Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja babcia dzis wyszla ze szpitala i ma podejrzenie raka wątroby..placze teraz.

Polecane posty

Gość gość

moja babcia ma 81 lat :( babcia trafila do szpitala bo bolalo ja strasznie w brzuchu.. i wywalilo jej z jednej strony brzuch .. w szpitalu robili tomografie i biopsje ..pobierali plyn jakis bo tam jej sie zrobil w brzuchu jakis taki guz z plynem:( i na karcie wypisu jest napisane ze wyniki w miare dobre i wezly chlonne tez ale niestety podejrzenie jest raka watroby lub torbieli pasożytniczej watroby:(:( wyszla ze szpitala i nic nie wiadomo i lekarze mowia ze wyslali do badania wycinek z biopsji i trzeba czekac..:(ale co potem..?gdzie jeszcze moge isc z tym?do jakiego lekarza?

Gość gość
mój dziadek też ma raka i co zrobię, też mi smutno ale trzeba życ dalej. Różne ludzie mają choroby. Przecież się nie zabijesz. Dostaniesz wyniki i do onkologa jak ma raka. A jak pasożyt to do gastrologa chyba. Zresztą i guz i torbiel chyba będą wycinać operacyjnie więc i tak do chirurga babcia trafi. Lekarze wypiszą skierowania. Póki co czekaj, nie panikuj, jakoś to będzie. Mają ludzie raki i jakoś żyją!

Gość gość
ale babcia moja ma chore serduszko bardzo i nie moze byc operowana i usypiana..juz sama biopsja byla dla niej przezyciem:( nawet jak to rak to i tak nie wytna go bo babcia za stara na operacje i do tego serce chore oraz cukrzyca..i na lekach nonstop :(

Gość gość
takie zycie

Gość gość
Woda zawsze się w brzuchu zbiera przy raku :( Przykro mi... ciezko z tego wyjsc ale ponoc starsi ludzie lepiej znoszą leczenie i są podatni jemu

Gość gość
może być to tobiel graniczna. im większa tym mniej niebezpieczna. gdyby była młodsza to by natychmiast operacje jej zrobili a tak będą czekać do usranej śmierci. sieć czysta skoro węzły chłonne czyste

Gość gość
jaka sieć czysta??:( co to znaczy??

Gość gość
kochana widze ,że sie znasz...co to ta torbiel graniczna i czy wtedy tez jest plyn w brzuchu?? dodam ,że ta torbiel ma wielkośc 7-8 cm:(:( tyle jest napisane na wypisie..reszta to same pytajniki prawie..lekarze nie wiedzą nic..ale to chirurdzy wiec co sie dziwic..moze lepiej byloby interniste dobrego zapytac..:( nie wiem sama:( ale pewnie to rak..:( trzustka super i mocz super wynik ma ...ale hemoglobina mala bo tylko 11:(

Gość gość
Dopóki nie ma wyników nie panikuj

Gość gość
sieć czysta skoro węzły chłonne czyste x tzn, ze komorki nie przerzucaja sie na inne organy

Gość gość
Dowiedz się gdzie chowa kasę. Katolicki pogrzeb to nie są tanie rzeczy i z czystej przyzwoitości denat sam powinien za to płacić.:classic_cool:

Gość gość
czyli to rak ale bez przerzutow,tak??

Gość gość
Babcis ma 81 lat z tego sie ciesz, moja mama ma 56 i tez ma raka...

Gość gość
skoro robili biopsje to jest to rak tylko nie wiedza jaki. biopsje robi sie tylko przy podejrzeniu raka..normalne.

Gość gość
A dzisiaj dzień babci i wszystkie babcie powinny się cieszyć.

Gość gość
tak. biopsja jest robiona tylko wtedy gdy podejrzewa sie raka.

Gość gość
Ooo, to niestety juz jej duzo nie zostalo. Moja tesciow to miala i w ciagu 4 miesiecy sie zawinela. Juz babcia jest zollta?

Gość gość
nie jest zólta..:( dzieki ze straszysz...:(

Gość gość
Nie strasze, tylko realnie przedstawiam syt. Tesciowa otworzyli, chcieli wycinac, ale guz byl tak umiejscowiony, ze nie dalo rady. Po okolo 2 miesiacach zaczela sie robic zolta, bo watroba juz przestala pracowac....jeszcze charakterystyczny jest tez brzydki zapach z buzi....

Gość gość
Czytałam artykuł kobiety ktora miała guza na wątrobie.Piła Pierzgę,lekarze po dwoch miesiacach od wykrycia byli zdziwieni że guza nie ma. Poczytaj o własciwościach Pierzgi.Ona ma własnie szczególne działanie na wątrobę