Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

błagam jak zrzucic pare kg bo sie zabije chyba

Polecane posty

Gość gość

:(spasłam sie ze stresu jak maciora,za 2 tyg wraca chłopak z zagranicy,jak mnie zobaczy to mnie kopnie w tłustą d**e:(prosze,jak zrzucic pare kg,mam troche wiecej niz 2 tyg,prawie 3 w sumie,próbowalam 5 posiłkow inne bzdety,ale waze tyle samo:(jestem gotowa na wszystko,ale do narkotyków dostepu nie mam,help:(

Gość gość
Widac za duzo jesz, 3 glowne posilki i 2 przekaski i sacznij sie ruszac...

Gość gość
rusz tłustą dupę, a nie szukasz drogi donikąd na skróty

Gość gość
prosze no,ja jem ze stresu bulimia to chyba w ogóle,niewazne,teraz sie liczy ze chce ładnie wygladac za te prawie 3 tyg,prosze poradzcie ziola jakies czy cos,ja cwiczyc nie mam sily ani kondycji,narawde

Gość gość
3 posiłki sniadanie , zupa i kolacja 5 posiłków to katastrofa.

Gość gość
spozywaj 3 posiłki dziennie sniadanie - 7 00 zupa 14 00 kolacja 19 00 zobaczysz , że schudniesz .. Przez 5 posiłków doprowadziłaś się do takiego stanu U mnie domu są zawsze trzy dania .

Gość gość
jasne..i wygłodniała bulimiczka rzuci się na ta kolacje jakby pierwszy raz na oczy posiłek widziała. super rada

Gość gość
super rada .? JA jadam od 5 lat tylko 3 posiłki dziennie i moja waga jest w normie .

Gość gość
4-5 posiłków dziennie dieta około 1500-1700kcal jak najwięcej aktywności 3-4 godziny intensywnego spaceru (ok 6kmh) dziennie będzie o.k

Gość gość
a ja znam dziewczyne, która jada 3 posiłki dziennie i całą czekolade dziennie i jej waga tez jest w norme- ale tego załozycielce tematu nie doradze :P

Gość gość
dokładnie, musisz poszukać jakeś formy aktywności fizycznej, która bedzie dla ciebie w sam raz. te szybkie spacery byłyby dla ciebie bardzo dobre. Tym bardziej,ze nie uprawiasz sportu. Na psychike tez ci to dobrze zrobi

Gość gość
3 posilki + czekolada to tak jakby 4 posiłki więc nie liczy się 3 posiłki + jabłko można uznać

Gość gość
podam ci przepis jak się odżywiac dzień pierwszy śniadanie 6 30 - płatki owsiane na wodzie z rodzynkami 2 sniadanie 10 00 - jedno jabło obiad 16 00 - zupa - 3/4 talerza barszczu kolacja - 2 kromki chleba razowego pełnoziarnistego

Gość gość
dzień 2 sniadanie 6 30 - 2 kromki chleba pelnoziarnistego z twarogiem półtlustym 2 sniadanie - jedno kiwi obiad kasza gryczana z surówką - 16 00 kolacja - 2 kromki chleba z dzemem oraz 1 jajko

Gość gość
A ja znam osobę która je 3 posiłki dziennie, na kolację duża paczkę chipsów, 4 piwa i całą czekoladę. Nie ważne ile kto je. Ważne jaki jest bilans energetyczny. Jak ktoś je 2000kcal dziennie, a nic nie robi tylko siedzi przed kompem to może nawet przytyć. Jak ktoś je 3500kcal dziennie ale się dużo rusza to będzie chudnąć. Nie wiem czy wiecie, ale zawodowy kolarz w sezonie je dziennie 7000-10000 kcal. A BMI mają poniżej 20 zazwyczaj.

Gość gość
hej , nie mozna jesc paczki czipsow to juz są 4 posilki dziennie .. 3 posiłki i nic więcej , nie wolno podjadać .. spożywamy tylko to co jest rozpisane , poza tym chipsy są niezdrowe . Jak można w ogóle to jeść ?

Gość gość
dzień 4 sniadanie - płatki owsiane górskie na wodzie z dodatkiem rodzynek i posiekanych orzechów 2 sniadanie - 4 kostki czekolady gorzkiej + 1 jablko obiad - ziemniaki + schabowy kolacja - jajecznica z 3 jajek + 2 kromki chleba z pomidorem i szynką.

Gość gość
dzień 4 sniadanie - płatki owsiane górskie na wodzie z dodatkiem rodzynek i posiekanych orzechów 2 sniadanie - 4 kostki czekolady gorzkiej + 1 jablko obiad - ziemniaki + schabowy+ surówka kolacja - jajecznica z 3 jajek + 2 kromki chleba z pomidorem i szynką.

Gość gość
Ale niektórzy pierdziela za przeproszeniem 3po3. Wyliczasz swoje zapotrzebowanie kaloryczne, od tego odejmujesz, w Twoim wypadku 200kcal i co tydzień odejmujesz 50-100... Wynik rozkladasz na ilość posiłków z pulą kaloryczna, w granicach Twoich możliwości... Takim sposobem możesz schudnąć, bez cardio... Jezeli dodasz d o tego cardio, będziesz chudla szybciej... Nie oczekuj niewiadomo jakich rezultat w... Mysle ze powinnaś się nastawić na utratę tygodniowo, paru dekagramów...

Gość gość
Nie przesadzaj. Parę dekagramów tygodniowo to 1 kilogram na kilkanaście tygodni czyli kilka miesięcy. Zasadniczo taką maksymalną zdrową granica odchudzania jest 1kg na tydzień. Najlepiej żeby było 0,5kg na tydzień, ale ten 1kg jeszcze nie zaszkodzi. Żeby schudnąć 1kg na tydzień (spalić tkankę tłuszczową, a nie się odwodnić jak przy dietach cud) trzeba mieć tygodniowo bilans kaloryczny na poziom,ie -7200kcal. Czyli dziennie około 1000kcal na minusie. Przykładowo jesz 1800kcal, spalasz 2800kcal. Dla przykładowej kobiety BMR (ilośc energii potrzebna na podtrzymanie procesów życiowych i pracę narządów) będzie na poziomie 1500-1800 kcal, czyli minimum 1000kcal trzeba spalić za pomocą aktywności fizycznej. Schodzenie z dietą poniżej 1500kcal tylko pogarsza metabolizm i osłabia organizm.