Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamaelwira

ile razy w nocy i czym karmić 9 miesięcznego synka

Polecane posty

witam ;) mam pytanie do was drogie mamy;) młode i te z doświadczeniem. Mój synek ma 9 miesięcy i karmię go mlekiem modyfikowanym od 4 miesiąca ponieważ wyszły mu wczas ząbki (3,5mc) i chyba się zablokowałam i trzeba było przejść na flachę. mianowicie od miesiąca budzi się w nocy po 2-3 razy i domaga się picia bądź mleka. jak pije wodę to nawet 5 razy się budzi z krzykiem a jak mu sam mleko to góra 3 razy . często sika, trzeba mu zmieniać pieluszki. Dla mnie to nowość bo odkąd przeszłam na butelkę to przesypiał całą noc. od 21 do 8 rano spał i nie budził się ani na picie ani na jedzenie a pampers rano by prawie suchy. Kaszek nie lubi. Płacze jak mu chcę dawać. pomóżcie co zrobić. temperatura w pokoju w nocy to około 19-20 stopni. na zmianę co tydzień zmieniam mu pościel z bawełnianej na flanelową (taką jak miękkie pieluchy kolorowe). Pościele wietrzę co dziennie niezależnie od pogody. nie wiem już co robić

Gość gość
a skąd wiesz że sie domaga picia lub mleka? moze chce smoczka albo sie przytulic?

Gość gość
Moj malec ma 11 miesiecy i tez chce jeść w nocy.ja daje mu mleko z kaszka ryzowa owoce lesne nestle bo tylko taka lubi.np na 120 ml mleka (wiecej nie zje) daje dwie miarki takie jak przy mleku kaszki zeby troche zagescic i to zjada a wody wogole niechce.moj je o 21 o 23 a pozniej roznie albo o 2 jak sie obudzi o 5je bo leki dostaje.czasem miedzy 23 a 5 rano budzi sie 3 razy a czasem wogole takze nie ma reguly a ostanio czesto sie budzi bo tez zabki wychodza.ewa

Gość gość
Mój ma 10 miesięcy i budzi się jak noworodek do piersi co 3 godziny. Masakra. Żadna noc nie przespana.

Gość gość
mój to samo, tylko ja daję wodę do picia bo na kolację je kaszę jaglaną z suszonymi owocami. zastanawiam się nad pasożytami i nad tym żeby małego odrobaczyć, bo dzieci są niespokojne jak mają robale.

Gość gość
Jak poznac ze dziecko ma te robale i na czym polega odrobaczenie? Teraz to juz nie wiem bo moj tez czesto budzi sie w nocy i nie wiem moze od zebow bo wychodza mu dwie gorne 4

Gość gość
Hej.jestem mama rocznej dziewczynki i wiem coś o pobudka w nocy. Były takie okresy ze budziła siema 2 czy 3 razy w nocy, nie zawsze była głodna. Zwala na żeby, kiedyś widząc jak się mecz w nocy bo chce spać a nie może dostała na wieczór czapka paracetamol i co?przestała cala noc bez przerwy. Nie namawiam broń boże na faszerowane dzieci lekami, bo u mnie też była to jednorazowa sytuacja, ale upewnilam się ze chodzi o ból dziąsła. Trzeba zagrać zęby i przetrwać ten czas.

Gość gość
mój mały ma 12 miesięcy i karmie go piersią. Sa noce kiedy przesypia całe np od 21 do 6-7 rano, potem je i spi do 9-10. Ale, też, są i noce kiedy budzi się co godzinę- dwie, to wtedy troszkę piers i do łóżeczka. Nie ma reguły

Gość gość
Tez mysle ze to od zebow bo dzis dalam mojemu maluchowi paracetamol i spal

Gość gość
moja ma 9 mies juz przesypia cala noc a jak sie budzi daje jej mleko z butelki

Gość gość
jak mój synek miał 9 miesięcy, to nie karmiłam go w nocy.. na kolację dostawał kaszkę zrobioną na gęęęsto. jak się budził dostawał trochę wody. z tym, że ja kupowałam tylko kaszki z bobovity te bez cukru, nie dziwię się, że dzieci nie chcą jeść zwykłych, bo są tak okropnie słodkie, że mdli od samego zapachu ( wiem, bo dostałam kiedyś kilka). dlatego dziecku bym takiej nie dała..masakra jeść coś tak słodkiego. ale moje dziecko też w 8 miesiącu odstawiłam od zwykłej butelki.. dostał treningową z firmy mambaby. a od 10 miesiąca już w ogóle butelki, to pomaga w oduczeniu dziecka od nocnego karmienia

Gość mamaelwira
odpowiem na 1 pytanie;) wiem że chce jeść albo pić, ponieważ jak daję mu smoczek i biorę na ręce przytulić to krzyczy taki krzyk pomieszany z nosowym płaczem i popiskiwaniem. Położę do łóżeczka, zmienię pieluszkę dam 120 mleka albo 150 ml wody z 2 łyżeczkami prawdziwego soku z malin lub herbatkę wypije i zasypia, wtedy podmianka z flachy na cumelek i śpi kolejne 2 godzinki. Odnośnie kaszek kupowałam nestle, tak jak mleko NAN, sróbuję z bobovity może posmakuje.

Gość gość
Kaszę z cukrem dasz w nocy? To kiepski pomysł.

Gość gość
nasz ma prawie 10 miesiecy i nigdy nie chcial jesc w nocy wiadomo obudzi sie ale smoczek i spi dalej albo zmiana pozycji i podanie kocyka i tyle. jak dostanie jeszc ok 20 to chce dopiero po 8 rano :) a co do Twojego problemu to wlasnie sprobuj utulic dac smoczek czy zmienic pozycje a jak nie to trzeba przeczekac bo przeciez glodzic nie bedziesz. Powodzenia

nie nie źle to ujęłam. kupiłam kaszkę nestle, ale mały nie lubi kaszek. czasem mu przed snem dam do mleka 1 miarkę i tyle