Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wczoraj pojawily mi sie rozstepy

Polecane posty

Gość gość

Na brzuchu, nieduze, krotkie kreseczki, czerwonawo rozowe. Jestem w 38 tyg. Czy na poczatku mozna to jakos przystopowac? Po jakim czasie zbledna?

Gość gość
nie smarowałaś się niczym? Kupuj kremy póki są czerwone, bo jak zrobią się białe, to już ich nie usuniesz

Gość gość
Rowniez mialam ten problem pod koniec ciazy,juz ssir cieszyłam, że nie będę miała aż tu bachhhh i na dolnej części brzucha się pojawiły. Dodam, ze smarowałam się krami całą ciążę. .każdy ma inną strukturę skóry i czasami kremy to za mało. Dodam, że po porodzie gorzej to wyglada.nic nie pomaga.ani opalanie, ani kremy itd.na laser się nie decydowalam. nie są jakieś ogromne ..ale bezsprzecznie Są i psują mi humor.po trzeciej ciąży zrobię sobie plastyke brzucha bo nie zamierzam soe wstydzić na plaży a udawać, że dla mnie własny wygląd nie ma znaczenia również nie będę :) głowa do góry, taka cena za dzieciątko :)

Gość gość
Smarowalam sie. A ty myslisz, ze jak sie smarujesz to juz na 100 procent sie nie pojawia? Naiwna jestes.

Gość gość
A mozecie polecic jakies dobre, sprawdzone kremy?

Gość gość
Ja uzywam pharmaceris , w pierwszej ciazy stosowalam i zero rozstepow. Zobaczymy jak bedzie teraz.

Gość gość
Sa w 100 % sprawdzone sposoby. Kup olej liniany w bio sklepach z krotka data waznosci. Moja kuzynka przy blizniakach zero rozstepow !!

Gość gość
Sorry lniany

Gość gość
A ja się smarowałam oliwką babydream z rossmana i zero rozstępów, natomiast szwagierka kupowała bio oil i ma rozstępy . Myślę, że w gre wchodzą uwarunkowania genetyczne i już ale smarować się trzeba :) Może będą łagodniejsze

Gość gość
Ja używałam wielu preparatów dla kobiet w ciąży, olejków z rossmanna i różnych balsamów. Jako ostatniego używam balsamu przeciw rozstępom palmers. Jest dobry ale gesty i ma mocny, kakaowy zapach. Rozstępy to kwestia genów oraz tego ile przytyłaś, ile ważyłaś przed ciążą i ile razy w ciągu smarujesz się balsamami. Też jestem w 38 tygodniu i na razie nie mam rozstępów. Nie chciałabym żeby wyskoczyły na sam koniec :-P Na już istniejące rozstępy dobre są naturalne olejki. Bio Oil jest drogi ale olejek z rossmanna dla mam jest porównywalny w składzie za to cena minimalna. Smaruj się nim 2 razy dziennie i po 3-4 miesiącach powinno być o wiele lepiej :-)

Gość gość
Rozstepy nie zaleza od tego czy sie smarujemy czy nie tylko od elastycznosci skory i genow.

Gość gość
A ja Wam powiem, ze geny geny owszem, ale moja mama ani jedna ani druga babcia (kazda z nich miala 3,4 dzieci) ani mlusienkiego rpzstepu nie miala !! Do tego sama sie smarowalam plus liczylam wlasnie na te geny i sie przeliczylam :p kremy mialam rozne, nawet bardzo drogie ! W ciazy przytylam 11 kg.wiec tez nie jakos duzo.i nie udalo mi sie uniknac rozstepow.po prostu moja skora jest widocznie malo elastyczna i juz na to nic sie nie poradzi.owszem moze rpzstepow byloby wiecej gdyby nie kremy itd.moze to tez kwestia wieku i odzywiania.kiedys kobietu rodzily dzieci jak byly młodsze niz my teraz wiec i skora byla w lepszej kondycji - ja to tak sobie tlumaczylam ..oraz jedzenie bylo lepszej jakosci, bez konserwantpw, pestycydow itd

Gość gość
Dokladnie tak moja mama ma mnostwo roztepow na brzuchu i nogach ja ani jednego po ciazy

Gość gość
A ja Wam powiem, ze geny geny owszem, ale moja mama ani jedna ani druga babcia (kazda z nich miala 3,4 dzieci) ani mlusienkiego rpzstepu nie miala !! Do tego sama sie smarowalam plus liczylam wlasnie na te geny i sie przeliczylam :p kremy mialam rozne, nawet bardzo drogie ! W ciazy przytylam 11 kg.wiec tez nie jakos duzo.i nie udalo mi sie uniknac rozstepow.po prostu moja skora jest widocznie malo elastyczna i juz na to nic sie nie poradzi.owszem moze rpzstepow byloby wiecej gdyby nie kremy itd.moze to tez kwestia wieku i odzywiania.kiedys kobietu rodzily dzieci jak byly młodsze niz my teraz wiec i skora byla w lepszej kondycji - ja to tak sobie tlumaczylam ..oraz jedzenie bylo lepszej jakosci, bez konserwantpw, pestycydow itd

Gość gość
www.MartynaG.pl - blogująca mama zaprasza na chwilkę relaksu :)

Gość gość
Jestem mamą i kosmetologiem z wykształcenia i niestety powiem Wam, ze rozstępom nie da się zapobiec w 100 %. W każdej ciąży od 3 miesiąca należy dokładnie nawilżać i odżywiać skórę brzucha właśnie m. in olejem lnianym, mandarynkowym, można też używać specjalnych preparatów jak np. palmersa. Ale jeśli mają być to będą. Rozstępy moje drogie to też kwestia burzy hormonalnej i osłabionych włókien kolagenowych skóry. Po ciąży , kiedy rozstępy są świeże można zafundować sobie serie zabiegów, ale także próbować masaży i balsamów w domu. To pomaga tylko w pierwszej( czerwonej) fazie.

Gość gość
Właśnie zmierzyłam sobie obwód w pasie - 108 cm w 38 tygodniu. Przed ciążą 60 cm. Czasami swędzi mnie skóra na brzuchu. Smarowanie balsamem trochę łagodzi dyskomfort

Gość gość
Ja od początku ciąży smarowałam się systematycznie rozstepów nie miałam aż tu pewnego ranka zobaczyłam w lustrze okropne rozstępy na brzuchu załamałam się bo był to już 9 miesiąc i myślałam że będe miałam to szczęście i rozstępów uniknę

na rozstepy bardzo dobry jest olej migdałowy- najlepiej eko, ja uźywam z firmy KTC, DOBRY dla kobiet w ciąży ale nie tylko, nawet dla dzieci