Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przeczytajcie co kiedys mezczyzni mysleli o okresie

Polecane posty

Gość gość

Arystoteles twierdził, że spojrzenie miesiączkującej kobiety w lustro powoduje znikanie jego blasku, może też stępić ostre narzędzia, a każda osoba, na którą spojrzy miesiączkująca kobieta - ulegnie zaczarowaniu. Uważał również, że gdy miesiączka występuje podczas zaćmienia księżyca, pobudza to do działania najgorsze rodzaje diabłów. Zoroaster (Zarathustra) mówił, że menstruacja jest dziełem szatana. Wśród Hindusów panowało przekonanie, że mężczyzna straci swą siłę, energię i mądrość, gdy zbliży się do miesiączkującej kobiety. Południowoamerykańscy Indianie, należący do plemienia Arawak, głodzili swoje kobiety, aby zahamować u nich miesiączkowanie. Uważali bowiem, że krew miesiączkowa zatruwa resztę społeczności - sądzili, że gdy mężczyzna przejdzie koło miesiączkującej kobiety jego nogi mogą spuchnąć, a gdy będzie stąpał po jej śladach, jego podeszwy mogą uschnąć. Narody ugro-fińskie nie pozwalały miesiączkującym kobietom spoglądać na niebo, gdzie wg ich wierzeń mieścił się raj. Pliniusz uważał, że krew menstruacyjna jest straszną trucizną, pozbawiającą nasiona roślin ich zdolności do kiełkowania, a pies, który dotknie tej krwi staje się szalony

Gość gość
czytalam o czarze milosnym, otoz trzeba dac mezczyznie kawe/herbate/cokolwiek do picia z kropla krwi miesiaczkowej, wtedy niby zakocha sie w kobiecie, bedzie mial niemal obsesje :D hahhaa skad sie to wzielo, dziwne dla mnie takie teorie, dawno temu nie traktowali kobiet jak normalnego czlowieka i w sumie nadal tak jest, demonizuje sie pmsy ze niby kobiety maja taaaakie humorki, a ja gdy mam okres to czuje sie normalnie, nie wrzeszcze na ludzi itp.

Gość gość
Hahaahhaahahha

Gość gość
To akurat nie powód do śmiechu ze zawsze nas traktowano jak podludzi Mężczyźni bali sie kobiet i ich siły Żyjemy mimo ze co miesiąc krwawimy, rodzimy dzieci Przy naszych wyczynach faceci jako silniejsza płeć wypadają blado wiec znaleźli sposob by nas zdeprecjonowac

Gość gość
22:05 masz pani racje:-)