gość
Życzę sobie samej i Tobie odwagi do zakończenia tych krzywdzących relacji.

Gość gość
ja się odwarzyłam i lepiej mi z tym :p

Gość Ona_pyta
Wiem, że przez niektóre osoby będę oceniana źle, ale prawda jest taka, że ja chciałam odejść i to nie raz, tylko on nie chce mnie puścić... Uwierzcie, że chcę, żeby był szczęśliwy... Tłumaczyłam mu, że nie mogę mu dać tego co powinien dostać, ale on i tak chce być ze mną i to wszystko utrudnia...

Gość gość
Po ilu latach?

Gość Ona_pyta
Przez 13 lat tkwiłaś w związku bez miłości?

Gość gość
Wiem jak paskudnie musisz się czuć, ja niemalże od dwóch lat słucham jak bardzo mnie kocha -nie mogę powiedzieć mu tego samego... To najbardziej znienawidzone przeze mnie słowa.

Gość Ona_pyta
Tak, paskudnie, bo wiem, że zasługuje na prawdziwą miłość i szczęście, a tymczasem zadowala się związkiem bez tego uczucia... Jak coś zrobić, by nie zranić?!

Gość gość
11 lat, od jakiś 5 lat wiem, że powinnam to zakończyć :-(

Gość Ona_pyta
To jest tak bardzo smutne, że aż tyle lat... I co zamierzasz z tym zrobić?

Gość gość
NIE WIEM! Zrobiłam mu już tyle złych rzeczy o których wie, licząc w swej głupocie że sam zrezygnuje i nic. JA MAM PROBLEM TERAZ, ŻEBY SPOJRZEĆ SOBIE SPOKOJNIE W LUSTERKO.

Gość gość
Cały czas odwlekam, tak naprawdę ten moment kiedy trzeba będzie definitywnie zerwać kontakt. W tym przypadku chyba muszę się pogodzić z faktem, że nie może być przyjaźni, bo go krzywdzę przez własny egoizm.

Gość Ona_pyta
To tak jak bym czytała o sobie, tylko że ja nie krzywdzę go z premedytacją, żeby sam sobie odszedł... To jest straszne, dla jednej i drugiej strony, a najbardziej mnie boli fakt, że on (oni) jest w stanie być w takim związku i chce tego, podczas gdy mógłby mieć przy swoim boku osobę, która by go kochała całą sobą... Chyba czas podjąć decyzję za nich i dla nich...