Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kolezanka chyba zazdrości mi wyglądu...

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy raz mam taką sytuacje z nowo poznaną koleżanką na studiach. Ona jest dość męska z wyglądu. Przytoczę kilka przykładów 1. Pare dni temu wyglądałam jak zazwyczaj, a nawet troche lepiej bo zmieniłam fryzurę i każdy mówi, że wyglądam o niebo lepiej, usiadłam sobie pod salą a ona negle powiedziała mi : ooooj nie wyglądasz dzisiaj.. 2. Ciągle powtarza mi ze wygladam jak wieszak, a jestem zwyczajnie szczupła, nie za chuda. 3. Gdy troszkę natapirowałam włosy oraz je jakoś dobrze ułożyłam, powiedziala mi co ty masz dzisiaj z tymi włosami wez je lepiej zepnij. Nie będe więcej pisać bo nikomu się nie bedzie chciało tego czytac. Co o tym sądzicie??

Gość gość
sądzę, że masz rację, przy czym to nie jest zwykła zazdrość tylko zawiść - ona by chciała żebyś wyglądała gorzej i kiepsko się czuła.

Gość gość
Wydaje mi się ze nie zazdrości tylko woli swój styl jak to nazwalas bardziej męski. Gdyby zazdroscila to by naśladowała twój styl bynajmniej ja mam takie odczucie :)

Gość gość
W innych nie lubimy tego czego nie akceptujemy w sobie. Koleżanka postrzega Cię zapewne jako jakas wymalowana lale, która myśli ze wyglad jest najważniejszy, a ona sama pewnie woli naturalniejszych ludzi i sama na taka pozuje. Wątpię zeby to była zazdrość. To tak nie działa :)

Gość gość
troche jest to nie przyjemne jak mi tak docina. I to zazwyczaj przy kimś. Gdy jestesmy same to tego nie powie. Ja zawsze z każdym sie dogadywalam i nikt nigdy nie słał takich komentarzy w moją stronę. Nigdy nie miałam wrogów, ani nieprzyjemnych sytuacji, a tu takie cos... W szkole średniej były grupki ale nie dla mnie. Zawsze z każdym mogłam posiedzieć w ławce i pogadać.

Gość gość
ale ona nie ma stylu męskiego, tylko urodę męską. jest duża i taka z twarzy męska mimo makijażu

Gość gość
Gdyby chodziło o inny styl to nie docinałaby jej w taki sposób. Też wolę bardziej "męski styl", a nigdy nie komentowałam złośliwe moich bardzo kobiecych koleżanek. To już jest zwykła złośliwość i pewnie wynika z kompleksów.

Gość gość
Ona chyba chce byc lala bo ciągle do kosmetyczek łazi itd. Jej uroda jest męska. Ja byłam tylko raz w zyciu u kosmetyczki w wieku 16 lat.

Gość gość
To może pogadaj z nią na osobności ? Może po prostu ma taki charakter i lubi być w centrum a ze Ty masz dobry kontakt z ludźmi to jestes dobra przyneta ;)

Gość gość
Ta dziewczyna jest jakas toksyczna i Cię nie lubi. Po co z nią gadasz ?

Gość gość
Nie wiem o co jej chodzi. Odnosze też wrażenie ze bardziej interesuje sie moja nauka niż ja.. Dziwna jest. Dopiero po paru miesiącach pokazuje takie jakies dziwne zachowanie

Gość gość
chyba tu nie chodzi a zazdrość. Może ona ma racje

Gość gość
na 90% nie :)

Gość gość
olej to i nie gadaj z nia

Gość gość
łatwo powiedziec, trudniej zrobic