Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fatalnie

Gruba na ślubie i weselu

Polecane posty

Gość fatalnie

Hej Słuchajcie, mam taką sprawę... Ale po kolei. Półtora roku temu miałam wypadek, po którym bardzo długo leżałam. Ponieważ miałam uszkodzone kolano, nie bardzo mogłam się ruszać. Potem nie było lepiej, a 8 miesięcy po wypadku miałam operację tego kolana. W tej chwili minęło już pół roku i niby jest lepiej, ale... W trakcie leżenia bardzo przytyłam. Zajadałam stres związany z wypadkiem, bezsenne noce i koszmary. W tej chwili ważę 83 kg przy 173 cm wzrostu. Jest tragicznie. Ostatnio mój brat zaręczył się i właśnie ogłosili, że pobierają się w czerwcu, czyli za pięć miesięcy. Jestem na diecie, powoli chudnę, ale w życiu nie zdążę tyle, żeby "normalnie" wyglądać na ich ślubie i weselu. Jestem w kiepskiej formie psychicznej i generalnie boję się tego wydarzenia. Czy ktoś ma może jakiś pomysł, jak powinna ubrać się na ślub jedynego brata dziewczyna taka jak ja, czyli ze sporą nadwagą? Figurę mam typowej gruszki, ale nie oszukujmy się - przy tylu kg nadprogramowych brzuch też jest spory. Jeśli macie jakieś rady, podzielcie się, proszę...

Gość gość
Wg mnie na dobrej diecie spokojnie schudniesz do czerwca. Przyjmij 0,8-1kg spadku wagi na tydzień. Polecam dietę przyspieszającą metaboliz. Opis diety znajdziesz w wyszukiwarce, jest pisana w formie bloga. Sama ją stosuję i chudnę, a ruchu też nie mam zbyt dużo. Poza tym mozesz oprócz diety sprobować zabiegów wyszczuplających i ujedrniających takich jak liposukcja ultradźwiekowa i fale radiowe. Wtedy efekt będzie szybszy :)

Gość gość
powiedzmy, ze schudniesz do 10 kg i już masz całkiem niezła wagę w stosunku do wzrostu i bez problemu znajdziesz sukienkę- na razie nie ma co o tym mysleć, bo nie wiadomo jak będziesz wyglądać . to ze nie bedziesz chuda nie znaczy, ze nie mozesz fajnie wygladac

Gość fatalnie
Dzięki. Nie słyszałam o diecie przyspieszającej metabolizm. Moja aktualna dieta to odrobinę zmodyfikowana dieta sprzed 3 lat, którą układała mi dietetyczka. Nie głodzę się. Bardzo staram się chudnąć, ale jednak wiem, że nie wolno robić tego zbyt szybko, a do czerwca przy moim wolnym metabolizmie 10 kg raczej nie zrzucę. Poza tym to wciąż byłoby dużo przy tym wzroście. Zastanawiam się po prostu, jak wypada się ubrać w takiej sytuacji. Sukni do ziemi przecież nie założę, chociaż sama nie wiem... Ale nie chcę pokazywać nóg, również ze względu na brzydkie blizny.

Gość gość
Dlatego wlasnie musisz podkręcić metabolizm :) poczytaj o tej diecie na stronie szybkaprzemiana.pl

Gość gość
ćwicz codziennie choćby po 20 minut dużo spaceruj, pij zieloną herbatę