Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mylivemydeath

ARTROSKOPIA KOLANA.

Polecane posty

Gość mylivemydeath

Cześć. :) Mam 15 lat i muszę mieć wykonaną artroskopię kolana.Niby sport to zdrowie no ale nie w moim przypadku.Mam uszkodzoną łekotkę i wiązadło przednie krzyżowe.Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda,jakie znieczulenia są,ile chodzi się o kulach,po ilu wraca się do sportu,czy trzeba chodzić na rehabilitiację? A i czy artroskopia jest darmowa?

Gość felinea
Ja przechodziłam przez artroskopię rok temu. Sam zabieg no wiadomo nieprzyjemny, ale do przeżycia więc się nie martw :) Jeśli chodzi o kule, dochodzenie do siebie, powrót do sportu to myślę że nie ma jednej uniwersalnej odpowiedzi, bo u każdego przebiega to zupełnie inaczej. U mnie długo trwała rehabilitacja, przez ten czas intensywnie chodziłam na zajęcia do Fizjokliniki w Warszawie. Generalnie sama rehabilitacja składa się z różnych części. Z powrotem do sportu to bywa różnie, ja na razie robię sobie krótkie przebieżki.

Gość gość
To też zależy od Ciebie, jak będziesz się przykładał do ćwiczeń itd. :) Mogę Ci polecić dobrego specjalistę od kolan - Jędrzeja Kosmowskiego. Konsultacji udziela w Poznaniu.

Gość gość
Jak długo czeka sie na operacje na NFZ ???

Gość gość Madzia
Hej. Nie wiem czy to normalne ale cały czas strasznie boli mnie kolano po artroskopii.. Spać przez ten ból nie mogę.. Od operacji za 7 dni minie miesiąc.. Miałam robioną plastyke rogów kostnych , wycinany fałd i błone maziową i coś tam jeszcze.. Opuchlizna jest już bardzo mała, kolano wygląda dobrze, jest w miare sprawne no może nie do normalnego chodzenia ale zgina się w 90° i normalnie prostuje. Chodzę o kulach ale nie daje rady długo. Do sklepu nie pójde mimo że mam blizko bo ból jest okropny. Cały czas strasznie boli. Robie okłady żelem i na początku pomagały a teraz już i to nie pomaga.. Nie wiem co mam o tym myśleć.. Czy to normalne żeby tak ogromny ból się tyle utrzymywał ?

Gość gość
Troche dlugo ten bol a co lekarz mowi na to?